Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość singel42

Jesteś typem spod ciemnej gwiazdy?

Polecane posty

Gość singel42

Jakieś (tak na oko) czterdzieści lat temu, wyczytałem w pewnym periodyku, skąd tak w ogóle, wzięło się określenie "typ spod ciemnej gwiazdy" . Periodykiem tym był Magazyn Polski, a w artykule który wspominam, było odwołanie do jakiegoś horoskopu. Niestety nie pamiętam, jakiego ludu wierzenia,zostały przytoczone za bazę tamtej wypowiedzi, lecz niemal na pewno była to jakaś dość egzotyczna nacja. Okres w astrologii - któremu miałaby "patronować" owa ciemna gwiazda - dotyczył bodajże czasu narodzin pomiędzy 10 a 20 kwietnia. Już nie pamiętam, czym się miały odznaczać osoby urodzone w tym czasie, lecz wiele wskazuje na to, że nie było to nic takiego, czym warto byłoby się chwalić. Na własne potrzeby, zapamiętałem jedynie daty urodzin Hitlera, mojej teściowej, no i własną. Tak się złożyło, że mieszczą się one w ramach wyznaczonych przez ów nieznany mi kalendarz... Więcej dowodów mi nie trzeba, ale wdzięczny byłbym za (w miarę rzetelne) potwierdzenie tezy poruszonej w tamtym artykule sprzed lat

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować