Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waszym dzieciom zdarza sie ulozyc zabawki w rzedzie?

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 2,8 lat. Nie mam raczej zastrzezen do jej rozwoju,poza tym ze kilka razy zdarzylo jej sie ulozyc w rzedzie auta brata i kolekcje kucykow Pony. Bawi sie tez normalnie, w zlobku jest lubiana,te rzedy zdarzyly sie w sumie kilka razy. Czy to koniecznie musi swiadczyc o zaburzeniach? Corka dosc pozno tez rozwinela mowe,bylo kolka slow,dopiero po zajeciach u logopedy rozgadala sie.

Gość gość
To swiadczy tylko o zabawie :)

Gość gość
To świadczy, że pstro w głowie ma jej mama. Daj dziecku żyć, a ty wrzuć na duży luz.

Gość gość
A niby na parkingu jak maja stać? Mój syn tez tak sie bawi i nie widzę nic w tym złego

Gość gość
No to auta ok. Ale te kucyki....ustawila je w rzadku a dopiero potem sie bawila....

Gość gość
O Boże dajcie mi takie dzieci które bawią sie w układanie zabawek :-) Autorko wyluzuj... konie w stajni tez stoją w rzędzie ;-)

Gość gość
Moj trzyletni syn ustawil dzisiaj w rzadku zwierzeta z duplo, bo chcial je " nakarmic", czesto tez ustawia tak samochody, jakies figurki. Ale ja żadnego zaburzenia nie podejrzewam ;)

Gość gość
Moj trzyletni syn ustawil dzisiaj w rzadku zwierzeta z duplo, bo chcial je " nakarmic", czesto tez ustawia tak samochody, jakies figurki. Ale ja żadnego zaburzenia nie podejrzewam ;)

Gość expert od dzieci
Samo ułożenie zabawek o niczym nie świadczy. Pytanie brzmi: -jak wiele różnych zabaw zajmuje córkę i ile czasu poświęca na każdą z nich -jak często zmienia zabawy,zmienia tematy rozmowy -czy nic jej nie blokuje jeśli o czymś mówi albo jeśli coś robi To są pytania na wykluczenie autyzmu,gdyż osoby z autyzmem cierpią na silniejszy odbiór jakiegoś bodźca(najczęściej światła i dźwięku) wskutek czego ulegają zmęczeniu,a to powoduje że właśnie przystają na tej jednej czynności,nie moga przejść do następnej(zabawa,rozmowa,myśl) lecz tkwią w niej,stale ją udoskonalając. No to teraz już wiesz co i jak.Poobserwuj córkę i opowiedz jak to wygląda

Gość Rozwoj dziecka
To sie nazywa positioning schema po angielsku I to naturalny etap rozwoju dzieci. Bardzo wazny! Nie wiem jak to jest nazywane w polsce ale wygoogluj jak umiesz czytac po angielsku jest mnostwo publikacji na ten temat w j. Angielskim

Gość gość
Mój syn wszystko musi mieć idealnie poukładane. Jest zdrowym 5 latkiem nie ma żadnych zaburzeń. Wręcz jest nad wyraz rozwinięty, mądry. To oznacza tylko tyle, ze jest bardzo dokładny, pedantyczny. I dobrze i nie dobrze bo nie będzie miał lekko jeśli mu to zostanie. Perfekcjonista mały :)