Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jestem wstanie przeżyć samodzielnie za 2500 zł w Krakowie

Polecane posty

Gość gość

mam dosyć mieszkanie z rodzicami muszę się wyprowadzić ale nie ma nic:( czy przeżyje z pracy za 2500 zł? plan jest taki że wynajmowałbym pokój we wspólnym mieszkaniu ze studentami albo jakimiś ludźmi pracującymi czy to jest możliwe?

Gość gość
Jeśli wynajmiesz pokój to nawet coś odłożysz pod warunkiem że nie szalejesz. Jakieś bardzo skromne mieszkanie też dałoby radę.

Gość gość
Tak, przeżyjesz za 2500 tysiąca. Też zalezy jakie masz potrzeby i wydatki. Ile byś wydawał na jedzenie itp.

Gość gość
taki pokój za 700 zł można ogarnąć, także coś na życie zostanie ale czy starczy?

Gość gość
możesz, ale na słabym poziomie, co znów akcja relokacja...

Gość gość
mam samochód, ale zastanawiam się czy w mieście będzie mi potrzebny, tym bardziej że jest mało oszczędny za samo OC płace 1400 zł :O ewentualnie sprzedać i zamienić na coś typowo miejskiego

Gość gość
Fajny pokój możesz znaleźć nawet za mniejszą cenę. Będzie spoko, najlepiej zrób sobie spis wydatków, telefon, internet, jedzenie itp. Oszacuj ile mniej wiecej cie życie kosztuje.

Gość gość
chyba faktycznie trzeba to rozpisać dokładnie:) telefon starcza mi 30 zł na miesiąc, i tak są nielimitowane rozmowy wiec po co więcej wszelkie media zazwyczaj są w cenie pokoju internet i TV no ale liczmy nawet dodatkowe 100 zł na jedzenie to nie wiem ile wydam, wstyd przyznać ale zawsze rodzice napełniają lodówkę :P czas się usamodzielnić:) może ktoś wie ile kosztuje wyżywienie?

Gość gość
ogólnie planuje wyprowadzkę w połowie 2018 r. wiec jeszcze kupę czasu,nie spieszy mi się ale lepiej to przemyśleć, w sumie teraz mam zapewnione jakieś tam "dostatnie życie" ale nie odpowiada mi to........ chce coś zmienić póki nie jestem jeszcze za stary

Gość gość
Dasz sobie rade spokojnie w takim razie ;) najlepiej jakbyś mógł podpytać mame ile na was wszystkich schodzi i przeliczyc ile by cie wyszło na siebie samego. Jak się bedziesz codziennie stołował na mieście to będzie ciężko, ale jak sam ogarniesz jedzenie, to nie ma żadnego problemu ;)

Gość gość
A da radę za 2000 zł we Wrocławiu?

Gość gość
Tak, jesteś. Spokojnie. Wynajęty w pokój mieszkaniu kosztuje ok. 600zł. Zostaje Ci 1900zł na życie.