Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olatt

Czy zamykanie sklepów, galerii w niedziele to dobry pomysł

Polecane posty

Gość olatt

Przecież wszyscy chodzą do kościoła, wszyscy chodzą na spacerki, wszyscy mają rodziny, wszyscy mają czas na bujanie niedzielne w obłokach. wzyscy sa katolikami ( 3. Pamiętaj , abyś dzień święty święcił.), wszyscy pracują od 8-16 więc mają czas na zakupy po pracy wreszcie wrócą czasy komuny jak cała polska ruszy na zakupy w soboty, kolejki zrobią się na kilometr , kasy zostaną pozamykane,ceny poszybują w górę bo każdy bedzie musiał kupić.

Gość gość
Oczywiście ze bardzo dobry pomysł !!! będe wreszcie miała czas na RODZINĘ Na 10 Do kościółka pomodlić się do Boga O 12 obowiązkowo obiad rodzinny w galowym stroju Po obiedzie obowiązkowa dżemka i odpoczynek Poźniej obowiązkowy spacer na swieżym powietrzu i wdychanie smoga Od 18:00 godzina dla swoich zajęć czyli czytanie książek O 19:30 obowiązkowo wiadomości i ewentualnie film Pozniej trzeba isć spać zeby miec sily na kolejny tydzień

Gość gość
Zły. W pewnych zawodach pracuje się niezależnie od dnia tygodnia. Np. Lekarze, strażacy , policja, straż graniczna , stacje benzynowe itd.

{wszyscy chodzą na spacerki, wszyscy mają rodziny, wszyscy mają czas na bujanie niedzielne w obłokach. wzyscy sa katolikami ( 3. Pamiętaj , abyś dzień święty święcił.), wszyscy pracują od 8-16 więc mają czas na zakupy po pracy} <<>> Oraz, wszyscy są na emeryturach więc nie ma o czym dyskutować. :classic_cool:

Gość gość
ja nie chodzę do kościoła i dopóki pisiorswtwo rządzi moja noga w kościele nie postanie i nie dam ani grosza.

Gość gość
To dlaczego nie pojdziesz na kase w niedziele ?

Gość gość
bóg zabronił tworzyć swoje podobizny i budowle na swoją cześć, kościół jako budynek to występek przeciwko bogu. ale w sumie to narzędzie władzy i dochodów, a wiadomo, dla władzy i piniędzy człowiek zrobi wszystko i to jest dowód, że tak naprawdę żadzi szatan.

Gość gość
Ha ha ha dlaczego solidarnosc i fałszywy szef solidarnosci nie walczy o prawa Pracowników firm prywatnych gdzie jest kilku pracownikow a nie molochy typu Policja,firmy państwowe,strażacy gornicy nauczyciele lekarze Przeciez oni wszyscy mają jak u pana boga za piecem a w firmach prywatnych wyzysk kwitnie i jak sie nie podoba do wylot nikogo nie obchodzi ze ktos ma rodzinę i musi zakupy zrobic Przejzyjcie ludzie na oczy wreszcie

Gość gość
co niektóre osoby na pewno będą miały więcej czasu nie tylko w niedzielę ale i przez cały tydzień.. mniej godzin pracy = mniejsza ilość etatów, ale jak tam chcecie

Gość gość
Zawody o których mowa to służba,a sklepy które mają właściciela będą otwarte,pod warunkiem że właściciel będzie stał za lada,a będzie stał,bo będzie chciał zarobić. I jeszcze jedno sprostowanie,handlowcy wcale nie powiedzieli że nie chcą pracować w niedzielę,chcą być adekwatnie oplacani,a to zasadnicza różnica. Wszyscy którzy pracują w niedzielę lub święta nie pracują za stawkę,, czarnego dnia"

Gość gość
dlaczego pani pracująca w kasie w sklepie ma mieć wolną niedziele i spędzić ją z rodzina a pani pracująca na kasie w kinie ,na stadionie ,w Zoo itd nie będzie mogła tej niedzieli poświęcić rodzinie ?czym jedna jest lepsza o d drugiej?

Gość gość
Ja uważam ze to głupota bo będzie mniej etatów lub też niższe zarobki, niestety wszystko ma swoją cenę

Gość gość
Zresztą to kolejna ustawa świadczącą o naszym zacofaniu., wszędzie wzuPę sklepy są czynne w niedzielę, a przynajmniej duża część. Po drugie znów mieszamy religię do polityki . Dlaczego akurat niedziela musi być wolna? Zróbmy ustawowy dzień wolny w tygodniu dlamkazdego wg potrzeb ale nie musi to być wcale niedziela

Gość gość
*Wszędzie w UE -miało byc

Gość gość
W wielkich sklepach zrobia nocki...w sobote od 21 do 5 rano...i tyle "wolnego" beda mieli pracownicy.

Gość gość
A ja lubię iść w niedzielę do pracy bo mam jeden dzień w tygodniu do wybrania i to jest czas na załatwienie spraw typu urząd bank fryzjer paznokcie etc. A jak tego nie będzie to chyba urlop będę brała zeby do banku iść bo te są do 16 !!! A urzędy do 15 30 więc niech mnie k.... nikt na silę nie uszczesliwia!!!

Gość gość
Nie zrobią nocek bo musieliby zapłacić tak jak za tą nieszczesna niedzielę,a właśnie tego nie chcą zrobić bo to generuje koszty.

Gość gość
Zrobia zrobia...u mnie sie juz o tym mowilo. Poza tym posypia sie zwolnienia.

Gość gość
Co wy pier...e ? jakie nocki ?kto normalny pójdzie na zakupy w nocy? Niektóre Tesco są czynne do 24 i makro tez i powiem wam że po 22 to są pustki w sklepie.

Gość gość
Kelnerka też chce wolne i kucharz ale niee jasniepanstwo chce żarcie pod nos w niedziele i kelnerka nie może przez to spędzać niedzieli z rodziną pani na orlenie i obsługa Aquaparku też by poleżała rano !!! Zamknijmy wszystko i siedźmy wszyscy w domach! Tylko jak mam siedzieć w domu i patrzeć w sufit to wole iść do pracy...

Gość gość
Właśnie

Gość jacek2233
zły pomysł ja sie źle czuje jak mam świadomość że markety zamknięte nawet jak do nich nie idę

Gość gość
Zaj ebis ty pomysł