Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zarabiam min krajowe, czy na moim miejscu zdecydowalybyscie sie na dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mam prace biurowa, niestety platna jak w temacie. Caly czas sie doksztalcam i szukam innej pracy. Czas leci mam juz ponad 30 lat i chcialabym sie z mezem zdecydowac na dziecko. czy przy takich marnych zarobkach zdecydowalybyscie sie na dziecko?

Gość gość
Czyli 3000 miesięcznie? Mieszkam u rodziców, jestem kawalerem, zarabiam 5800 i mi brakuje. Młodym lekarzem jestem, dwa lata po studiach

Gość gość
oczywiście ze tak nawet jak sa 2 pensje po 1600 zł to spokojnie można zdecydować sie na jedno dziecko .

Gość gość
Haha może jeszcze płacisz za wynajem

Gość gość
Mam niecale 1500 na reke.

Gość gość
Nie, dla mnie to jest pensja na przewegetowanie a nie na życie, a co mówić z dzieckiem... :O

Gość gość
Jako student tyle miałem

Gość gość
Juz nie przesadzajcie . Większość kobiet które pracują w handlu czy na produkcji tyle zarabia i maja dzieci . Ja zdecydowałabym sie . Zresztą decydując sie na dziecko miałam duzo mniej i tez daliśmy rade . Autorko a maz ile zarabia ?

Gość gość
gość dziś I dlatego Polska to nie jest kraj do życia.

Gość gość
Hm, ja i mój mąż mamy w sumie 3300zł netto razem. Mieszkamy z jego rodzicami. My na górze, oni na dole (osobne kuchnie, łazienki). Nie płacimy czynszu, ani wynajmu. Jestem na rocznym macierzyńskim, mam 28lat, a mój mąż 32. Dajemy radę z tym, z tym że nie mamy tak naprawdę takich opłat jak wielu ludzi. Nie mamy żadnych kredytów, ani rat do spłacenia, mamy dobre stosunki z teściami w wielu kwestiach pomagamy sobie. Opłacamy w sumie tylko wodę i internet oraz dokładamy się do węgla i drewna na zimę. Ogólnie cieszymy się z tego co mamy i ja nie żałuję decyzji o dziecku mimo iż nie jesteśmy krezusami. Biedy jednak też nie klepiemy. Znam wielu ludzi, którzy mają jeszcze mniej pieniędzy, muszą płacić za wynajem i mają dzieci.

Gość gość
maz ma 3 netto

Gość gość
Klepiecie straszną biedę, jestem sam i mam 10 000, mieszkam u rodziców i cudów nie ma

Gość gość
Jak maz ma 3 tys a ty najniższa to spokojnie wam starczy Wiem ze tu na forum siedza same milionerki ;) ale większość ludzi zyje za 4-5 tys i maja sie całkiem dobrze.

Gość gość
Tak, tylko, ze wynajmujemy.

Gość gość
Większośc ludzi żyje za 4+5 brutto? Hehe, jakieś 7proc żyje za minimalną kotku...

Gość gość
gość dziś taaa tak sobie tłumacz jak weszło 500 + to nagle okazało sie ze ponad 70 % polaków pobiera 500 zł tez na pierwsze dziecko bo nie przekracza 800 zł na os . Zarobki w Polsce sa bardzo niskie .

Gość gość
Dostaniesz 500+ przy niskich zarobkach

Gość gość
500+ ale jeżeli dochód wynosi już 800 zł na osobę to nie dostanie, bo dla cholernych pisowce to są bogate osoby, gdzie na drugie i kolejne rodziny mające dochód tysięczny dostają, oto widać jak pisowce są pozbawieni logicznego myślenia

Gość gość
o czym wy piszecie za pare miesiecy nie bedzie 500+

Gość gość
tzn. za ile miesięcy,

Gość gość
Bedzie bedzie

Gość gość
Masz 30 lat nie ma na co czekać. Da Bóg dzieci da i na dzieci.Kasa to nie wszystko.Pomysł ile chcesz jeszcze czekać ?

Gość gość
A poza tym jutra nie jesteś w stanie przewidzieć .Te mądre Panie które tutaj piszą ze trzeba mieć kupę forsy aby mieć dziecko może mają i kasę i dzieci dziś. Jutro mogą stracić pracę i co wtedy ? Mops tylko do tego to nikt z nich się nie przyzna :) Ja pierwsze dziecko urodziłam mając 21 lat nie miałam pracy ale kochaliśmy się i kochaliśmy syna. NIE BYŁO łatwo ale to były najpiękniejsze lata mojego życia. Dziś mały ma 17 lat.Mamy 3 dzieci mamy kasę. ......ale to już nie to....Nie trać życia dziewczynoi nie patrz na kasę.

Gość gość
"Jutro mogą stracić pracę i co wtedy ? Mops tylko do tego to nikt z nich się nie przyzna" Naprawdę masz tak niskie kwalifikacje, że po utracie pracy wyłącznie od mopsu będziesz zależeć? To pani z biedronki jak straci pracę łatwiej znajdzie (choćby i na minimalną) a są tak wyśmiewane. Nie wiem, chyba po podstawówce tylko ktoś będzie miał taki problem, że traci robotę to do mopsu od razu biegnie. x I czemu Wy z taką zawiścią zawsze piszecie "hi hi, ta co ma kasę i tak ją straci i co? i będzie biedna haha, a teraz ma kase to się mądruje" to tylko pokazuje jak biedne jesteście umysłowo... x Autorko - ja bym się nie zdecydowała przy wynajmie (w sumie na 3 osoby zostanie Wam tylko pensja męża) bo uważam, że żyć też warto na jakimś normalnym poziomie. Jak Ty wolisz na sobie oszczędzić byle mieć dziecko to Twoja decyzja i Ty poniesiesz jej konsekwencje. Więc nie patrz na innych a patrz na to jakie są Twoje oczekiwania od życia.

Gość gość
to niewiarygodne, że ktoś pyta na forum czy zdecydować się na dziecko:/ autorko naprawdę na podstawie naszych odpowiedzi jesteś w stanie podjąć decyzję? My też nie zarabiamy potężnej kasy, a mamy jeszcze kredyt na mieszkanie i co msc opłaty i nikogo nie pytaliśmy się czy na naszym miejscu zdecydowałby się na dziecko. Z mężem o tym rozmawiałam, to on jest moim najważniejszym oparciem, to on będzie tworzył ze mną tą rodzinę.. no nie wiem.. może to ja jestem jakaś inna....

Gość gość
jesli wam starczy na zycie to czemu nie, lepszej pracy poszukasz po ciazy, widać że chcesz mieć to dziecko teraz

Gość gość
ja też uważam że powinnaś pomyśleć o dziecku, masz 30 lat a nie 20, a pozatym jeszcze możesz znaleźć lepszą pracę a ci co mają lepszą zawsze mogą stracić