Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak samej nauczyć się bić?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 16 lat, niedawno poznałam paczkę znajomych, problem tylko, ze często maja oni jakieś problemy między innymi grupkami i najczęściej zostaje jedno rozwiązanie, a jako ze coraz bardziej się wkręcam, możliwe ze kiedyś wypadnie na mnie. Może to głupie i nie mające związku z tematem, ale nie raz i nie dwa biłam się z bratem(18 lat), dochodziło do niezłych awantur i często udawało mi się go np poddusić, ze później miał pręgę na szyi albo jakoś zablokować, podrapać, uderzyć w twarz itd. czasem w szkole tez się skarżą, ze kogoś np za mocno scisnelam(zupełnie nieświadomie) albo komuś przez przypadek krzywdę zrobiłam. Chciałabym to wykorzystać, ale jak? Na żaden kurs się nie zapiszę, nie mam takiej możliwości. Proszę o normalne odpowiedzi i związane z tematem, a nie odradzanie czy wyśmiewanie powszechne na tym forum. ;)

Bez treningów z partnerem sama za wiele się nie nauczysz. Co innego jakieś elementy Karate. Obrotówki itp...ale do samoobrony najlepsze są: Krav Maga i Aikido :) a i taka rada ode mnie...unikaj bójek i używaj tych umiejętności tylko w ostateczności. Zawsze się znajdzie silniejszy od Ciebie...

Gość gość
nie czytaj wszystkiego co piszą w sieci jak chcesz to możesz się nauczyć tylko zapomnij o wszystkim co umiesz bo jesteś laikiem bierzesz tak:poszukaj w bibliotece książki gradopołow-boks,denisow-boks,i od tego zacznij,potem filmy trening bokserski na youtube,potem self defense,self defence, combat,kick-boxing,krav-maga ehow.com i howcast.com czytaj książki,oglądaj filmy ćwicz do upadłego, kup worek treningowy i drążek-ćwicz codziennie min. pół godziny,kup ekspander-ćwicz,rób pompki,brzuszki, przysiady, i będziesz mieć podstawowe umiejętności w walce osłaniaj głowę,atakuj pierwsza-bij w brzuch, w krocze,jak przeciwnik jest silny w szczękę,kop w nogi w brzuch,w krok i będzie ok

Gość gość
a po drugie olej tą grupę,bo jesteś młoda wystawią cie,przyłożysz komuś,a potem pójdziesz siedzieć-poszukaj sekcji sportowej która by cie przyjęła,a po 2 idź do strzelca albo harcerstwa a z matołkami,którzy się biją bo nie wiedzą co robić się nie koleguj bo albo będziesz siedzieć,albo cie zatłuką