Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek zanosi się placzem

Polecane posty

Gość gość
No ludzie nie rodzimy się matką czy ojcem, do wszystkiego trzeba dojrzeć.

Gość gość
Jak ktoś nie dojrzał do zakładania rodziny, to nie powinien tym bardziej starać się o dziecko. Chyba, że to była wpadka i autorka w ten sposób wrobila faceta w małżeństwo To by tłumaczyło zachowanie mężczyzny. Jeżeli facet naprawdę pragnie zostać ojcem to jest cały w skowronkach jak dzidziuś pojawi się na świecie. Pomaga, cieszy się i oczywiście pęka z dumy.

Gość gość
Oczywiście,że możesz karmić co 1,5 godziny. Moja córka jadła co 3-4 h,ale syn już czasem nawet co godzinę, i też mm. Pediatra powiedziała,że skoro tyle potrzebuje,to niech je,to się unormuje. I miała rację. I nie,nie podawałam żadnej wody przy mm,bo nie było takiej potrzeby - czasem brałam jakąś wodę lub herbatkę na spacer,ale to jak były upały. A co do wypowiedzi,że niemowlaki nie wymuszają - bzdura. Wymuszają ,nawet niekoniecznie świadomie,ale jednak.

Gość gość
Dokładnie moja córka wymusza noszenie jak się nosi to spoko ale jak się usiądzie to ryk że wytrzymać nie mogę jednak staram się nie uginac i nie nosić bo kręgosłup mi nie wytrzymuje.

Gość gość
A ja Cie nie zjade. Mam 6 tyg niemowle, tez jestem zmeczona i tez ucze sie nowego malca, choc to moje drugie dziecko. Pierwsze ma 8 lat, budzilo sie jako noworodek i male niemowle co 4 godziny jak w zegarku, pilo mleko ksiazkowo,jesli o wielkosc porcji chodzi, jak na etykiecie opakowania. A maluch teraz pije roznie, przez pierwsze 2 tyg budzil sie idealnie co 3 godz, 80-90 ml mleka i spanko dalej. Teraz bywa roznie, pije co 3 godziny, czasem co 4, jak nie spi wieczorami (a potrafi 3-5 godzin ciagiem nie spac), to wola co 1,5-2 godziny. Ale wtedy w nocy spi 5-6 godzin. Tez bylam zdziwiona, bo przy pierwszym dziecku bylo, by nie przekarmiac mm, by zachowywac przerwy 3-4 godziny, bo mm ciezkostrawne, bo nadwaga, bo dluzej sie trawi. A teraz uslyszalam od pediatry by dawac wtedy, gdy dziecko chce. W necie tez byly takie nowe zalecenia, by mm karmic na zadanie. Co do dopajania, mojemu woda nic nie daje, zreszta czytalam, ze nie powinno sie dopajac dziecka dopoki nie skonczy 6 miesiecy. Zauwazylam, ze po wodzie dziecko ma rzadkie kupy wsiakajace w pieluche, wiec juz nie daje wody. Zdania na ten temat sa podzielone, wiec musisz sama wyczuc dziecko i zadecydowac.

Gość gość
Po 3 miesiącu można już podawać Viburcol. To najlepszy i zarazem najbezpieczniejszy sposób na uspokojenie i wyciszenie dziecka w naturalny sposób.

Gość gość
Niewiem jak jest z mm ale ogólnie zasada jest ze tak malutkie dziecko może jeść ile chce dopiero od pewnego momentu daje się w wyznaczonych porach. Dawaj częściej jeść a jak przyjdzie położną środowiskową albo jak będzie pierwszą wizyta to zapytaj się specjalisty tylko zapisuj ile je.

Gość gość
To na pocieszenie powiem ci tak mój syn budził się 14 razy w nocy spałam po 30 min między karmieniami wody pod oczami miałam takie ze nawet okulary nie dawały rady. Trwało to 8 miesięcy czasem były noce lepsze czasem gorsze ale 8 pobudek to był standard krzyczalam płakałam śmiałam się i dałam radę też dasz.

Gość gość
gość wczoraj a skad wiesz,ze "kopnął mnie w dupę"? zginął na początku ciąży- i w kim tu jest "tyle jadu"?

Gość dobrze poinformowany optymista
kup dziecku coca colę a najlepiej zestaw sałatek z podwójnymi żeberkami w sosie pomidorowym pikantnym,najlepiej z dodatkami. Po takim posiłku wytrzyma do następnego dnia

Gość gość
Stwierdzenie "kopnął Cie w d**e" było tak samo nie na miejscu jak stwierdzenie że autorka nie nadaje się na matkę czy wnioskowanie że to dziecko z wpadki

Gość gość
autorka nie nadaje sie na matke bo przeszkadza jej placz dziecka ktory jest naturalny i to ze trzeba sie dzieckiem zajmowac i mysli bardziej o tym zeby ratowac toksyczny zwiazek z niedojrzałym patolem ktoremu tak samo przeszkadza płacz dziecka.

Gość gość
Kochana Marto powinnaś przestać się mordować i kup mleko w sklepie i spróbuj mleka sztucznego będzie to dobre dla ciebie i córeczki babcia

Gość gość
Moja na mm piła co 1,5 godziny słowo daje i wcale jej nie utuczylam.