Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzylatek przeklina

Polecane posty

Gość gość

Dziecko znajomych jest wulgarne. Przychodząc do nas w odwiedziny tak sobie dla zabawy wykrzykuje :kur/wa. Jestem zazenowana i zszokowana. Upominanie nie daje efektów. Mam już dość. Co robić? Co radzicie?

Gość gość
Widocznie takim językiem posługują się osoby, które są blisko niego. On nie rozumie o co go upominasz, bo dla niego to normalne. Raczej rodziców upomnij, by przy dziecku nie przeklinali.

Gość gość
to nie Twój problem a znajomych

Gość gość
Wiem, że nie mój problem, ale nie życzę sobie by w mojej obecności dziecko tak się zachowywało. Rodzice dziecka po studiach, mama pracuje z dziećmi, tym bardziej jestem zażenowana. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś takim.

Gość gość
Tłumaczę sobie, że chłopiec tego nie rozumie co mówi. Jak myślicie rozumie?

Gość gość
Nie życzysz sobie, żeby dziecko w twojej obecności przeklinalo... Ile ty masz lat :D

Gość gość
Nie koniecznie rodzice muszą używać takich słów na co dzień. Może kiedyś się wyrwało w złości, dziecko zobaczyło sploszona minę i od razu ogarnęło, ze to brzydko, a jak jeszcze usłyszało, że nie wolno, to w ogóle frajda. Po prostu się popisuje, za jakiś czas mu się znudzi.

Gość gość
Czym skorupka nasiaknie.. Ty jesteś zażenowana, a rodzice co na to? Co z tego, że rodzice po studiach? Widać tak do siebie w domu mówią więc nawet nie zwracają uwagi, że synek też. Fajnych masz znajomych.. Ale teraz takie pokolenie, które uważa, że wulgaryzmy są trendy

Gość gość
Mam nadzieję, że mu przejdzie. :-)

Gość gość
Nie proszę o ocenę znajomych, bo akurat u nich nie zauważyłam niczego złego, oni akurat dużo pracują, a dzieckiem zajmują się dziadkowie. Wychodzi na to, że trzeba przeczekać, skoro upomnienia nic nie dają.

Gość gość
a mój mówi duuupa i co mam zrobić? nauczył go starszy brat, młody ma ledwo 3 lata i jest podobno aniołkiem w przedszkolu, a w domu leci duuupa jak Pani przedstawi w przedszkolu swoja "gwarę" to już aniołkiem nie będzie

Gość gość
Hahah, mam wrażenie, że upominanie odnosi odwrotny skutek.

Gość gość
no odwrotny bo jak proszę i zakazuję i mówię, ze język będzie miał długi to znowu jest mama duuupa