Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość boAnna

Rodzinnie (nie)bardzo

Polecane posty

Gość boAnna

Na początek chciałam się przywitać, więc... hej :) Z czystej ciekawości, albo może już z aktu desperacji zwracam się o rade tu - u nas na forum. Oczekuje od was - dojrzałych ludzi - o konstruktywne wypowiedzi. A więc... Mam problem. Rodzinny problem, dość mało oryginalny, jednak bardzo skutecznie spędza mi sen z powiek. Otóż od paru lat z czteroosobowej rodziny zrobiła nam się trzy osobowa ( powód tu każdy może się domyśleć, trudno o tym pisać, naprawdę...) W każdym bądź razie od tamtej pory wszystko się zmieniło. Dwójka członków rodziny stale się obwinia i żadne z nich nie potrafi iść na ustępstwa. Teraz idą święta, chciała bym je spędzić w przyjemnej atmosferze, jednak nie zapowiada się na to. Staram się skleić nas z powrotem do kupy, jednak bez większych rezultatów. Są ta dwie nadnaturalnie uparte osoby, które trzymają swoje racje jak drogocenne skarby. Ma ktoś może doświadczenie/pomysł jak skłonić je do szczerej rozmowy? Niby rozmawiali ze sobą o tym, aczkolwiek ja tego bym tak ni nazwała... Jeśli nie wiecie co doradzić, nie pisze proszę, tak będzie lepiej. Forumowym cwaniakom tez dziękuję, to nie czas i miejsce na szpanerski hejt, okażcie trochę wyrozumiałości. Dziękuję za uwagę i czekam na wasze pomysły, mam nadzieje, że możliwie klarowanie wam przedstawiłam sytuację.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować