Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona mama Julci

Moja córeczka nie daje sobie czopka zaaplikować

Polecane posty

Cześć jestem Aneta i mam 3 letnią córeczkę Julkę. Julka od 7 godz ma temperaturę ponad 39 i do tego wymiotuje więc się nie da podać leku doustnie. Lekarz zalecił nam czopki a przyznam się szczerze nie mam pojęcia jak aplikować i co najważniejsze moja córeczka nie daje sobie zaaplikować leku próbowałam tłumaczenia, podania na spaniu, zagadywaniu ale na Julcię nic nie działa może dlatego że jest bardzo czujna i ma podzielną uwagę. Julcia się męczy a mi jej mamie serce się kraja. Pomóżcie proszę nie chce żeby się męczyła dłużej dlatego liczę na szybką odpowiedz i podpowiedz jak mam to zrobić. PROSZĘ SZYBKO

Gość gość
jak to jak masz zrobić? na siłę inaczej się nie da, nie miałaś nigdy w dzieciństwie czopków wkładanych? normalne że to nic przyjemnego i każdy się broni, po prostu dziecko przytrzymać żeby się nie kręciło, i czopek wepchnąc, i po sprawie

własnie przywiązałam jej nóżki do kaloryfera sznurami i wciskam czopka, strasznie krzyczy a mnie sie serce kraje

Gość gość
100/100. wolisz, zeby dostala zapalenia opon mozgowych? Tu nie ma certolenia, zwilz czopek i dosyc gleboko delikatnie wsun, poza zwieracz o***tu. Jak nie potrafisz, popros o pomoc sasiadke, ktora ma starsze dzieci i juz to zna!

Gość Ty pytasz ja odpowiadam
1. Bądź spokojna 2. Poproś męża lub osobę która jest obok ciebie na chwilkę 3. Wytłumaczcie Juli że musi i niech krzyczy ile wlezie ale wy i tak postawicie na swoim 4. Mów spokojnym i melodyjnym głosem do córki 5. Włóż rękawiczki 6. Odwiń czopek z folijki i zamocz w oliwce 7. Niech osoba która jest koło ciebie przełorzy małą przez kolano 8. Rozchyl pośladki i wsuń czopek 9. Zaciskaj jej pośladki przez około 5 minut 10. Zdejmij rękawiczki i zaproponuj dziecku nagrodę żeby nie miało trałmy MAM NADZIEJE ŻE POMOGŁAM Pozdrawiam ❤️

Tamten komętarz o kaloryferze to jakaś bzdura ktoś się podemnie podszył nigdy bym tak nie zrobiła mojej malutkiej

Gość gość
takie komentarze nadają sens kafeterii :D

Tamten komętarz o kaloryferze to jakaś bzdura ktoś się podemnie podszył nigdy bym tak nie zrobiła mojej malutkiej x teraz się tłumacz piertolony pedofilu,pewnie przywiązujesz dzieci do kaloryferów dzwonisz do Trynkiewicza

Gość gość
dokładnie widać ze prowo ja pier....:o

słuchajcie, posłuchałam Waszej rady i poszłam po sąsiadkę, ale nie miała czasu i przyszedł jej wąsaty ekscentryczny mąż:O nie wiecie dlaczego był zainteresowany?

Gość gość
No co wy, przeciez matka zareagowala, zglosila sie. Cala akcje mozesz przeprowadzic i bez rekawiczek, jedynie przez papier toaletowy, najlepiej odwroc uwage chorego malucha zabawka, czy tv.

O tym somsiedzie to też bzdura posłuchałam rady od ty pytasz ja odpowiadam i udało się myślcie sobie co chcecie hejtujcie mnie proszę bardzo i tak mi to nic nie robi tylko nie rozumiem dlaczego na prawdę czemu ludzie się podemnie podszywają

Gość gość
no to jak się udało to super. A podszywanie się na kafeteri to codzienność, po to jest kafe :D

Ale żeby mnie pedofilem nazywać bo chce pomóc dziecku to chyba przesada nie sądzicie ?

I naprawdę dziękuje wszystkim za miłe komentarze

zostawiłam córkę z sąsiadem i aż poszłam dla małej po coś smacznego do żabki

Co wy znowu z tym somsiadem mąż skoczył do smyka po lalkę i zaraz wruci naprawdę jakbyście swojego życia nie mieli tylko bawić się w kogoś kim się nie jest

ten somsiad włożył jej czopka do buzi i dał popić wodom , nie wiem co robić