Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie polecacie nosidło?

Polecane posty

Gość gość

Wyjezdzamy z rocznym dzieckiem i chcialam zamiast wozka wziac nosidlo. Co o tym myslicie? Ile czasu dziecko moze w tym siedziec? I jakie polecacie?

Gość Magda Na Drugie
Za długo raczej chyba nie powinno siedzieć w nosidełku, bo może to źle wpłynąć na postawę. Poza tym może być dziecku tak niewygodnie, więc warto pomyśleć (jeszcze) nad innym rozwiązaniem.

Gość gość
Ja gorąco polecam nosidła typu mei-tai, roczne dziecko można w nim wygodnie nosić z przodu i z tyłu, zapewniają najzdrowszą pozycję, dziecku jest w nim wygodnie i nie będzie tak zgrzane jak w innych nosidłach, ze sztucznych tkanin albo z wkładką z gąbki. No i takue nosidełko możesz łatwo zwinąć i wpakować do torebki kiedy nie używasz. Dość istotne jednak jest ile planujecie pieszych wędrówek, w jakim terenie i ile dziecko chodzi samodzielnie. Bo jeśli planujecie sporo zwuedzania a dziecko ledwie co idzie samo prowadzone za rączkę, to warto jednak przemyśleć zabranie lekkiej parasolki.

Gość gość
Ja mam manduce. Popularna jest też tula. Tylko ze ona jest jeszcze drozsza. Ja kupilamn swoja manduce używana wiec sie tak nie wykosztowała a uzywam i super sprawa. Mieszkam na wsi, nie mam gdzie za bardzo jezdzic wozkiem na spacery to pakuje malego w nosidlo i chodzę po okolicy. Nosidlo to taka właśnie szmatka.miekka, można ja zlozyc. I schowac do torebki. Postawa dziecka w tym nosidle jest bezpieczna woec bez obaw.