Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karo67

Kiedy dostanę miesiączkę?

Polecane posty

Gość Karo67

Mam 14 lat, ostatniego dnia roku będę miała 15. Do rzeczy, moja mama i siostra dostały miesiączkę w wieku 14 lat i kilku miesięcy. Ja mam mały biust, nie mam za bardzo talii. Jak byłam młodsza, masturbowałam się (nie oceniajcoe mnie przez to :/) od około 1,8 roku temu mam dużo śluzu. Teraz czasami używam wkładek by nie mieć za bardzo brudnych majtek. Jeszcze nie dostałam okresu i boję się że przez to co kiedyś robiłam mogę nie dostać! Co mam zrobić? (Moja siostra mówi że mam się nie przejmować, ale ja się bardzo denerwuje!)

Gość gość
idź kretynko do lekarza, to objawy raka jądra

Gość gość
Przez częstą masturbację możesz nie dostać okresu jeszcze długo :/ Za jakiś czas na pewno dostaniesz, ale piersi zostaną małe bo spowalnia się okres dojrzewania. Powinnaś udać się do ginekologa z mamą i lekarz wszystko ci wytłumaczy.

Gość gość
Masturbacja nie ma nic do czasu pojawienia się okresu; nie wierz w głupoty! To, że średnio miesiączka pojawia się u dziewczynek 12- i 13-letnich, nie znaczy, że tak jest w każdym przypadku. Niektóre dziewczyny dostają okres w wieku 11 lat, inne nawet w wieku 16. Jeśli masz jakieś niepokojące objawy, np. śluz nie jest przezroczysty, to idź do lekarza. Niektóre kobiety mają piersi małe do końca życia. Po prostu możesz mieć taką budowę ciała i mały biust. Sama mam duży i szczerze powiem – to wcale nie jest taka frajda.

Gość gość
Na gwiazdkę...