Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu ciąży rozpoczełyście kompletowanie ubranek?

Polecane posty

Gość gość

Tylko tak szczerze, bo ja mam jeszcze czas ale przyznam szczerze że kusi mnie czasami żeby już coś kupić ale nie robię tego bo to dopiero 10tc. Kiedy wy zaczełyście? Myślicie że lepiej poczekać tak do 30tyg?

Gość gość
Po 6 mc.

Gość gość
Buaheaheaheahea dobrze ze nie mam i nie planuje zniszczyc sobie zycia bachrkiem

Gość gość
w 8 miesiacu

Gość gość
Oglądać coś tam sobie możesz, ale jak dla mnie zdecydowanie za wcześnie na kupowanie, chocby dlatego, że po co ma to leżeć w domu...

Gość gość
Ja uważam że od III trymestru już można.

Gość gość
Co to znaczy "kompletować"? Idziesz do sklepu w np. 34 tc i kupujesz kilka 56 więcej 62 i ...MASZ. Później kupujesz na bieżąco.

Gość gość
kompletować - zbierać i dobierać przedmioty tak, by powstał pełny ich zbiór.

Gość gość
Autorko, ja też mam jeszcze czas, a już zbieram ;) Zaczęłam w 20tc, może nawet trochę wcześniej. Wkurzało mnie, że nie znam płci, bo tyle było pięknych, różowiutkich ubranek... :) Miałam ochotę kupić je wszystkie. Dobrze, że się wstrzymałam, bo będę miała chłopca. We wczesnej ciąży kupowałam jakieś bodziaki, głównie białe. Tylko, że ja chodzę po lumpkach i jak wyhaczę coś ładnego, to wtedy biorę.

Gość gość
Kompletowanie można zacząć kiedy się ma ochotę moim zdaniem

Gość gość
Ja w okolo 20 tc jak znalam plec

Gość gość
Odkad sie dowiedzialam ze jesten w ciazy(4tydzien). Z tym,ze kupowalam neutralne kolory:bialy,szary,kremowy,bezowy,a jak w 20tyg.dowoedzialam sie o plci to po prostu kupowalam raz na jakis czas, przechodzac obok jakiegos sklepu z ciuszkami dla maluchow a taka totalna wyprawke, wuzek,lozeczko,wanienka to w 8miesiacu

Gość gość
Ja kończę właśnie 23 tydzień i nic jeszcze nie mam. Zacznę kupować po 30 tygodniu mniej więcej. :-)

Gość Sophie86
Po 8mc kupic kilka sztuk na 56 i 62. Dalej to juz na biezaco. Polecam zakup oryginalnych, modnych i sportowych butów na http://air-jordan.pl/pl/

Gość gość
Jestem w 27 tyg. Ubranka juz mam, sporo malych rzeczy juz tez mam. W maju zamowie lozeczko, w czerwcu wozek. Niektore kobiety super sie czuja w ciazy, a ja coraz gorzej wiec chyba dobrze, ze wczesniej zaczelam kompletowac. Kazdy ma na to swoj poglad. Niestety im dalsza ciaza tym wieksze dolegliwosci, a to wcale nie jest tak, ze idziesz do jednego sklepu i masz. No i fakt malo jest neutralnych rzeczy dlatego warto znac plec dziecka. Dodatkowo latwiej to rozlozyc finansowo jak kupujesz stopniowo.

Gość gość
Ja rozpoczęłam kompletowanie wyprawki jeszcze przed ciążą ☺️

Gość gość
po 7 miesiącu ciąży wystarczy w zupełności kompletowanie rzeczy a łóżeczko w 8 mym i nosidełko i wyprawkę do szpitala

Gość gość
Przy 1szym dziecku trochę tego jest, wyprawka to nie tylko ubrania ale reż wózek,nosidlo,łóżeczko etc etc. Zaczęłam kupować gdzieś pewnie koło 7 miesiąca. Pry drugiej ciąży to chyba w 8niesiacu ale 90% rzeczy miałam po 1szym dziecku więc szybko poszło. zakupy to jedno a wybór rzeczy to drugie. Poczytać opinie w necie, zobaczyć na żywo ,zamawialam przez net, uprerdliwe to było

Gość gość
Pamiętajcie minimalizm i capsule wardobe, również dla dziecka. Strata kasy na ubrankach.

Gość gość
Tu autorka, dziękuję za wypowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie , które być może jest głupie. Mąż ma 192cm wzrostu a ja 179cm powinnam spodziewać się że rozmiar 56 będzie mały?

Gość gość
Strata kasy! Lepiej wyjechac na urlop. Nie wiesz jakie duze bedzie dziecko i jaka bedzie pogoda, gdy zaczniecie wychodzic. Zerknij na yt do nudziary, dobrze to opisala. Zaopatrz sie lepiej w uzywane ubranka od znajomych. Pozniej mozna kupic kilka rzeczywiscie ladnych rzeczy, ktore kiedys znowu przydadza sie innemu dzecku. Moja corka byla najmlodsza w rodzinie i odziedziczyla cale komplety ubran, rowerkow, wozkow, etc. To, co bylo zniszczone, poszlo dalej dla mlodszego kuzyna.

Gość gość
errata, hahaha, oczywiscie "to, co nie bylo zniszczone"

Gość gość
Powtorze jeszcze raz, szkoda kasy na male ubranka. To tak jak z naszymi ubraniami, okaze sie, ze jest tych kilka ulubionych ubranek i znowu dziecko wyrasta.

Gość gość
Kupowałam od początku, dla przyjemności, i żeby nie odczuć finansowo.

Gość gość
Powoli zbieram wyprawkę od czasu kiedy znam płeć od 20 tygodnia, na grudzień zostawię sobie kupienie wózka i łóżeczka bo najwięcej miejsca zajmuja i to największy koszt, termin mam na styczeń, rzeczy takie jak ubranka i kocyki juz kupuję bo później nie wiem jak się będę czuć i jaka zima będzie może nie będę wogole z domu wychodzić a facetowi samemu ciężko zakup takich rzeczy zlecić ;)

Gość gość
18 tydz i ubranka mam wszystkie do pol roku