Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja matka mi truje ze chce kupic za drogi wozek

Polecane posty

Gość gość

Chcialam kupic mutsy spacerowke lub greentom koszt to okolo 1200zl no ale tego wozka sie uzywa przez kilka lat i musi btc porzadny. A pozatym sa bardzo ladne i lekkie Zaluje ze sie pochwalilam bo moja matka mu truje ze ona gdzies tam w sklepie widziala za 400zl bardzo ladne. Ciekawe jaki wozek mozna kupic za 400zl... Chce sprzedac 2w1 ktory teraz mam. Mysle ze wezme za niego 700zl i doloze i kupie. Rzuca sie jakby to z jej kasy szlo...

Gość gość
Matka ma racje jestes snob i tyle...

Gość gość
Jaki snob? Chyba ma prawo kupić co się jej podoba, przecież to nie jej problem, że są ludzie których na to nie stać...

Gość gość
Nowy wózek za 400 zł? Teraz używany za taką kwote ciężko znaleźć. Chyba,źe jakiś zajechany.

Gość gość
Wiadomo ze taka spacerowke uzywa sie dlugo bo pewnie kolo 3lat. Niechce jakiegos grata za 400zl. Niektore mamy maja takie piekne wozki. Zwlaszcza ze dostaje 500plus na synka wiec to z jego pieniedzy...wkurza mnie takie gapiemie sie komus w porfel

Gość gość
Spacerówka akurat musi być porządna, wytrzymała, lekka, dobrze składająca, nie warto na niej oszczędzać. Wytłumacz mamie czemu nie chcesz ryzykować z chińskim badziewiem za 400 zł które zaraz się połamie, przecież to zagrożenie dla dziecka, i bardzo szybko zniszczy tak że będzie trzeba kupować kolejny. Chytry dwa razy traci jak to mówią, bardziej się opłaca zainwestować w jedną porządną rzecz niż kilka razy płacić na nietrwałą taniznę.

Gość gość
Zgaś ją zdaniem że ty dla swojego dziecka chcesz tylko to, co najlepsze

Gość gość
Ja kupiłam spacerówkę 4baby Rapid 2017 za 400 zł. Każdy robi jak uważa. Jeżeli chcesz wydać 1200 zł na spacerówkę to ja nie widzę problemu. Nikt nikomu nie powinien zaglądać w portfel. To Twoje pieniądze i Ty decydujesz co z nimi zrobisz i ile na co wydasz. Miałam podobną sytuacje z matką gdy chciałam kupić dla synka bujaczek za 800 zł. Też słyszałam,że fajne są takie za 100-200 zł. Denerwuje mnie takie głupie gadanie.

Gość gość
Ja nie bardzo rozumiem po co masz w ogóle dyskutować. Podziękuj jej za opinię, powiedz, że sama będziesz decydować o pieniądzach i tyle. Jak zacznie znowu powiedz, że już to mówiła i po raz kolejny dziękujesz za opinię i nie wdawaj się w dyskusję. Znowu coś powie - Ty znowu jej podziękujesz. Max 2-3 razy i jej się znudzi

Gość gość
Ja właśnie mam ten sam problem. To może któraś z mam doradzi mi jaką spacerówkę kupić w rozsądnej cenie?

Gość gość
Kupuj i tyle. Ja myślałam że piszesz o kwocie rzędu 3-4 tys ale 1200 to minimum na dobrą spacerówkę

Gość gość
Haha, ja z kolei mam odwrotny problem - chciałabym kupić pierwszy wózek używany, żeby było taniej, a potem ewentualnie kupić właśnie droższą spacerówkę. To moja mama niemal płacze, że jak to - dziecko ma w CZYIMŚ wózku jeździć?! I że w tej sytuacji ona mi wózek zasponsoruje, ale ma być nowy :D

Gość gość
Ja mam spacerowce mutsy i nie polecam tego wózka. Dziecko nie siedzi w nim tylko ciągle zjeżdża gdyby nie pasy to chyba by ciągle wykazała. W tym wózku nie ma kąta prostego między siedziskiem a oparciem tylko jest pochyle i dlatego mała cały czas zjeżdża a na już 1,5 roku. Kosztował 1400 zl a żałuję wydanych pieniędzy. W efekcie mała i tak jeździ w spacerowce z wózka głębokiego w której wygodnie siedzi. Kup już sobie lepiej spacerowke xlandera bo mutsy nie ma nic poza wyglądem.

Gość gość
Nauczka na przyszłość - trzymać ozór za zębami i nie trąbić ile co kosztuje, tylko kupować wg własnego uznania. Nie rozumiem po co chwalić się wydatkami? co kogo obchodzi za ile wózek kupujesz?

Gość gość
Do 15:04 bo moja matka zapytala ile kosztuje. Wiec odpowiedzialam...

Gość gość
Boże co komu do tego... ja kupiłam pierwszy wozek używany bo wiedziałam że będę z niego korzystać tylko pół roku. Spacerowke kupiłam nowa za 850 i jestem zadowolona. Fotelik do auta za 1000 zł bo taki chciałam. Ja z tego korzystam na codzień i ewentualnie cokolwiek do powiedzenia może mieć moj mąż bo on po części za to płaci.

Gość gość
Ja kupiłam wózek 2w1 + fotelik do auta za 1900 i uważam że to nie jest wygórowana cena.

Gość gość
Ja kupiłam wózek 3w1, z największą gondolą na rynku, w tym porządna spacerówka i fotelik - za 2100 zł, dlatego wydaje mi się, że 1200 za samą spacerówkę to dość sporo.... Ale każdy kupuje to co uważa i na co go stać. Dlatego dyskusja w tym temacie jest bez sensu. Za to bardziej mnie zastanawia - spacerówka ma służyć wiele lat? 3-4? Serio? Skoro sprzedajesz gondolę i przesadzasz już dziecko do spacerówki to zakładam, że dziecko ma coś miedzy 0,5 - 1 rok. Serio myślisz, że 3-4 latka będziesz w wózku woziła? Że on Ci się na to zgodzi? :) Jestem matką trójki dzieci. Maksymalnie dwa lata. Gwarantuję.

Gość gość
W opinii wiekszosci ludzi to dla malego dziecka nalezy kupowac wszystko co uzywane i tanie. Nigdy nie mowie, co ile kosztowalo bo dla naszych rodzicow i dziadkow wszystko jest drogie. Bo najlepiej dostac za darmo po kims. Zreszta ile ja sie nasluchalam przy zakupie wyprawki. Kolezanki w moim wieku kazaly brac uzywane materace, wankenki, laktatory, co dla mnie jest niehigieniczne.

Gość gość
Do 3:21 Tak mialo byc do dwoch lat:) pomylilam sie. Taka spacerowke moge pozniej sprzedac i spokojnie wezme za nia 500-600 zl

Gość gość
Dla mnie najlepsza spacerowka to Maclaren Techno xt. Uzylam dla trojki moich dzieci i byla jeszcze w tak dobrym stanie ze oddalam kolezance i ona ciagle uzywa :)

Gość gość
autorka bierze 500+ na pierwsze dziecko czyli dochód ma tylko ona i jest samotna matka lub ona ma jakiś niby dochodzik rzędu 700-800zl a chłop ma najniższą. generalnie na rodzinę 3osobowa mają do 2400zl czyli wielkie nic. nie dziwię się ze matka chce jej wybic taki pomysł bo potem pewnie na jedzenie będzie jej dawać :O

Gość gość
11:18 Skąd wiesz ile dzieci ma autorka?

Gość gość
Do 11:18 Nikt mi na jedzenie nie daje. Moj facet ma owszem najnizsza ale tylko na papierze. Dostaje 500plus i 95zl rodzinnego ale nie o tym jest temat. Stac mnie na ten wozek. Niewiem czemu niektorzy wiedza lepiej

Gość gość
stać Cię? raczej podatników którzy zasuwaja żeby takie pasożyty na doopie siedziały :O

Gość gość
Spacerówka na lata? :D Najpierw używałam spacerówki z wózka 3w 1,a potem odkupiłam inną, lżejszą. Wszystko używałam do niespełna trzech lat, więc tą lżejsza niecałe dwa lata.

Gość gość
Jeśli chodzi o Greentom. Ja miałam Reversible a teraz przeszłam na classik. Wózek jest cudny, lekki, śliczny, zwinny. Jednak w 100% z pełnym przekonaniem powiem, ze on się nadaje raczej "jako drugi". Nie wyobrażam sobie mieć tylko greentoma. On mi służy głównie na zakupy, mieści się w aucie, na ładna drogę.

Gość gość
Moja siostra kupowała Stokke za 5 tys. i to była dla mnie wygórowana cena, przepłacanie za logo firmy, a nawet biorąc pod uwagą to, jak jej się ten wózek użytkowało- pieniądze wyrzucone w błoto, ale 1.200 za samą spacerówkę to dużo- nie wydaje mi się. Ja kupiłam dla dziecka samą tylko gondolę, dużą na wygodnych pasach i w stylu retro, teraz rozglądam się za spacerówką i poniżej tysiąca w ogóle nie patrzę.

Gość gość
Jakim.ja jestem pasozytem niby? Wiele osob tak rovi zaniza dochody...nawet poslowie biora 500plus...