Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaproponowalam kolezance odpracowanie dlugu i sie smiertelnie obrazila

Polecane posty

Gość gość

Od 3miesiecy nie moze mi oddac 70zl. Niby nieduzo ale jednak mi tez kasa z nieba nie leci. Zaproponowalam ze jak nie ma moze mi okna umyc( 3 duze i jedno balkonowe) Zajeloby jej to moze z 40min. Okna nie sa brudne i byly myte 2msc temu a teraz wystarczyloby je przetrzec. Obrazila sie. Napisala "no wiesz?" Kurde ja do niej wystawiam pomocna dlon a ta kąsa...czy miala prawo sie obrazic? Moja propozycja byla bardzo korzystna.

Gość gość
Skoro nie moze oddac? I tak pewnie by nie oddala a okna bym.miala umyte:) Znalazlam.alternatywe.

Gość gość
Nie rozumiem nastawienia niektórych ksiezniczkowatych kobiet , ja bym umyla umyla bo 70 zł piechota nie chodzi , patrzcie jakie wielkie honorowe damy : / żałosne

Gość gość
pieniądze od kogoś to łatwo wziąć ale oddać lub zrobic coś w zamian to juz trudno

Gość gość
Hahaha dobre:)

Gość gość
Powinna oddać Ci kasę, jednak ja też bym koleżance nie umyła okien, bo to jednak nie wypada.y Powinnaś powiedzieć, że ma Ci oddać kasę, a nie próbować szukać sprzątaczki. Chyba wiele osób byłoby tym dotkniętym.

Gość gość
Obrazilam ja bo dalam korzystna propozycje? Nigdzie by nie dostala 70zl za pol godziny roboty...

Gość gość
Za dobra jestes. Bardzo dobrze jej powiedzualas...moze w koncu odda

Gość gość
Koleżanka migając się od uregulowania długu postąpiła źle ale ty ze swoją propozycją tez nie najlepiej...cięzko jasno i asertywnie poprosić o zwrot? ja nigdy takich problemów nie miałam . Teraz nie bedziesz miala ani kasy ani umytych okien a kolezanki rowniez ;-)

Gość gość
Bo ilez k****a mozna czekac i prosic sie o wlasne pieniadze?

Gość gość
Korzystna propozycja? Raczej upokarzająca dla niej, bo chciałaś zrobić z niej służącą. Ja koleżance też nie sprzątałabym w domu, co innego gdyby jakaś staruszka mi to zaproponowała albo miałabym sprzątać u obcego człowieka. A jeśli chodzi o zwrot kasy, to wystarczyło jej dobitnie powiedzieć, że ma Ci oddać i następnym razem jej nie pożyczaj.

Gość gość
ktoś kto 3 miesiące nie moze oddać 70 zł nie ma prawa unosić się dumą :D

Gość gość
Ja bym kategorycznie zażądała zwrotu długu i tyle.

Gość gość
kurcze dziwna sytuacja xD sama nie wiem jakbym zareagowała ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie komuś nie oddawac pieniedzy i to przez taki czas i to tak w zasadzie niedużą kwote ;P fakt - koleżanka miała prawo poczuć się urażona bo ta propozycja ( mimo że w zasadzie serio korzystna kosztowo haha) to jednak upokażająca ;P może jakbyś to ujęła ,, pomóc mi w porządkach przed świętami" a nie od razu wyskakiwac z umyciem okien... heh no ale z drugiej strony ktoś dobrze powiedział wcześniej ,,ktoś kto 3 miesiące nie moze oddać 70 zł nie ma prawa unosić się dumą " hehe :D

Gość gość
raz na dwa miesiace? ;-) moze dziwna jestem ale rzadko myjesz te okna ;-)

Gość gość
Hmm, na vitalii nie może ci oddać 80 zl .zdecyduj może

Gość gość
Hmm na vitalii bylo 80 zl. Zdecuduj może ...

Gość gość
Autorko, uważam ze niczym nie uraziłaś koleżanki. Jeśli się coś pożycza, to sie oddaje, a nie struga obrażoną księżniczke. Są ludzie ktorzy uważają ze wszystko im wolno i moga innym na głowę wleźć. I jescze focha strzelaja jak im ktos uwage zwroci.

Gość gość
A co miała Autorka zrobic? Płaszczyc sie przed księżniczka by ta łaskawie raczyła oddac cudze pieniadze?

Gość gość
Skoro nie ma honoru oddac pieniędzy 3 mięs to niech nie struga urazonej , bo dziewczyna kobieta z honorem czuła by się nie kompfortowo mając tyle czasu dług

Gość gość
Autorka zaproponowała bardzo korzystny i czysty układ, w końcu to koleżanka czy pasożyt? Powinna być wdzięczna że nie musi oddawać gotówki skoro jej nie ma,a umycie trzech okien to żadna ujma dla kogoś kto przez trzy miesiące nie oddaje długu.

Gość gość
Haha bardzo dobrze jej utarlas nosa:)

Gość gość
Ja bym z toba kontaktu nie htrzymywala. Jak mozna kogos tak potraktowac??? Jestes niewychowana