Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciężarna mama a obowiązki

Polecane posty

Gość gość
a ja pracuje zawodowo (28 tc) i jestem w 4 ciazy, w domu sprzata pani,ja mam wystarczajaco duzo obowiazkow przy dzieciach. na swieta przyjechala tesciowa i nawet palcem nie kiwnie, jeszcze musza ja obslugiwac.. :-/

Gość gość
Nie rozumiem autorko czym ty się szczycisz. Każda tak żyje jak ty bo niby kto dorosłą kobietę odciąży od obowiązków. Mało kto żyje z mamusią która w dodatku chętnie pomoże. Ja będę musiała wszystko robić co ty a mam pręty w kręgosłupie. Zazdroszcze ci że masz swój kręgosłup

Gość gość
Nie widzę w tym nic dziwnego. Moja mama zginęła w wypadku gdy byłam na początku drugiej ciąży,pół roku później zmarł tata a mąż w pracy po 10-12godzin. Starszy syn miał wtedy 4lata i też musiał am zaprowadzac go do przedszkola,robić zakupy i sprzątać i miałam szkole. Żadna nowość.

Gość gość
"W ciągu dnia trzeba ogarnąć dom,przedszkole tj. sprzątanie, gotowanie, zakupy" Na litość boską autorko. Przecież te czynności musi wykonywać każdy :O

Gość gość
do gość dziś - no i teściowa ma rację, 4 ciąża, widać, że jesteś nie do zajechania, wytrzymała babsko jak cholera, nadajesz się na wieś w pole orać.

Gość gość
Zwierzę w domu to pasożyty itp...!!! Mąż zawsze jest przy mnie nawet podczas każdego badania ginekologicznego cipki i wspierał porody bo to mąż najlepiej zadba o nas! !!

Gość gość
mnie nikt z babć nawet godziny nie popilnował dziecka i mam jedno ,a wy jak głupie i rodzicie jedno po drugim to zapieprzajcie

Gość gość
21:18 nie jestem "babskiem nie do zajechania", mysle ,ze z twoim poziomem i slownictwem swietnie odnajdziesz sie w polu,podczac zniw. Skoro wiele z was narzeka,ze tak je wykoncza 1dziecko i oczekuje zewszad pomocy,to ja tym bardziej nie mam obowiazku obslugiwania goscia w postaci tesciowej.

Gość gość
21:18 co to znaczy nie do zajechania? A ty jesteś do zajechania??Co to za słownictwo? Są ludzie którzy mają po 8-10 dzieci.

Gość gość
Kiedyś było zdrowsze życie jedzenie itp dlatego mniej poronień wiec nie mówcie głupot

Gość gość
Mnie mąż we wszystkim pomagał a i przy porodach masował plecy czy przy badaniach krocza był bo dziś wielu jest z bocznych ginekologów.

Gość gość
Mnie mąż we wszystkim pomagał a i przy porodach masował plecy czy przy badaniach krocza był bo dziś wielu jest z bocznych ginekologów. Babcia nie musiała pomagać z mężem wszystko ogarniamy.

Gość gość
A mi zawsze u gina towarzyszyla tesciowa!!! I nawet mi krocze masowala...

Gość gość
Taak autorka to prawdziwa bohaterka...medal za pracowitość...prawidłowa ciąża to nie choroba...tylko w Polsce od 5 tygodnia idzie się na zwolnienie, bo 90% jak nie więcej ciąż zagrożonych...dziwne te same Polki jak rodzą za granicą pracują niemal do końca, bo tam nie ma czegoś takiego jak zwolnienie na " ciążę"...więc robią to , co robi autorka plus chodzą do pracy...Myślę,że gdyby zmieni zasady rozliczania chorobowego za czas ciąży , to nagle mniej by było zagrożonych ciąż..

Gość gość
W niezagrożonej ciąży normalne. Mąż tez pracuje - kto inny to zrobi ??

Gość gość
już nie udawajcie, że żeście takie delikatne, kuźwa rodzą bachora za bachorem po 3-10 a tu takie och, ach, no myślał by kto, że to prawda

Gość gość
gość 2017.04.14 W domu trzylatek i pies, mąż długo w pracy. W ciągu dnia trzeba ogarnąć dom,przedszkole tj. sprzątanie, gotowanie, zakupy itp. , z psem na spacer, plac zabaw itp. Wieczorem zmęczenie ( brzuch coraz większy), ale od rana to samo - jak pracowita ślązaczka oczko.gif W międzyczasie drobny remont. Niektórzy z otoczenia strasznie zdziwieni : mycie okien? zakupy? z psem na spacer ? po prostu szok. Czy normalne funkcjonowanie w ciąży naprawdę jest takie dziwne ? xxx A do pracy nie chodzisz nierobie? Maz musi cie utrzymywac pasozycie?