Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ATEIŚCI!!!!

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego was dzisiaj tyle przyszło do kościoła na święcenie pokarmów?

Gość gość
Skąd wiesz.

Gość gość
Lepszy ateista niż satanista w płaszczyku katolika.

Gość gość
agnostykiem jestem więc mogę chodzić i czcić wszystko

Gość gość
Nie jestem ani ateistką ani zagorzala katoliczka Tzn wierzę, ale do kościoła nie chodzę bo nie uznaje zlodziejskiej mafii w sutannach. Natomiast dziś byłam żeby moje dziecko nie było wytykane palcami przez dzieci wychowane przez ludzi pokroju Jarka. Był w kościele, niósł dumnie koszyczek i tyle. Komfort psychiczny mojego dziecka jest najważniejszy :)

Gość gość
Gość 16:30 ale obłuda do kwadratu. Współczuję twojemu dziecku matki, która uczy hipokryzji, kłamstwa i głupoty i jeszcze jest z tego dumna. Potem się dziwi, że z dziecka wyrasta egoista. Ale dno!!!

Gość gość
Jako ateistka mogę sobie nawet wejść do dowolnego kościoła i przyjąć komunie. Dla mnie to nic nie znaczy. Zabronisz mi?

Gość gość
Tak jestem ateistka, mam troje dzieci. Córka w szkole zapisała się na religię (10 lat) , wierzy w Boga, ma zamiar się ochrzcić. Święta spędzamy u wierzacej i praktykujacej rodziny (widzimy się bardzo rzadko więc dla mnie jest to okazja do spotkania). Była w kościele świecić pokarmy, byłam z nią, bo najmłodsza (3 lata) córka też bardzo chciała pójść. Ja nie wierzę, ale też nie pluje jadsm tak jak ty wierząca katloiczko. Wesołych.

Gość gość
17:00 Poluzuj kokardy agresywna pseudo katolko, która nie potrafi się kulturalnie wypowiadać. Żeby żyć w zgodzie z religią i być dobrym człowiekiem nie trzeba chodzić do kościoła. A Ty utopisz się we własnym jadzie awanturniczko :) wychowuje dziecko w wierze katolickiej, wpajam mu wartości moralne z którymi księża mają niewiele wspólnego. Może generalizuje, ale do księży mam wstręt i tyle. Jeszcze uczciwego księdza nie spotkałam. Święta obchodzę, dziecko ochrzcilam i do komuni też pośle. Nigdzie nie jest przykazane chodzenie co niedziela do kościoła. Co muszę wiedzieć to wiem i to samo przekaże dziecku. I to nie jest żadna obłuda. Wesołych Świąt jadowita zmijko :P

Gość gość
jestem katoliczką ale chodzę do kościoła tylko w święta, tez nienawidzę obłudy, fałszu od tych gorliwych katolików, a mam takich w pracy, najgorsze cholerstwo, wredne, zawistne, itp. Wierze w Boga i uważam, że on jest wszędzie, nie muszę chodzić do kościoła aby się modlić, do tego na co dzień staram się postępować tak aby nie krzywdzić innych, moje motto "nie buduj szczęścia na cudzym nieszczęściu" albo "zanim skrzywdzisz kogoś zobacz jak ty czułbyś się tak samo skrzywdzony" i już w ten sposób wychowuje drugie pokolenie.

Gość gość
Ja niewierząca, ale dzisiaj byłam ze święconką. Święta spędzamy u rodziny męża, rodziny katolickiej, wierzącej, praktykującej, ale ze mną też nie mają problemu. Teściowa z dzieckiem szwagierki szła do kościoła z 2 święconkami [swoją i szwagierki]. Moje dzieci też chciały iść z babcią. Babcia nie czuła się pewnie z 3 małych dzieci, poszłam więc z nimi. Nic się nie stało, ja szanuję ich tradycję, oni szanują moje przekonania. Jutro podzielę się z nimi święconym, korona z głowy mi nie spadnie - to tylko TRADYCJA!

Gość gość
Mnie nie było. Poza tym większość i tak idzie ze względu na tradycję, a nie religię.

Gość gość
Wszystkim ateistom, katolikom, wierzącym niepraktykującym, praktykującym nie wierzącym i wszystkim pozostałym. Wesołych świąt wielkanocnych, smacznego jajka, mokrego dyngusa, miłości i ciepła podczas chwil spędzonych z najbliższymi. życzy katoliczka.

Gość gość
Byłam, byłam, z córką żeby jej pokazać trochę miejskiego folkloru.

Gość gość
Niektórzy poszli z tego samego powodu co ty. Co cię tak dziwi?

Gość gość
a ty wróżka że wiesz kto ateista a kto wierzący?

Gość gość
a ty autorko na kafe zamiast sobie dziś darować kiedy Jezus leży w grobie? mogłabyś trochę podumać nad jego śmiercią zamiast wytykać ludziom, że byli ze święconką w kościele. no iście chrześcijańska postawa :o dobrze, że ja się z tej oszołomskiej sekty wypisałam

Gość pomagam bezinteresownie
to żadni ateiści .nasłuchali się w mediach że każdy ksiądz to pedofil,że kościół ich zniewala i trzeba żyć w zgodzie tylko z własnym sumieniem i jeszcze kilka innych postępowych pierdół.większość z nich to nawet dobrzy ludzie tylko wpływowi i na siłę nowocześni.

Gość gość
no i te wasze pierdy "na siłę nowocześni" nie moherku, nie na siłę nowocześni tylko wreszcie w tych czasach mogą przestać odgrywać szopki do których byli zmuszani latami, a w ktorenie specjalnie wierzyli i które im się nie podobały. Nawet wielu starszych ludzi ma kościół gdzieś, a byli tam, bo babcie były i rodzice byli i tak im prano mózgi i ganiano na te wszystkie nabożeństwa i inne obrządki. Ci ludzie mają gdzieś co media mówią na księży. Oni sami widzą co się dzieje, słyszą te brednie z ambony i wyobraź sobie, że moi teściowie w wieku 50 lat zrezygnowali z chodzenia do kościoła i tak już nie chodzą od 10 lat co tu ma do rzeczy silenie się na nowoczesność? Mnie od zawsze nudziły te religijne szopki, ziewałam na mszach, nawet na komunii siedziałam jak kołek i gaiłam się w okno i odliczałam minuty kiedy zdejmę z siebie tą koszmarną kieckę z firany i pójdę na rower :D a po bierzmowaniu ulało się to cale katolickie chrzanienie i ostatecznie pożegnałam się z kościołem. Nie chciałam iść do bierzmowania ale miałam 15 lat i nie decydowałam o sobie, rodzice po awanturach mnie zmusili "dla mojego dobra" żebym mogła ślub kościelny wziąć hahahaha no wyprane mózgi choć ich kocham to normalnie vizir :D Nie jestem w kościele, bo tego nie czuję i jakieś bycie trendy nie ma z tym nic wspolnego. To hiper katolicy ukuli te durne hasełka żeby się pocieszyc i poczarować sobie rzeczywistość, a prawda jest zupełnie inna, nie taką jak sobie kreujecie w swoich zindoktrynowanych główkach.

Gość gość
gość 23.32 ile godzin dziennie,tygodniowo ,rocznie jesteś indoktrynowana przez zacofanych księży ,a ile przez ''niezależne''media?

Gość gość
gość dziś byłam indoktrynowana przez kościół od urodzenia do bierzmowania. W domu rodzinnym przez 18 lat rodzice mnie ganiali do kościoła co niedzielę gdzie słuchałam tych nudnych mszy, kazano mi się uczyć modlitw, uczestniczyć w rożnych świętach, procesjach i wkońcu musiałam iść do pierwszej spowiedzi i na klęczkach sutanniarzowi opowiadać co nabroiłam :o Katecheci opowiadali mi różne brednie w szkole aż do matury i wystarczy!!! Nie wylatuj mi tu z jakimiś mediami, bo z mediów to ja tylko radiowej trójki słucham choć po dobrej zmianie jej poziom leży i kwiczy jeżeli chodzi o publicystykę choć muzyka dość fajna natomiast tv nie posiadam i posiadać nie chcę. No i nie wmawiaj sobie, że TVP jest taka dobra, wspaniała i niezależna, bo chyba sam w to nie wierzysz ;)