Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyszedłem do ludzi pokazać uczucia i wrażliwość na biedę.

Polecane posty

Gość gość

Pomyślałem,że pomogę komuś bezintetesownie.Osoba,którą poznałem rzeczywiście jest biedną ale z powodu wlasnej głupoty i ignorancji do prawa oraz braku szacunku do innych.Zauwazylat,że może mnie wykorzystać.Zrobiła to bez żadnego wahania.Okazało sie,ze to dawna dilerka a teraz kurierka bo jej dzieci są w jakim domu dla bezdomnych.Pomoc miała polegać na pozyczeniu pieniędzy.Obiecała oddać .Niestety ,ale ona zadaje się ze złodziejami i innymi typami .Gdy zapytałem po pół roku ,kiedy oddawać będzie pieniądze,to skoczyla jak pawian i z mordą do mnie zaczęła nasyłać jakiegoś typa ,że ją zaczepiam .Zawiodlem się.Uważam,że ludzie są fałszywi i po tym doświadczeniu straciłem zaufanie do każdego.Dzięki takiej postawie jaką poznałem,zmieniłem się i juz nikomu nie pomogę.

Gość gość
Na gębę pozyczasz to tak jest.

Gość gość
Bo JESTEŚ IDIOTĄ. Nie potrafisz odróżnić ludzi, którym trzeba pomóc, od regularnych naciągaczy. Tej panience nie pożyczyłeś pieniędzy by jej pomóc, ale w nadziei, że czymś odwdzięczy ci się za to. Byłeś pustakiem i zdechniesz pustakiem :(.

Gość gość
Kobieta tego pokroju bedzie mowic zawsze źle o mezczyznach.Psycholka i tyle na temat.

Gość gość
Według ciebie pożyczanie pieniędzy to pomoc? Pomagający nie analizuje a dlaczego a skąd a po co. On pomaga

Gość pomagam bezinteresownie
ale przyznaj się tak szczerze i anonimowo- w głębi serca liczyłeś na coś więcej niż tylko wdzięczność od tej ''pani"

Gość gość
Daj sobie spokój z tym "pomaganiem". Nie nadajesz się do tego Lepiej zajmij się czymś praktycznym np. pieleniem ogródka

Gość gość
21:25 A skąd wiesz jakie miał intencje.Przecież nie mówi,że dla seksu to robi tylko bezinteresownie.Zyjesz cale Zycie w pomysłach ?To winszuje w obiektywnej ocenie człowieka.Żałosne jedną miarą wszystkich mierzyć.Doznał teaumy i to znaczyć coś bo sie zawiódł.Jak czytam ten tekst autora od razu czuję sympatię a nie idiote.Wyczucie Cię opuściło?

Gość gość
Patologii się nie pomaga, bo jeszcze oberwiesz, jak odmówisz dalszej pomocy. Pomagaj dobrym ludziom.

Gość gość
Pozyczanie nic złego.A kazdy wie ile banki biorą.Ten gość podoba mi sie .Chciał pomóc bo nie kazdy dostanie kredyt .Rozumiecie!!!?

Gość gość
Odpowiem za autora: Tak liczyłem na to że mi da, to chyba jasne. Gdyby tak nie było pomógłbym staruszce

Gość gość
21:32.Też tak myślę.Kredyt może dostać bogaty .Ten kraj spada na,dno .Ludziom pomogasz a Cie kopią w tyłek.Kij ma dwa końce i każdy to wie.Taka lafirynda pojedzie gdzieś indziej do innego miasta i zacznie nowe życie typu pożyczanie.Trzeba uważać z kim sie zadajemy.To przestroga.Dzięki autorze.Wesołych Świąt

Gość gość
21:32 Ma 53 lata .A ja 30 .Zawsze mówisz co kto myśli ?

Gość absolootna
Biedaczka ode mnie zawsze może dostać kopa w doopę na otrzeźwienie. :) A biedak jakiś tekst, że jest lamusem i niech się weźmie w garść. :)

Gość gość
Politowanie i nic wiecej bo mam piękną żonę i nie muszę iść do łóżka ze starszą od siebie 23 lata.

Gość gość
Ile pożyczyłeś?

Gość gość
Ja nie wiem co ci ludzie sobie myślą.Zaraz myślą co kto myśli.Co to ,plaga jasnowidzenia czy chorych na muzg?Autora rozumiem ale te przegrywanie jest nie na miejscu.Co mu zależy ukrywać czy będzie używał seksu za pożyczenie.A NAWET gdyby jego sprawa.Weź kredyt z banku i płac raty to zobaczycie ile to wychodzi .Jeden tysiąc bierzecie a po roku 1500 minimum nawet gdyby poszli do łóżka to i tak droga dziwa wychodzi 500 za numer.A co gdy pozyczyla z 5tyś?Bedzie chodziła do niego cale życie?

Gość gość
Może to i dobrze, że już nikomu nie "pomożesz", bo pewnie następny był by jakis alkoholik albo ćpun na głodzie i znowu przeżywał byś swoją porażkę niesienia pomocy.

Gość gość
DILERKA W TYM WIEKU NIECH WNUKI BAWI

Gość gość
Ja miałem podobną sytuację.Chciała sie zatrudnić w ogrodzie jako pomoc bo ,jak mówiła zna się na tym.Zaczęła coś robić i wyszła z propozycjat,zebym jej pożyczył a konto.Zastanawiałem sie długo.Zacząłem drążyć kim ona jest.Niby kolegi kochanka wiec mogłem pożyczyć,ale coś mnie zatrzymało i sprawdziłem jej przeszłość skąd pochodzi.Kulturalnie postanowiłem nic nie mówić o tym co wiem a mówiłem,że kasy nie mam i musze ją zwolnić dając tylko tyle co zarobiła.Tak bywa ludzie

Gość gość
21:54 Gdzie to było?Moze to ta,sama.Nowa metoda taka co niby na wnuczka to teraz na pozyczanie wieczne oddanie?Dobre

Gość gość
Ja płacę po robocie .Sprawdzam czy dobrze zrobione i place wtedy

Gość gość
No to masz pecha.Źle trafiłeś

Gość gość
Tak słuchając w knajpce o pożyczkach.Chyba każdy kto pije i ćpa pożycza i nie oddaje.A jeżeli odda to tylko małe kwoty żeby uspać czujność by pożyczyć więcej.Haha

Gość gość
To przykre,że z takiego jak ty zrobiła istotę.Po wojnie judzie sobie pomagali .Pozyczali i oddawali bo to tak trzeba.Dzisiaj ginie uczciwy czlowiek z pieniędzmi

Gość gość
21:53 Ma wnuczke o ile wiem jej syn zrobił niepelnoletniej i nic nie zrobili mu.To chory kraj Prawda

Gość gość
Wniosek jest prosty.Nie warto pomagać patologii.Tylko jak poznać,że owa osoba z patologii.Już mówię.Po pierwsze.Pali papierosy skrety lub tanie ruskie i pożycza papierosy.Ubiera sie w miarę żeby nie budzić utraty zaufania ale mówi to co chcesz usłyszeć bo i tak nie ma nic do stracenia.Po drugie.Używa emocji .Płacze na zawołanie w celu wywołania litości u mężczyzny .Słaby punkty obserwatora na łzy kobiety działa.Nie dajcie sie zwieść.Oszuści trenują płacz i wychodzi im to łatwiej niż przypuszczalnie,ponieważ wystarczy im przypomnieć sobie prozę życia i bez problemu wywołują łzy.Trochę z hipokryzji dwulicowosci,osychopaty itp charakterki.Dobrze wiemy,że rzadko działają sami.Zawsze patrzcie dookoła siebie i na oczy.Będą rozbiegane po kątach a czasem bezczelnie wprost.

Gość gość
Ja pozyczylam koleżance w 2014 roku 300 zl i do tej pory nie oddaje .

Gość gość
Dobry zwyczaj nie pożyczaj a jeszcze lepszy ,nie poddawaj

Gość gość
Ludzie są w duchu zazdrośni i gdy tylko nadarzy sie okazja wykorzystują ją tracąc poczucia człowieczeństwa.Po prostu bydło