Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Liwia, Nadia czy Tina

Polecane posty

Gość gość

które imię dla dziewczynki wybrać?

Gość gość
Tina to po polsku Krystyna.

Gość gość
serio? Kryśka brzydkie, a Tina fajnie. Zastanawiam się.

Gość gość
Żadne. Jak juz to Oliwia a nie. Liwia. Nadia kiedyś mi się podobało ale teraz w każdej piaskownicy nadie znajdziesz, do zarzygania. Tina to dla psa.

Gość gość
Liwia najładniejsze

Gość gość
Ja nie znam żadnej Nadii, Oliwia zbyt oklepane. Wybieram spośród Liwia i Nadia, Tina jeśli już to na drugie. Tyle imion w kalendarzu, ale albo są oklepane, albo jakieś staropolskie jak za czasów naszych dziadków. Chciałabym żeby było jednocześnie ładne, nieoklepane. Ewentualnie jeszcze Ewa.

Gość gość
To w przedszkolu albo jeszcze wcześniej na placu zabaw poznasz Nadie :o . Tak jak kiedyś np Agnieszki. Teraz nie bywasz może aż tak między dziećmi.

Gość gość
zdecydowanie Liwia, Tina jakoś śmiesznie dla mnie brzmi w Polsce, Nadia ruskie, a trochę ich poznałam i jakoś wszystkie takie imiona straciły dla mnie swój urok ale Liwia przepiękne

Gość gość
Nadia w zeszłym roku była na miejscu 18 - 3080 nadań. Mi się to imie nie podoba. Ewa już ładniej

Gość gość
Dla mnie najlepsze Tina.

Gość gość
Jedyne Tiny jakie znam to właśnie Christiny, a osobiście nie lubię nadawania zdrobnień jako pełnych imion (trochę jakby nazwać kogoś Kasia a nie Katarzyna), ale no to już co komu pasuje. Nadia jest spoko, ale to zamerykanizowana wersja Nadieżdy - polskiej Nadziei (która też jest dla mnie ładnym imieniem). A Liwia nie ma nic wspólnego z Oliwią - więc komentarz pani 22:41 jest śmieszny. x Z tych 3 wybieram Liwię, podobno nawet ja miałam się tak nazywać. I trochę żałuję bo moje imię jest z tego samego gatunku co Paulina, Dominika, Klaudia czy Sylwia.

Gość gość
A Liwia nie ma nic wspólnego z Oliwią - więc komentarz pani 22:41 jest śmieszny. X Śmieszna to może Ty. Mogłaś się chociażby w święta powstrzymać. O-Liwia. Raczej ma coś wspólnego.

Gość gość
Ja bym wybrała Nadię. Chociaż znam już ich z 5 ale to najlepsze imie z tych 3.

Gość gość
" O-Liwia. Raczej ma coś wspólnego. " Ale ma zupełnie inne pochodzenie, znaczenie, w zupełnie inny sposób były nadawane na przestrzeni wieków. To nie sa imiona wymienne w jakikolwiek sposób "Jak juz to Oliwia a nie. Liwia.", a to właśnie sugerujesz. Ale odpisz mi PO świętach, żebyś nie musiała się w kościółku spowiadać, że się mądrzysz w święta :P Bo po świętach to co innego :D