Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niegotowa89

Zacząć brac tabletki antykoncepcyjne czy nie?

Polecane posty

Gość Niegotowa89

Mam taki problem. Dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy powinnam zacząć brac tabletki antykoncepcyjne. No właśnie i tutaj pojawia się problem... Mam duże obawy przed ich braniem. Oczywiście konsultowałam się z ginekologiem i kardiologiem. Robiłam morfologie krzepliwosc krwi i próby watrobowe. Wyniki wyszły idealne. Po długich namyslach stwierdziłam że spróbuję. Dziś pierwszy dzień okresu a ja się nadal waham. Koleżanka ostatnio powiedziała że mi że jak od tabletek zrobiły się ogromną żylaki na nogach i musiała od razu odstawić w z zylakami meczu się już jakiś czas. Kolejna mówiła że miała takie bóle głowy aż mdlala. Jeszcze inna bóle brzucha nudności wymioty i po postawieniu całkowicie rozregulowany cykl. Wczoraj przez pół nocy czytałam w Internecie i dziewczynami które prawie zeszły z tego świata przez branie hormonów. Wystraszylam się nie na żarty. Jak pytałam mojej pani ginekolog to mówiła że przypadki zakrzepicy zdarzają się niezmiernie rzadko. Kazała odstawić jeżeli pojawi się ból nóg drętwienie kończyn opuchlizna itp. Eh... Sama nie wiem co robić. Mam totalny mętlik w głowie. Na dziecko nie mogę sobie teraz pozwolić w żadnym wypadku. Prrzerwatywom nie ufam do końca i zawsze z utęsknieniem czekam na okres co miesiąc. Miałam dosyć życia w stresie dlatego się chciałam przerzucić na tabletki Ale widzę że to również nie do końca dobre wyjście. Dziewczyny pomóżcie bo oszaleje. Spróbować brac tabletki czy sobie dac spokój?

Gość gość
Ja brałam przez lata nieświadoma skutków ubocznych. Teraz nigdy nie bralabym.

Gość Niegotowa89
Ja właśnie jestem świadomi tych skutków i nie wiem co robić. A mogę wiedzieć co tobie się działo po tabletkach?

Gość gość
Ja miałam skutki uboczne, ale nie robiłam żadnych badań, a tabletki zamówiłam przez neta - tak więc totalna głupota. Oto lista dolegliwości towarzyszących braniu tabletek dianette: puchnięcie nóg (i tak mi puchną), kłucie po prawej stronie ok 2 godziny po zażyciu (pewnie wątrobę rozsadzało), spadek libida do zera, suchość pochwy, spadek sił życiowych i sporo przytyłam. Tabletki brałam pół roku z miesięczną przerwą po 4 blistrze.

Gość Niegotowa89
to powiem Ci że niezbyt mądrze brać tabletki ot tak sobie bez żadnego nadzoru lekarza i bez badań. Być może tabletki w ogóle nie są dla Ciebie stąd takie skutki uboczne. Ja zdecydowałam ze wezmę. I po pierwszym opakowaniu jeszcze raz powtórzę badania dla pewności zobaczę jak tabletki na mnie wpływają. 5 maja idę do ginekologa więc jakby się coś działo to będę się mogła również poradzić.

Gość gość
skutki iboczne to kara od Boga za seks przedmalzenski

Gość Niegotowa89
a jaka jest karą od Boga za używanie prezerwatywy? Lol

Gość gość
najczesciej HIV albo EJDS

Gość Niegotowa89
Bez komentarza

Gość gość
Brałam 11 lat. skutki uboczne nie zawsze są od razu . u mnie suchość skory, pochwy hemoroidy mrowienie w palcach rąk i stóp, uczucie totalnego zimna, bezsennosc, spadek libido , bole głowy. Gdybym wybierała jeszcze raz nie brałabym tabletek hormonalnych. hormony rozregulowały mi cał organizm

Gość gość
Ja mam 33 lata. Nigdy nie brałam i nie zamierzam brać. Tabletki antykoncepcyjne to nie landrynki. Mają szereg poważnych skutków ubocznych

Gość Niegotowa89
Ja zamierzam brac rok Góra dwa a potem już nie będzie mi aż tak na nich zależało. Po prostu moja sytuacja i w pracy i związana z mieszkaniem musi się ustabilizować

Gość gość
Ja bym zaczęła brac. Jak się Bedzies ale czuła to odstawisz

Gość gość
Decyzja należy do Ciebie. Ja mogę powiedzieć że brałam je kilka lat, potem była przerwa na dziecko i po porodzie znowu do tabletek wróciłam, biorę belarę i ani teraz ani wcześniej nie miałam skutków ubocznych. Myślę że nie każdy jakoś źle reaguje na takie tabletki, mi nawet bym powiedziała że całkiem dobrze służą.

Gość gość
Sprobuj przez miesiac jak sie bedziesz zle czula odsatawisz,przeciez nikt ci ich do jezyka nie przyspawa.

Gość gość
Bog was za to zniszczy nierzadnice!

Ja po każdej z wypróbowanych czułam się źle i zawsze słyszałam,że : ''to normalne w pierwszym,drugim miesiącu,musisz to przeczeczać'', gdzie indziej dowiedziałam się,ze jesli pojawia się plamienie to dane tabletki nalezy odstawic i sięgnąć po następne...a ja zapytałam mojego ginekologa ile jeszcze będę eksperymentować ze swoim organizmem aż znajdę odpowiednie? kiedy po ostatnich jakie miałam bardzo rozbolała mnie prawa noga i pojawilo się dziwne odrętwienie powiedziałam dośc. Radzimy sobie inaczej,z powodzeniem.

Gość gość
Jako Facet nie chciałem żeby moja dziewczyna brała jakieś świństwa hormonalne. Tabletki potrafią skutecznie zabić libido, powodować problemy z masą i dość mocno rozregulować okres. Tak że chyba lepiej nie brać...

Gość gośćesmeralda
Mnie na zdrowiu bardzo sie odbiło,że ciezko mi było dojść do siebie,ale mam42 lata i boje sie,ze zajde w ciążę,oczywiscie odstawilam juz ponad dwa lata minelo,ale jak wpadnę,maz chce dziecka,ale czy ja mam prawo w tym wieku,wiem,ze bedziecie turaj teraz gadac,stara baba itd,ale osobiscie kazdej kobiecie odradzam brac piguly dlugotrwale,bo sa zwyklym swinstwem jesli juz,to zmieniac,badac sie,kontrolowac,bo lekarze to wypisza i o skutkach ubocznych nawet nie powiedza

Gość gość
To po prostu nakręcanie przemysłu farmaceutycznego. Jeżeli facet zmusza Kobietę do brania czegoś co jej szkodzi to jest ch/u/j/em... i piszę to jako Facet.

Gość gość
Mam prawie 33 lata i nigdy nie brałam pigułek i nawet tego nigdy nie rozważałam, bo od zawsze wiedziałam, że to gowno jest. Używam prezerwatyw i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Owszem raz pękła, ale jakoś się tym nie przejęłam bo trzeba mieć naprawdę dużego pecha żeby zaraz zajść w ciążę. Żadnych pigułek PO też nie brałam, bo to gowno jest. Nie chodzi o to że jestem fanatykiem religijnym i katoliczką bo wręcz przeciwnie, brzydzę się religiami i kościołem, tutaj chodzi tylko i wyłącznie o moje zdrowie bo to niszczy zdrowie i powoduje duże zniszczenia w układzie hormonalnym kobiety. I nie warto dla kilku minut stosunku się truć i niszczyć swoje ciało, dla mnie to głupota. Ale ktos musi to łykać, żeby biznes się kręcił i dzięki tym głupim kobietom firmy farmaceutyczne zarabiają biliony... i o to tu chodzi, to czysty biznes.

Gość gość
Ja brałam kilka lat , teraz nie mam potrzeby na razie ale jak trzeba będzie to do nich wrócę bo o wiele lepiej się czułam jak je brała, nie bolał mnie brzuch a teraz 4 dni wyjęte z życiorysu, zawsze fatalnie znosiłam miesiączki

Gość gość
ja biorę trzeci rok i też nie narzekam specjalnie

Gość gość
Brałam w sumie może 1.5 roku, nigdy do tego nie wrócę. Na początku zmieniałam z 3 razy, bo czułam się fatalnie po nich, później ok, dobrałam sobie dobre, ale libido spadło prawie do 0 i wątrobę uszkadza niemiłosiernie. Ja miałam uczulenie na gumki , ale okazało się że tylko na pudrowane i nawilżane, a najlepsze są te ultracienkie, polecam zamiast tego świństwa jakim są pigułki.