Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 MaciekZ

Gry C 64 i Atari kt贸ry komputer lepszy?

Polecane posty

Go艣膰 MaciekZ

S膮 tu jakie艣 cz艂owieki co mieli albo maj膮 jeszcze komputery Commodore 64 albo Atari ? W poszukiwaniu informacji o tych komputerach trafi艂em na ten filmik a w nim pokazane najlepsze gry z tych sprz臋t贸w grali艣cie? :D https://www.youtube.com/watch?v=u-aSiSlVr_w

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ahhh stare dobre czasy... fajna muzyka a w wi臋kszo艣膰 z tam tych gier w tym klipie co pokazane to gra艂em oczywi艣cie na najlepszym komputerze na 艣wiecie na atari ;) Mam do tej pory w piwnicy atari xt ale na commodore 64 te偶 gra艂em w gry u kuzyna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
C64 jest lepszym komputerem od Atari 8 bit i to jest fakt. :D Ja si臋 wychowa艂em na Commodore 64 i jest wi臋cej gier na komodorka ni偶 na Atari i gry na C64 s膮 lepsze :P Na Atari te偶 gra艂em i wiem co pisz臋 :) Czasem odpalam najlepszy emulator C 64 i wspominam dawne lata m艂odo艣ci a sam komputer to sprzeda艂em jeszcze w latach 90tych. Po c 64 mia艂em komputer Amiga kt贸ry zmi贸t艂 z ziemi i C64 i Atari ,jednak Amiga to komputer kilka klas wy偶szy. Mam Amig臋 1200 do tej pory i nie mam zamiaru jej sprzedawa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 retrofan
fajne to to https://youtu.be/u-aSiSlVr_w nowoczesne brzmienie po艂膮czone z tymi d藕wi臋kami z c64 i atari brawo za pomys艂 ! uwielbiam retro komputery a szczeg贸lnie wszystkie komputery od commodore spectrum atari i te偶 konsole nes i pegazus a jak mia艂bym wybra膰 kt贸ry komputer lepszy atari czy c64 to wybieram atari

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
mia艂em atari oko艂o 5 lat .. Wydaje mi sie ze zar贸wno atari i C64 to przestarza艂e platformy , nic ciekawego tam nie znajdziesz.. Chocia偶 szczerze m贸wi膮c gry jak dla dziecka b臋d膮 dobre , bo dzieci sa malo wymagaj膮ce w kwesti grafiki .. No i 艂atwiej je zrozumie膰 niz produkcje na PC na PC s膮 brutalne krwawe i niekoniecznie dobre dla takiego 7 latka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
a czy gry na C64 sa lepsze ni偶 na atari ? Niekoniecznie .. Wi臋kszosc znanych tytu艂贸w wysz艂a na na obie platformy

Udost臋pnij ten post

moj kumpel jest maniakiem amigi 1200, a c64 to chyba amiga tez, i ogolnie pelno gier z z******ta muzyka, moduly itp. itd. a gierki platformowki tez sa kozackie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prawi 114 dzi艣 twoj mozg jest przestarzaly palancie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
Ja wola艂bym odpali膰 takiemu 7 latkowi Pac mana ni偶 Manhunt uwierz mi , dla m艂odej psychiki gry na PC moga by膰 szokiem i b臋d膮 szokiem . Nigdy nie da艂bym dziecku kt贸re ma mniej ni偶 15 lat internetu to wykrzywi艂oby mu psychik臋. Na tobie taki Manhunt nie robi wra偶enia , ale u m艂odego zburzy wszystkie warto艣ci w kt贸re wierzy艂. .Miko艂aj ? Jaki 艣wi臋ty miko艂aj ? .. JEgo 偶ycie stanie si臋 przekle艅stwem Co zrobi膰 ? Mo偶na spr贸bowac 艣ci膮gn膮c emulator

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawi 114
twoj mozg jest przestarzaly palancie chodzi ci , 偶e masz dziure w m贸zgu ? Dlatego doczepiasz si臋 lepszych od siebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prawi 114 dzi艣 ty masz i twoj ojciec mial i twoja stara jak cie rodzi艂a streamelineowy frajerze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na Atari wysz艂o ma艂o gier dlatego lepszym komputerem jest Commodore 64 ale Atari 8 bitowe te偶 fajny komp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A pami臋tacie jak toczy艂y si臋 wojny C64 VS Atari? :D Stare fajny czasy podobnie jak Amiga VS PC :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepszy komputer na 艣wiecie to Amiga 1200 :) gram te偶 czasem w gierki na C-64 i konsoli NES fajne klimatyczne gry no i trudne bo w tych czasam gry s膮 s艂abe 艂atwe :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Atari to komputer dla rolnik贸w ;) znacie piosenk臋 o Atari? :D Atari song

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a co to za komputery jakie艣 stare widz臋 i nia majom windowsa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka19xx
te komputery to szrot i dawno powinny by膰 z艂omowane.386 to bylo cos.Opr贸cz tego pegazus wymiata艂, a na nim contra i mario.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
286, 286, 486, to komputery tragedia i ten tragiczny ms-dos oraz dzwi臋k ze spikera og贸lnie PC to s艂abe komputery a to dzi臋ki windowsowi kt贸ry jest do ty艂ka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dwa razy napisa艂em '286' a mia艂em na my艣li te偶 386 to z艂om, ile nerw贸w sprawia艂 ten komputer bosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Fajne to demo MCH - 8B ps. gra艂em we wszystkie gry pokazane w demie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A grali艣cie w RICK DANGEROUS? A jakie gry z commodore 64 najlepiej wspominacie z atari te偶 bo gry by艂y podobne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mojenajlepsze gry na Commodore 64 i Atari Pit Stop 2, Mikie, International Karate +, Robbo ( Polska gra na atari ), Giana Sisters, Ghosts n Goblins .Tych gier jest wi臋cej ale d艂ugo by wymienia膰 te tytu艂y jeszcze :P Potem mia艂em komputer Amiga no to ju偶 komputer 16 i 32 bitowy a grafika i muzyka wymiata艂a jak na tam te czasy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Atari ma lepsze kolory od C64 ale prawda taka 偶e gier wi臋cej wysz艂o na Commodore 64 no i te gry cz臋sto s膮 lepsze.W latach 80 tych ludzie cz臋艣ciej wybierali C64 ni 偶 atari a jak kto艣 by艂 bogatszy to wybiera艂 komputer Amiga kt贸ra zostawi艂a daleko w tyle C64 i Atari razem wzi臋te.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Amiga rulez ! Pc suxx

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
fajne to demo ja na Amidze kiedy艣 kocha艂em ogl膮da膰 dema i interesowa艂em si臋 demoscen膮 stare dzieje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skokos
Amiga najlepszy komputer na 艣wiecie ale po co ja to m贸wi臋 przecie偶 wy to wiecie. Pececiarze wkurzaj膮 mnie jak politycy jak takiego spotkam na za*** na ulicy. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ju偶 kto艣 napisa艂 na c 64 jest wi臋cej gier i to du偶o wiecej dlatego lepszym komputerem jest c64 od atari, atari zawsze by艂 s艂abym komputerem i te 16 bitowe wzgledem Amigi 500 te偶 atari by艂o gorsze, a Amiga 1200 albo 4000 to by艂 superkomputer w por贸wnaniu do atari 16 bit

Udost臋pnij ten post