Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 4 miesiącu ciąży, panicznie boję się porodu z powodu wady miednicy!

Polecane posty

Gość gość

Mój problem polega na tym, ze panicznie boję się porodu. BYłam u kilku lekarzy i kazdy z nich zgodnie stwierdził, ze w związku z moją dość nietypową budową miednicy poród będzie dosyć ciężki i będzie trwał na pewno o kilka godzin dłużej niż u pozostałych kobiet. Mam troszkę niżej umiejscowione spojenie łonowe i wąską miednicę. Poród naturalny w tym przypadku jest możliwy, ale będzie on dłuższy i cięższy i już ostrzegają mnie, że może skończyć się próżnociągiem lub kleszczami. W tym wypadku wolałabym o wiele bardziej cesarkę, ale jako, ze poród mimo mojej wady będzie trudny, to jednak jest możliwość bym naturalnie urodziła i dlatego nie mam wskazań do cesarki. Czy któraś z Was tak miała?

Gość gość
Szukaj miejsca na rozwiazanie z cesarka. Bedzie dobrze, ciesz sie rosnacym dzieckiem :)

Gość gość
cesarka kobieto! z jakiekj wiochy jestes ze nie wiesz ze cos takiego istnieje. dasz w lae i bedzie cesarka

Gość gość
w takiej sytuacji to ja bym zalatwila sobie cc.po co sie tak meczyc i narazac dziecko

Gość gość
Ale lekarze, do których chodziłam odradzają mi CC, twierdzą, ze CC to ostateczność, ze jest to operacja i niesie ze sobą ryzyko powikłań większych niż po porodzie naturalnym, a skoro naturalnie jestem w stanie urodzić, to wskazań do CC nie widzą, choć ja sama lekarzowi zaproponowałam takie rozwiązanie.