Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice chłopaka traktują mnie gorzej niż jego bratowa

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, co myślicie o tej sytuacji? Zawsze cenne jest spojrzenie kogoś z boku.. Rodzina chłopaka mnie nie akceptuje, prawie 30 letni brat zachował się widząc mnie pierwszy raz okropnie, nawet się nie przedstawił i ogólnie było widać po nim że ja mu przeszkadzam w tym domu, a już wychodził do pracy wiec widzieliśmy się może 5 minut .. Przed tym spotkaniem pisał mojemu chłopakowi smsy ze ten był zawsze lepiej traktowany, że mógł wszystko jako młodsze dziecko a jemu wg niego rodzice wszystkiego zzabraniali i ze jak ja przyjadę to sobie wyjdzie z domu bo nie ma potrzeby przebywać wtedy w domu. Sami rodzice wobec mnie na początku byli dziwni , podchodzili z ogromną rezerwa (zwłaszcza mama ) a nawet niechęcią. Starałam się tym nie przejmować i sobie to wszystko jakoś tłumaczyć, chłopak tez mówił ze to dla nich nowa sytuacja i może nie wiedzą jak mają się wobec mnie zachować , tłumaczył ich .. uuwierzyłam. .. ale teraz myślę że miarka się przebrała .. chodzi o te święta. .. moi rodzice jak zawsze odkąd jesteśmy razem (2 lata a mamy po 23 lata ) zapraszają nas razem na obiady niedzielne i święta, każde urodziny i imprezy rodzinne (mieszkamy razem w mieście w którym studiuje my ), co chyba średnio się podoba jego rodzicom , były często docinki o moich rodzicach ze" znaleźli sobie zięciunia " itd... nigdy też nie zaprosili mnie na obiad niedzielny , nigdy na święta. .. a gdy on był u mnie w święta mama mówiła mu potem przez tel i pisała smsy ze przykro im ze nie ma go z nimi. A teraz na wieść o zaproszeniu moich rodziców powiedziała wprost "ty masz swoich rodziców u siebie w domu"... znów mnie nie zaprosili , mało tego - chłopak sam powiedział ze mu na mnie zależy i chciałby je spędzić ze mną na co mama z pytaniem czy oni już nie są dla niego ważni. Chłopak powiedział wtedy ze mogą mnie zaprosić do nich... i wtedy mama uciela temat. Szala goryczy się przelała kiedy okazało się ze dzisiejszy dzień spędziła z nimi narzeczona jego brata... z którą spotyka się krócej niż my ze sobą. Na dodatek ona już była zapraszana na niedzielne obiady ... mnie tylko jego rodzice pytali "kiedy przyjedziesz ?" I byłam tam parę razy ale w zwykły dzień, nigdy na coś "poważniejszego " mnie nie zaproszono. .. Czuje przez to wszystko ogromny żal i smutek , zastanawiam się w czym jestem od tej dziewczyny gorsza skoro ja traktują w porządku a mnie mają w nosie. .. czy kiedyś to się zmieni ? Dzisiejszy wieczór przeplakalam.. mam dość takiego traktowania. .. moja rodzina mojego chłopaka przyjęła wspaniałe :(

Gość gość
Naprawdę nikt nic nie napisze ? :(

Gość Kwiatniepustyni
Cześć autorko, ja mam również taką sytuację, rodzice mojego partnera (nie, nie chcemy brać slubu) darzą sympatią tą "drugą" synowa, choć brat mojego jest z nią UWAGA - 3,5 MIESIĄCA! a my jesteśmy razem ponad sześć lat, mamy już swój dom, dziecko i wspólne życie, teraz staramy się o drugiego bobasa. Rodzice mojego faceta dopiero teraz zaczęli mnie zapraszać, jak pojawiła się szwagierka, ona była na urodzinach teściowej już po miesiącu znajomości, ja dopiero po 4 latach :D ale wiesz co, ja się tym nie przejmuję, nie czekam na zaproszenie, sama jadę tam na kawę jak mam ochotę, rozluźniam atmosferę, pamiętaj, z nikim nie konkurujesz! Mi wystarczy, że partner zawsze jest za mną, moje zdanie jest ważniejsze, choć zdanie rodziców dalej bierze pod uwagę. Więcej luzu i dystansu, nie można przejmować się czymś na co nie masz wpływu ;)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Ja swoich teściów widuję "raz na rok", a mieszkamy w sąsiedniej dzielnicy :) Miałam bardzo podobnie do ciebie z tym że żywili swoją niechęć dosadniej. Byłam dla nich jedną wielką chodzącą beznadzieją, beztalenciem i bez mózgiem . I napiszę tak, że czasem nie warto na siłę trzymać takich relacji. U mnie było naprawdę beznadziejnie, aż rujnowało mi to zdrowie, zwłaszcza psychiczne. Czy warto jest zabiegać o uwagę ludzi którzy nas nie lubią? Na to pytanie ci nie odpowiem, bo jednych się da przekonać do siebie, a inni nie zmienią poglądów choćbyś na rzęsach chodziła. Nie rzadko człowiek chce się takim ludziom przypodobać przez bardzo długi okres czasu, kosztem zdrowia psychicznego.

Gość gość
Dziękuję