Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile miesięcznie wydajecie na pampersy, kosmetyki, mleko dla niemowlaka ?

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem, nie liczę , ale na pieluchy idzie u mnie najwięcej, bo muszę mieć zawsze w domu 3 rodzaje. Zwykłe (zazwyczaj z Lidla) na co dzień po domu, białe Pampersy na noc i Pampersy Pants na wyjazdy i kiedy mały zostaje z babcią. Staram się szukać w promocji, ale rzadko na nie trafiam, więc sporo wydaję. Kosmetyki kupiłam tylko na początku w większej ilości i oczywiście za dużo. Dla kolejnego dziecko kupię 1/3 i będzie akurat. Teraz dokupuję tylko raz na kilka miesięcy płyn do mycia, pastę do zębów co ok. pół roku. I oczywiście tłusty krem na zimę i na lato filtr 50. Krem do pupy ostatnio dostałam za darmo, ale już praktycznie nie używam, więc pewnie większość wykorzystam do rąk ;) Chusteczki rossmanowe kupuję w 4-pakach w promocji za śmieszne pieniądze. Karmię piersią, więc nie kupuję mm.

Gość gość
140zł mleko 130 zł pampersy 40 zł chusteczki nawilżane 150-200 zł kaszki, deserki itd 20 zł czasami jakiś żel czy krem

Gość gość
na tzw życie wydawalismy 1800zl. po urodzeniu dziecka ok 2500-2600zl . W tym były też jakieś drobne zabawki typu gryzak czy grzechotka, drobniejsze ciuszki. bo raz w miesiącu robiłam dodatkowo większe zakupy typu ciuchy czy akcesoria (mata/bujak/kojec). ale takie zwykłe wydatki to było 700-800zl.

Gość gość
90 zł pieluszki, 40 zł chusteczki, 30 zł kosmetyki, 20 zł mm- tylko czasem dokarmiam, ciuszki mam po starszym synku ale czasem coś kupie małemu, powiedzmy 1 ciuszek miesiecznie 20 zł, czyli około 200 zł mc wydaje na niemowlę.

Gość gość
180 zł pampersy 250 zł mleko 200 zł słoiczki i kaszki 60 zł chusteczki i kosmetyki 200 zł ubranka