Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KatarzynaAgata

tanie ubezpieczenie auta

Polecane posty

Gość gość
Ja bez wychodzenia z domu ubezpieczam auto w Concordii, przynajmniej wiem, że mnie nie zawiodą, są na rynku znani od ponad 20 lat

Gość hardenka
Jeśli szukasz najpewniejszego ubezpieczenia komunikacyjnego to zdecydowanie powinieneś rozważyć PZU - największa firma ubezpieczeniowa w Polsce, bardzo dobre warunki i ceny ubezpieczeń. Sama mogę polecić

Gość Online Expert Compensa
Najlepiej od razu pomyśleć o całym pakiecie ubezpieczeń, co będzie tańsze. Na pewno warto rozważyć dołączenie NNW do ubezpieczenia samochodu, bo dzięki niemu ubezpieczyciel wypłaci kierowcy i pasażerom odszkodowanie, gdy ucierpią w wypadku komunikacyjnym w Polsce i za granicą. Podobnie jest z assistance, które zapewnia przede wszystkim pomoc w momencie nieplanowanego unieruchomienia auta (np. holowanie lub pomoc w „odpaleniu” silnika, gdy rozładuje się akumulator). Co do AC – ta polisa nie jest obowiązkowa, ale zdecydowanie warto zastanowić się nad jej zakupem. AC pozwala na naprawę tych uszkodzeń auta, które powstały z winy jego właściciela (np. zniszczony przedni błotnik w wyniku „parkowania” na znaku drogowym) lub zostały spowodowane przez niezależne czynniki, takie jak warunki atmosferyczne (m.in. silny wiatr, obfite opady deszczu) czy atak wandali. Polisa AC umożliwia również otrzymanie rekompensaty w przypadku kradzieży samochodu. Warto wspomnieć, że assistance w razie wypadku dodajemy w Compensie gratis do ubezpieczenia AC.

Gość gość
też uważam że nie zawsze tanie znaczy dobre, warto pomyśleć o ubezpieczeniu AC bo różnie może być zwłaszcza jeżeli planujesz jakieś dłuższe trasy, teraz wybór możliwości jest bardzo duży i warto spotkać się ze specjalistami żeby je omówić z własnego doświadczenia polecam http://kubinek.pl

Gość Miroslawmarek2
W podjęciu decyzji pomoże Tobie również kalkulator do wyliczenia składki ze strony https://www.mtu24.pl/direct/forms/calculation/newKom/CalculationRegisterS1.seam Kiedy planujesz zakup ubezpieczenia OC, twoim głównym kryterium wyboru może być cena. Zakres tego ubezpieczenia jest identyczny we wszystkich towarzystwach więc najistotniejszą kwestią jest to, gdzie zapłacisz najmniej. Warto jednak mieć świadomość, że każdy ubezpieczyciel może do polisy OC dołożyć za darmo atrakcyjne dodatki. Z ich pomocą towarzystwa ubezpieczeniowe zachęcają klientów do zakupu polisy. Jeśli cena OC w kilku towarzystwach jest podobna, sugeruj się tym, co możesz dostać w gratisie.

Gość gość
Jeżeli ktoś z was jest z okolic Białej Podlaskiej to warto wejść na stronę firmy www.bialapodlaskaubezpieczenia.pl i zapoznać się z ofertą. Ja u nich mam wykupione ubezpieczenie na zycie i na auto. Firma ma bardzo dobre warunki cenowe i można się z nimi dogadać.

Gość Januszjanuszek77
Ja jestem bardzo zadowolony z ubezpieczenia od firmy https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/ubezpieczenie-komunikacyjne Na ogólnie postawione pytanie o najtańszą ofertę polisy OC nie da się odpowiedzieć. Wysokość składek jest przecież osobno ustalana dla każdego kierowcy i samochodu. Określając wysokość składki ubezpieczyciel bierze pod uwagę m.in. współczynnik ryzyka, który wyliczany jest na podstawie historii ubezpieczeniowej kierowcy, dostępnej w bazie Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. Jednak niezależnie od wieku kierowcy (i auta) oraz ilości kolizji spowodowanych w przeszłości, różni ubezpieczyciele będą proponowali różne stawki. Różnić się będą także ceny dodatkowych składników ubezpieczenia i oferowane zniżki.

Gość Kamilkamm2233
Ja aktualnie dokupiłem dla siebie ubezpieczenie assistance opony od ubezpieczyciela https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-produkt/58319/samochod/ubezpieczenie-auto-assistance-opony Ubezpieczenie opon jest to dodatkowe, dobrowolne ubezpieczenie komunikacyjne typu assistance, które obejmuje wyłącznie uszkodzenia opon. Najczęściej można wykupić ubezpieczenie opon w pakiecie z ubezpieczeniem OC, AC, assistance. Ubezpieczyciel zapewni wymianę koła lub holowanie do warsztatu wulkanizacyjnego. Największą zaletą ubezpieczenia opon jest to, że skorzystanie z niego nie powoduje utraty zniżek na autocasco przy przedłużaniu umowy w tej samej firmie ubezpieczeniowej. Pamiętaj, że wykupienie ubezpieczenia opon nie zwalnia Cię z obowiązku wożenia ze sobą w pojeździe koła zapasowego. Firma Gothaer oferuje ubezpieczenie Auto Assistance Opony za jedyne 7 zł rocznie. Ubezpieczenie Auto Assistance Opony zawierane jest na 12 miesięcy, a ochroną mogą być objęte samochody osobowe lub ciężarowe o dopuszczalnej masie całkowitej do 2 t. zarejestrowane na terenie Polski.