Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gustavjo

Informacja geogficznna w biznesie

Polecane posty

Gość Gustavjo

Dla mnie ciekawe jest to, w jaki sposób teraz można rozwijać biznesy. Słyszałem, że nowoczesne oprogramowanie pomaga przedsiębiorcom lepiej planować działania, a także rozwijać nowe siedziby w odpowiednich miejscach.

Gość gość
To prawda. Można w tym celu między innymi wykorzystać oprogramowanie GIS. Trochę o nim słyszałem od koleżanki, która studiowała geologię. Poleciła mi też trochę artykuł na arcanagis. Fajnie tam opisywali między innymi to oczym mówisz.

Gość gość
Taka analityka przestrzenna w połączeniu z dodatkowymi danymi zebranymi przez firmę sprawdza się rónież w planowaniu sprzedaży w większej sieci. Można w ten sposób konkretnie określić, w którym z odziałów warto zaplanować promocje na dane produkty i jak rozwiązać kwestię dostawy.

Gość Miquelio
Masz rację. Rzeczywiście wiele instytucji korzysta z takiego rozwiazanie. najcześciej obserwuje się to w przypadku banków, które mają wiele oddziałów. Bardzo konkretne przykład takich rozwiazań udało mi się znaleźć właśnie na tym serwisie arcanagis. Oprogramowanie wydaje się być przystępne dla przeciętnego człowieka. To ważne, bo w takich firmach nie zawsze pracują specjaliści od analiz geograficznych.

Gość gość
ja myślę o zaimplementowaniu tego rozwiązania w swojej firmie. wydaje mi się, że może nam to pomóc znacząco w wyborze kolejnej siedziby firmy, a także w określeniu najbardziej optymalnego transportu. można sobie o tym więcej tutaj poczytać: http://www.arcanagis.pl/analizy-przestrzenne-w-organizacji/ . Ja już mam parę pomysłów na wykorzystanie gisu