Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papuga wrzeszczy całe dnie!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam papugę, która jest wyjątkowo głośna. Każdego dnia budzi mnie swoim przenikliwym wrzaskiem, drze się jak opętana, jej głos przeszywa uszy. Dałam jej do klatki lusterko - i nic, tylko się do niego zaleca, przy okazji tez krzycząc, jakby ja kto ze skory obdzierał. Pomijając już fakt, ze jakiekolwiek dźwięki typu telewizor, blender, śpiew ptaków za oknem, gra na pianinie, miauczenie kota, piszczenie wywołane pocieraniem podeszwy buta o kafelki od razu wprowadzają ja w stan gotowości i od razu zaczyna się koncert. Czasami już nie mam siły, wystawiam klatkę na balkon, a wtedy kiedy widzi otwarta przestrzeń dostaje kompletnej glupawki, tak ze nie raz sąsiedzi wychodzili na balkon, bo myśleli ze jakiemuś zwierzęciu dzieje się krzywda :o Zakrywanie klatki nie pomaga, trochę pofuka i "postraszy ręcznik" i po 5 minutach jest to samo. Czytałam ze to z nudy, ale nie dam jej żadnych zabawek, bo bardzo się ich boi i trzepocze po klatce. O wypuszczaniu z klatki tez nie ma mowy, kiedyś dawno temu tak zrobiłam i latała pod sufitem wrzeszcząc jak głupia. Co ja mam zrobić? 😭

Gość gość
A jaka to papuga? Też miałam papugi kilka lat i owsze, hałaśliwe są, ale aż takich cudów nie było :c

Gość prawi 114
hehe

Gość gość
Nimfa, ma jakieś 4-5 lat.

Gość gość
No ja też miałam nimfę, ale aż tak japy nie darła. Tylko moja była oswojona, dużo czasu spędzała poza klatką, Twojej się pewnie nudzi i jest samotna, papugi to zwierzęta bardzo stadne.