Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród naturalny po cc? Warto?

Polecane posty

Gość gość
nie, nie warto. chyba ze chcesz rozejscia blizn albo pekniecia macicy

Gość gość
Ja nie wyrazilam zgody, drugie dziecko 4kg i moja zwezona miednica, wolalam nie ryzykowac,choc akcja skurczowa byla, odeszly wody i rozwarcie na 5.

Gość gość
Ale po co?? Ja rodzilam tylko raz sn i żałuję ze nie kupilam sobie cesarki.

Gość gość
To jeszcze ja z 15.10-mi wlasnie polozna po porodzie na patronazu w domu powiedziala, ze akcja skurczowa i proba sn moglaby sie skonczyc peknieciem macicy. A trzymali mnie na skurczach w szpitalu od 22 do 3.30.

Gość gość
Tu autorka. Właśnie mi każdy mowi, ze powinnam rodzic naturalnie bo cc to nie wskazanie do kolejnego cc i w większości szpitali tak jest. Mój lekarz tez tak twierdzi ale stwierdził ze zrobi mi cesarkę bo po co mam sie męczyć bo mam tylozgiecie macicy i poród może być bardziej bolesny. Dziecko bedzie ważyło około 3 kg.

Gość gość
Tu autorka podobno okres od cesarki tez sie liczy. Ja miałam pierwsza cesarkę 6 lat temu.

Gość gość
7,5 roku temu miałam cc, a 1,5 roku temu poród sn. Bardzo,ale to bardzo żałuję porodu sn, zostałam przymuszona do porodu naturalnego,choć napisałam oświadczenie,że znów chciałabym cc. Totalnie mnie olali. Drugi poród szybki-3h40min, jednak dziecko 4kg. Urodziłam bez pęknięcia z ochroną krocza(mam szerokie biodra),jednak niedawno dowiedziałam się,że mam pękniętą szyjkę macicy.. ;/porażka,a tak bardzo chciałam mieć cc. Nigdy więcej sn. Przy Twoich możliwościach z pocałowaniem ręki wybrałabym cc.

Gość gość
To mnie nastraszylyscie. Chyba tez nie będę próbowała rodzic naturalnie i umówię sie na cc.