Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przetrzymanie płaczu dziecka

Polecane posty

Gość gość

Przetrzymanie płaczu dziecka co myślicie o tej metodzie usypianią dziecka? Czy któraś z Was stosowała? Czy można stosować ją już u noworodka ?

Gość gość
Jestes nienormalna? Czy żartujesz? ??

Gość gość
Czyli co dzieciaczek placze a matka i ojciec mjaa to w du?pie...?! Tacy ludzie powinni byc bezplodni.

Gość gość
Oczywiście odezwały się święte krowy,matki Polki. Może u noworodka niekoniecznie bym stosowała takie coś,ale u 3-4 miesięczniaka już tak. Bo dlaczego nie? Nie chodzi o to,żeby dziecko się udławiło swoimi łzami,tylko o fakt,żeby nie terroryzowało rodziców. Każdy normalny rodzic przyjdzie,przytuli,wycałuje,pośpiewa czy powie coś na uszko.. ale to nie może trwać nie wiadomo ile. Wiele z nas ma jeszcze inne dzieci. One też potrzebują uwagi.

Gość gość
Są ludzie którzy są nią zachwyceni. Ale ja nigdy bym jej niezastosowala. Gdy starsze dziecko ma spazmy itp ok trzeba dac mu chwilę aż samo się uspokoi i wtedy można porozmawiać. Ale maluszek płacze i to ma go uśpić... Kiedyś czytałam artykuł jak pani psycholog chyba mówiła ze najsmutniejszym miejscem w którym była był sierociniec łóżeczko obok łóżeczka i zadano dziecko niepoznaki czemu? Bo nauczyły się ze płacz nic niezmieni nikt nieprzyjdzie nieprzytuli i nie da dodatkowo jeść nieważne czy mają mokro. Gdy to przeczytałam wiedziałam już ze nigdy nie dam synkowi nauczyć się ze jedyne co ma do zasygnalizowania światu swojej bezradności złości czy głodu jest nic nieznaczace.

Gość gość
Zadne dziecko nieplakalo miało byc

Gość gość
ale trzeba dziecko nauczyc ze placzem nie moze wszystkiego wymuszac , jak ma spac to spac a nie plakac i wszyscy juz kolo niego na bacznosc , dokladnie , ma sie nauczyc ze placzem nic nie wskora , ze jest najedzony , ma sucho i ze mama juz byla ukochala utulila , pospiewala , dala buziaczka i teraz sie spi a nie placzem wymusza

Gość gość
Dzieci w tym wieku nic nie wymuszają. One potrzebują bliskości

Gość gość
Zebyscie wszystkie wiecej dzieci nie mialy(mowie do tych egoistek ktore maja gowno zamiast serca zebyscie zadnej nocy nie przespaly dobrze. Jak mozna mowic, ze malenstwo cokolwiek wymusza w tym wieku, potrebuje milosci i bliskosci. Tego was wlasne matki nie nauczyly a pozniej wyrosnie takir diecoe na kolejnego egoiste bez uczuc.

Gość gość
Co za straszna teoria myślimy ze miesięczne niemowlę nie potrafi nic powiedzieć ale potrafi analizować i być perfidnym wymuszaczem a co on chce kasę wymusić nową konsole czy wygodniejszy wózek.. przez 9 miesięcy kolysalam glaskalam a jak kopał to nie mówiła uspokojenie się bo i tak nic z tego zamiast tego wszyscy się ekscytowali dotykali czytali bajki i uchali kojacej muzyki. Zawsze przychodziłam jak płakał nosiłam lulalam hustalam i wiecie co mając 2.5 roku sam idzie do swojego pokoju bierze misia mówi dobranoc i kładzie się spać mówiąc kocham cię. Każdy niech sam decyduje co wybiera ale ciekawe czy gdyby to był męczący starzec nasza mama to zamkbiemy drzwi i powiemy nieywmuszaj masz sucho jadlas teraz śpij. Nie weźmiemy ja za rękę będziemy głaskać jej dłoń aż spokójnie usnie.

Gość gość
Dziecko 3-4 mce nie wie ze jest odrębnym bytem, myśli ze ono i mama to nadal jedno ... jak takie dziecko może wymuszac? ???

Gość gość
Kretynki suki bez serca.... maleństwo wymusza jasne.....aż żal słuchać. Po co decydowalas się na dziecko??mogłaś sobie psa kupić. Albo lepiej lalkę bo psa trzeba wyprowadzać.

Gość gość
roczne dwuletnie a nawet takie juz 9-10 miesieczne moze wymuszac noworodek jeszcze nie ale noworodki raczej tylko spia i jedza tak samo jest z noszeniem na rekach , jak przyzwyczaisz a pozniej na chwile cos potrzebujesz zrobic i kladziesz dziecko to te w ryk od razu , bo chce wymusic dalsze noszenie

Gość gość
ale ciekawe czy gdyby to był męczący starzec nasza mama to zamkbiemy drzwi i powiemy nieywmuszaj masz sucho jadlas teraz śpij. Nie weźmiemy ja za rękę będziemy głaskać jej dłoń aż spokójnie usnie. x a jak juz poglaskasz i wyjdziesz cichutko z pokoju a star**** zacznie sie drzec dopuki nie przyjdziesz i nie bedziesz jej glaskac ponownie po rece ( i tak z e 30 razy przez pol nocy ) to co zrobisz , no?

Gość gość
Zła metoda moim zdaniem. Badania wykazały, ze dzieci poddane tej metodzie doznały na wskutek stresu spowodowanego płaczem nieodwracalnych zmian w mózgu.

Gość gość
spokojnie mozesz malego terroryste przetrzymac

Gość gość
o Boże jakie to smutne z tym sierocińcem,płakać się chce normalnie:(((( żałuję że to przeczytałam

Gość gość
Po wpisie o sierocińcu popłakałam się sama. Ja mojego synka tuliłam, tulę i tulić będę. Choć teraz gdy ma prawie rok to bardzo rzadko płacze. Zawsze radosny. To pewnie przez to, że byłam na każde plakniecie gdy był malutki. A śpi pięknie zanim skończę śpiewać kołysankę.

Gość gość
gość dziś no nie posraj sie jeszcze z zalu , przeciez w tych sierocincach to lezaly dzieci tych kobiet ktore nie chcac dziecka bohatersko uradzily i oddaly , zamiast dokonac aborcji . pod kazdym takim tematem jak kobieta pyta sie o aborcje to 90% drze morde- urodz urodz , nie zabijaj , oddaj , zostaw ale nie zabijaj a teraz placzecie ze leza same w sierocincach wyzute z emocji z choroba sieroca ???

Gość gość
To nie zadna metoda. To ignorowanie komunkacji i potrezb dziecka. Noworodek komunikuje sie tylko przez placz, daje znac o glodzie, brudnej pieluszce, bolacym brzuszku. Czy w przypadku przedszkolaka bedziesz "przetrzymywala" jak bedzie prosil o kanapke czy wode albo chcial cie przytulic? Nie? To dlaczego swojego malego dziecka nie traktujesz jak czlowieka. Wstydz sie autorko za takie pomysly.