Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciagle glodne 3 tyg dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam Moja córka ma 3 tyg Karmie mm ( odrazu zaznaczr ze piersia nie moge ze wgzl na stan zdrowia ) Od srody moja corka zaczela jesc jak szalona co godzine lub 2h donaga sie jesc placz okropny ssie nawet palce staram sie zabawiac nosic przetrzymac choc chwil3 dluzej aby lepiej trawila mm ale ona glodna i gldona Karmiw hipp bio combiotic Od wczoraj do dzis zjadla 7.40wczoraj 70ml 8.50 90ml 11.30 90ml 14.00 90ml 16.00 40ml 18.10 90ml 19.30 60ml 22.15 90ml 0.00 70ml 2.18 90ml 4.20 50ml 7.10 90ml 8.50 60ml 10.16 aktualnie je znów. Czy porcjw ktore je sa za male czy moze mleko malo syte nie wiem ale robi tp sie udręką bo karmie ja i ona zamiast spac lwzy 2h po czym znow jest glodna je i dopiero zasypia na 30 mi n lub godzinke budzi sie i znow wrzask jesc

Gość gość
Je 12 razy na dobę na opakowaniu napisane. Ze powinno jeść dziecko w tym tyg zycia ok 7 razy po 90ml

Gość gość
Dziecko trawi mleko z piersi 1,5h wiec mm troche dluzej ale nieznacznie. Ona pottrzebuje czulosci i bliskosci, bierzesz ja na rece tylko do karmienia to sie nie dziw!!!

Gość gość
No dziwna uwaga jak mnie nie znasz Wlasnie o jezt na rekach prawie non stop Lezala w łóżeczku moze z 20min a tak caly czas ręce tule nosze caluje mowie do niej A to karmienie a to pampers itp

Gość gość
Może zmień mleko. skonsultuj się z pediatrą. Moja córka kiedy miała 3-4 tygodnie Jadła co 2-2,5 h a w nocy budziła sie tylko raz. też karmiłam MM (bebilon pepti)

Gość gość
Zrób jej 120 ml, jak zje tzn że potrzebuje więcej i zobaczysz czy dłużej wytrzyma.

Gość gość
Daj jej smoczek

Gość gość
Daje smoczek myslalam ze to tylko silna potrzeba ssania ale ona nie da sie oszukac i tak wola o jedzenie Przepajam tez ja rumainkiem Ale moze go wypić s po 10min i tak jest wrzask o mleko

Gość gość
Właśnie, ma smoczek?

Gość gość
Juz poludnie a ona nadal nie spi od 7.30 Przez co znow juz marudma sie zrobila co jakis czas odkladam ja do lozeczka a to do wozka itp moje rece juz wiele nie wytrzymują bo jestem oslabiona i ogolnie z moimz zdrowiem kiepsko Do wtorku bylo swietnie a od srody z mala wszytsko sie zmienilo

Gość gość
Maz w pracy a w domu mam jesczze 4 letnia córkę i tez musze sor nia zająć i dac jesc ugotowac itp sama nie jadłam nic

Gość gość
Wez pod uwagę, ze mała będzie coraz bardziej aktywna i juz nie będzie spała od karmienia do karmienia. Mała sama juz sobie dawkuje. Ale jeśli Cię to uspokoil to zapytaj lekarza. Albo powie, ze taka małej uroda albo stwierdzi, ze to problem i coś zaradzi.

Gość gość
Położna mi powiedziała, żeby zaufać dziecku. Zważ, ze dawka 90 ml wypijana jest mniej więcej co 2,5 - 3 godziny, czyli w normie. Mój synek tez jadł rożnie, ale robiąc takie spisy jak Ty okazywało sie, ze dobowej dawki nie przekracza. I właśnie położna powiedziała, ze mały wie co robi:) Ale tak jak pisałam, zapytaj lekarza jeśli Cię to uspokoi.

Gość gość
Tak tez zrobie Moze mleko malo sycace. Probowalismy z bebilon pronutra ale mala miala po nim problemy z kupka Ktos proponowalm bebilon pepti ale to dla dzirck z alergia pokarmowa

Gość gość
Nie koniecznie dla dzieci z alergią pokarmową, córka miała podejrzenie atopowego zapalenia skóry i wtedy pediatra zalecił bebilon pepti, po kilku dniach okazało się ze atopia to fałszywy alarm a przy mleku zostaliśmy :)

Gość gość
Nie dawaj większych poracji bo będzie ulewac. Lepiej częściej a mniej. Je prawidłowo.

Gość gość
Mój też w tym wieku płakał bo cały czas głodny i potrzebował dużo, ale unormowało mu się to po miesiącu czy 2. Z tym, że on ważył 5kg jak się urodził..

Gość gość
Moja urodzila sie 3290 Spadła do 3090 a wczoraj na 3 tyg życia miała 4kg Dodam ze urodzona w 38tc