Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos moze polecic dobry, sprawdzony blender?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o blender, ktory poradzi sobie ze zmieleniem roznych rzeczy i nie spali sie po pierwszym uzyciu.

Gość gość
ale chodzi ci o ręczny taki do na przykład zblendowania zupy czy raczej taki stacjonarny? Bo jeżeli chodzi o ten pierwszy to ja mam z lidla, ich marki silver crest i jest nie do zajechania ;)

Gość gość
Wrzuć mi do gęby mam ostre zęby, ci blęduję i wypluję

Gość gość
Ja mam bosha i jest spoko. Uzywam od poczatku rozszerzania diety az do teraz. Syn ma 3 lata. Wiadomo ze teraz juz papek nie je. Ale na wakacje owoce blendowane z jogurtem , pesto z bazyli itp. Super sprawa.

Gość gość
Raczej taki stacjonarny do blendowania powazniejszych rzeczy niz tylko zupki.

Gość gość
Thermomix. Świetna sprawa mam polecam.

Gość gość
Ja tez polecam bosha od trzech lat urzywam i nic sie nie dzieje

Gość gość
Używam miało być

Gość gość
ja kupilam w Auchan najtanszy ( kosztował chyba mniej niz 100 zł) plastikowy i narazie dobrze się sprawuje, jakis prawie rok go mam, blenduję czasem orzechy lub mrożone owoce i wytrzymuje. tylko po ok 2 min trzeba wy łączyc bo silnik zaczyna czuc ale ostyga i mozna dalej. wczesniej mialam szklane to dzbanki mi się pobiły chyba ze 3. wiec teraz powiedzialam platik. i jestem jak narazie zadowolona.

Gość gość
Z firmy silvercrest 89zl był w lidlu, na allei można kupić. Ja mam już 3 lata i jest super

Gość gość
Mam taki reczny bosha, w zestawie jest tez koncowka z trzepaczka do ubijania piany, ale ja nią wszystkie ciasta miksuję, nie mam miksera :) blendera uzywam bardzo czesto. Moze dlugo chodzic. Kupilam go albo w 2009 albo w 2010 więc jest trwaly. Polecam. Kielichowy to marnowanie miejsca.

Gość gość
To keszcze raz ja z 9:16. To byl cały zestaw, kosztowal wtedy 220zl. Pamiętam bo bylam swiezo na swoim i takie wydatki to bylo znaczace naruszenke domowego budżetu. W zestawie byl blender + wysokie naczynie z podzialka w którym mozna blendowac, do tego blendera byla koncowka do miksowania/ubijania pianu, taka rozga. I jeszcze pod ten sam korpus podczepiany maly malakser. Troche niepraktyczny, bo maly. Mozna zrobic jakies pesto, czy zmielic orzechh do ciasta, albo posiekać woeksze ilosci czosnku na raz. Ale ja robie duzo przetworów i gotuje dla bardzo duzej rodziny i kest dla mnie za maly. Ale dla malej rodziny bedzie ok albo jak ktos nie robi za czesto przetworow. Mam go tyle lat i uzywam bardzo duzo, bo wszystko robie swoje, np nie kupuje gotowych sosow tylko sama blenduje pomidory, sama robie hummus i tahini, jemy bardzo duzo past kanapkowych, jestesmy takimi prawie wegetarianami (jemy mieso tylko w weekendy i tylko dziczyzne lub swoj drob. Odkad tak robimy znikly nadciśnienia, wszyscy maja wreszcie dobry cholesterol i inne wyniki).

Gość AliceSpiegel
Ostatnio mi wpadł w oko ten https://www.ceneo.pl/59886903, zamiast pojemnika ma gotowy do zakręcenia bidon.... Ma ktoś doświadczenie z blenderami personalnymi?

Gość surge
@AliceSpiegel mam, nawet z Adlerem 4075. Generalnie działa jak ręczny blender, tylko ma ten fajny bajer, że możesz zrobić szybko koktajl, i pojemniczek potraktować jak kubeczek na wynos. To bardzo wygodne i ja z tego często korzystam. Ale sprawdzi się nie tylko przy smoothie.

Gość gość
blender z Pepco

Gość gość
Bosch czarny msm 67170 u mnie się sprawdza polecam