Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komoda z IKEA

Polecane posty

Gość gość

Czym się różni kolor BIAŁY od BIAŁA BEJCA?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, na zdjęciach wyglądają tak samo. W takim razie biała bejca byłaby ładniejsza, ale pozostałe meble w tym pokoju (też z Ikea) mam gładkie także nie mam wyboru;)

Gość gość
Biała bejca wygląda naturalniej, ale czasem IKEA naprawdę kiepsko to maluje i efekt jest średni. Natomiast jak wszystkie meble masz białe takie jak np. seria Malm, bo lepiej weź ten sam typ czyli BIAŁY :)

Gość gość
Mam właśnie toaletkę z tej samej serii Hemnes, ale z tego co widzę ona jest gładka biała;)

Gość gość
Ok, dziękuję za odpowiedzi. Teraz już wszystko wiem:).

Różnica między bejcą białą, a kolorem białym jest następująca: - Bejca jest preparatem barwiącym, który nakładamy na surowe drewno. Ładnie w nie wsiąka i uwydatnia usłojenie drewna. Później nakłada się na to warstwę zabezpieczającą np: lakier. - Kolor biały pełne krycie uzyskuje się poprzez naniesienie na drewno farby, która całkowicie kryje usłojenie drewna. Przykład bieli pełnego krycia lub bieli transparentnej w linku: http://mebledrewniane.eu/obiekt.php?id=975

Gość gość
Nie bierzcie pod uwagę wyłącznie jednego sklepu, bo tylko stracicie czas i kasę. Szukajcie wszędzie. Swoją komodę mamy z Empiku. Powiedzielibyście, że oni mają takie rzeczy? A właśnie mają. Oto ona - http://www.empik.com/komoda-basic-biala-210x86x43-cm-fato-luxmeble,p1180732134,dom-i-ogrod-p Całą aranżację mamy utrzymaną w podobnym klimacie i naprawdę super się to nam prezentuje. A jak wy to widzicie?