Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga a gęstość kości

Polecane posty

Gość gość

Moja przyjaciółka jest takiego samego wzrostu co ja, wczoraj się ważyłyśmy, i ona waży o 3kg więcej niż ja mimo że wygląda szczupłej. Czy to prawda że kości mogą być o tyle cięższe?

Gość gość
tak, maksymalnie 2-3 kilo różnicy może być... przeciętnie szkielet dorosłej osoby waży 11-13 kg jakoś w Oswiecimiu szkielety drobnych kobiet i wysokich mężczyzn ważyły podobnie

Gość gość
Różnica w wadze kości to max 1-1,5kg. Ale 3 kg to żadna różnica - ja mam 2kg różnice jak się waże w ciągu kilku dni - i nawet nie tyle chodzi o pęcherz etc a o nawodnienie organizmu. A wygladam cały czas tak samo. Twoja przyjaciółka może mieć po prostu mniej tkanki tłuszczowej, ciut więcej mięsni (u normalnych kobiet to nie będą straszne róznice bo nie biora koksu) i własnie jest lepiej nawodniona.

Gość gość
" jakoś w Oswiecimiu szkielety drobnych kobiet i wysokich mężczyzn ważyły podobnie " Autorka pyta o gęstość, nie o wielkość.

Gość gość
10:48 a gestość nie ma wpływu na wage???

Gość gość
nie wiem czym to jest spowodowane ale ja np ważąc ok 8 kg więcej od mojej bratowej nosiłam rozmiar mniejsze ubrania ona w moje nie mogła wejść - zwłaszcza spodnie czy spodenki a mimo to ważyła aż 8 kg mniej ode mnie, wzrost ten sam, nawet rozmiar buta ten sam nikt mi nigdy nie wierzył że ważę więcej ale waga nie kłamała