Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaCobra

Badania beta i progesteron

Polecane posty

Gość mlodaCobra

Witam. Mam pytanie odnośnie badań beta hcg i progesteron w ciąży. Robiłam badania w środę (19.04.2017) wyniki: progesteron: 91,6 nmol/L Beta hcg: 705,2 IU/L Progesteron dość wysoki bo odpowiadający 11tygodniowi ciąży.. Następnie po 48 h pani doktor zleciła powtórzenie, ponieważ każda zdrowa ciąża podwaja swoje wartości. Wyniki z piątku (21.04.2017): Progesteron: 76,4 nmol/L Beta hcg: 1449.0 IU/L Moje pytanie brzmi dlaczego nagrały spadek progesteronu? Nadal mieszczę się w normie, ale zmartwiły mnie te wyniki.. uważam ze beta jest Ok, co sądzicie? Dziewczyny proszę o pomoc. Dziękuje x

Gość gośćiowa nad gosciowami
Progesteron nie jest wartością stała waha sie cyklicznie w ciagu doby wazne zeby nie był poniżej normy

Gość gość
Beta hcg ma przyrastać min.60 procent w 48 h, progesteron nie. Skonsultuj wynik telefonicznie, jak lekarz uzna wynik za niski to zleci sztuczny progesteron np.duphaston, luteinę.

Gość gość
Bierzesz luteine? Ja z wynikiem 1000 beta miałam progesteron 11...

Gość mlodaCobra
Nie biorę luteiny, mieszkam w UK wiec.. niestety dla lekarzy tutaj do 13tc ciąża nie istnieje. Badania robiłam w polskiej prywatnej klinice. Wyniki odebrałam dziś, lekarz dopiero w środę..dlatego pytam tutaj. Powiedz czy wszystko było Ok przy tak niskim progesteronu?

Gość gość
Na razie jest dobrze, bardzo duże dawki progesteronu dostałam. Bez tego nie ma szans utrzymania ciąży. Dziwię się że piszecie że w UK tak jest. Jeśli to prawda to odbiera to szansę na dziecko