Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona Anna

Czy sa tu osoby po 40, 50, 60

Polecane posty

Gość ona Anna

Czego Wam brakuje w zyciu? Co byscie chcieli zmienic? Lubicie swe zycie?

Gość gość
W moim przypadku wlasciwym pytaniem jest czy mialabym odwage cos zmienic w swoim zyciu. Za kilka miesiecy skoncze 50 lat. Nad odpowiedzią zastanawiam się od okolo 15 lat. Okolo 10 lat temu zrobilam pierwszy maly kroczek, potem nastepny itd. Co będzie dalej czas pokaże.

Gość gość
A dla kogo ten wywiad? Starsza Pani czy miły starszy Pan?

Gość gość
Nudne prowo gimnazjalistki.

Gość gość
Lubié siebie i swoje zycie. Jest...kolorowe. Najczęsciej pelne jasnych kolorów, ale i zdarzają się ciemne chwile, czyli problemy. Jak w zyciu...

Gość gość
Są, jestem 50-tka ale tak od razu mam pisać co mi brakuje ? co chce zmienić? A kto Ty jesteś, jeśli można?:)

Gość gość
Jest i 60-tka Poczekam na rozwój tematu;)

Gość ona Anna
O, odpowiedzialyscie :) Ten temat jest z kilku powodow. Mam prawie 40 lat i zastanawiam sie, czego zaluje sie po 40-tce etc. Mam tez kilka swoich przemyslen. Nie chcialam Wam od razu niczego sugerowac, ale czy nie uwazacie, ze w tym kraju zbyt wiele osob uwaza, ze zycie konczy sie po 30-tce, a potem jest coraz gorzej z czasem kiedy czlowiek traci swa mlodosc? Ja podejrzewam, ze bede czula sie mlodo i po 40, i po 50-tce i po 60-tce i w kazdym wieku chce szczesliwie zyc. Czy jest tu ktos taki jak ja?

Gość gość
Życie zaczyna się po 40stce

Gość gość
Od chęci do bycia szczęśliwym po czterdzieste jest daleka i trudna droga. Nie zawsze rzeczywistość układa się tak jak by się chciało. Ot np. zdrowie? Cóż może wiedzieć na ten temat kobieta lat 40 jak będzie wyglądało jej zdrowie za lat 20? Prawda jest taka, że po 40-tce z każdym rokiem jest tylko coraz gorzej. Młodości nie da się wrócić żadnymi sztuczkami. Ani fizycznie ani psychicznie nie dasz rady utrzymać poziomu czterdziestolatka, możesz żyć tylko swoimi złudzeniami, że jesteś młoda duchowo i fizycznie .

Gość ona Anna
Mysle, a nawet jestem przekonana, ze na te przyszlosc, w tym i na zdrowie, mamy duzy wplyw i zamierzam o to zawalczyc. Wzorem jest moja ciotka, ma juz 80 lat i jest schorowana, od lat chodzi o kuli (a wczesniej nie chodzila), ale zyje... jak moze... i cieszy sie zyciem. Oczywiscie, ze bede niedolezniec z czasem, ale postaram sie przezyc te lata najlepiej jak bede mogla.

Gość gość
21'28,PESEL to stan umysłu!

Gość gośćnana
Masz racje autorko. To w jakim stopniu będziemy sprawne, zdrowe i ładnie się starzejące zależy od nas. Jakiś niewielki procent to geny i uwarunkowania środowiskowe ale 80% jest w naszych rękach.

Gość gość
Znam osoby po 80. Są zadowoleni jeżdżą samochodem przez pół Polski. To jak się starzejemy zależy od tego naszej świadomości stylu życia odżywiania i uprawnienia sportu. Znam też 20,30 latków, że którzy zachowują się myślą i żyją w tak wielkim ograniczeniu swoich umyslow że nie dotyka 60.

Gość gość
Tak,pesel to stan umysłu,to tylko cyferki:)

Gość gość
Pesel to pesel a stan umysłu to sposób w jaki myślisz. Różnimy się tylko sposobem myślenia.

Gość gość
nie tylko sposobem myślenia

Gość gość
hahaha...schorowana 80-siątka ledwo podnosząca się ze swojego łoża myśląca i mówiąca głośno jestem silna, piękna i młoda. Gratulacje stanu umysłu.

Gość gość
53mam ,chcialabym sie pozalic, ale moze nastepnym razem

Gość gość
Nic nie jest w naszych rękach. Wszystko jest w rękach Boga. Myśleć i chcieć możesz sobie wiele. Sama możesz tylko sobie pierdnąć i na to też musisz uważać , wiesz czemu?

Gość gość
Wylej żale, na pewno zrobi Ci się lżej. Nie odkładaj na później.

Gość gość
Całe życie pracujesz na to jaką schorowaną starość będzie się miało. I niestety jeśli to będą zaniedbania w zakresie aktywnego trybu życia i umysłu, świadome zatruwanie się używkami i śmieciowym żarciem to i modlitwa nie pomoże.

Gość gość
juz zmeczona jestem na te zale,mąż chleje pije często sam a na dodatek się nie upija (wypija pół litra wódy)i nic.szkoda kasy na takie picie na dodatek kupuje tabletki na wątrobę,nadajemy na różnych falach, szkoda ze to tak wyszło,kazdy w swoim swiecie

Gość gość
jestem po 40 juz dawno.Życia swojego nie cierpiałam nigdy.Zmieniłabym męża. Została sama z dzieckiem i podróżowalabym więcej. Brakuje mi miłośc****eniędzy i domu.Spokoju i swobody.

Gość gość
ja i ty po 40stce ,mamy duzo wspolnego

Gość gość
48 dolaczam sie,czasem nie wierze,ze tyle juz mam i jestem babcia.

Gość gość
Brakuje mi tego czego nie odwazylam się zrobić w życiu. Nie poszłam za marzeniami.