Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość4321

Ból zębów i połowy twarzy

Polecane posty

Gość gość4321

Witam. Zaczelo się to jakiś tydzień temu od bólu głowy no to tabletka na wieczór, kolejnego dnia bolały mnie wszystkie zęby przy jedzeniu, następnie wszystko skupiło się na prawej stronie. Najpierw stopniowo a później ból nie do wytrzymania. Odwiedziłam stomatologa jak najszybciej mogłam ciężko było stwierdzić który konkretnie ząb mnie boli bo bolały wszystkie, więc pani doktor z racji że 1,2 martwe wzięła się za robienie 3 kanalowo niestety ból nie ustal a nasilił sie..Kolejna wizyta u stomatologa(może jednak nie ten zab?) Jednak na prześwietleniu nic nie widać więc została zdjęta próchnica z zęba obok i ponownie wyczyszczony kanał z 3 jednak dalej nic ( nie wspomnę o tym że ból nie do wytrzymania dosłownie żadne proszki nie pomagały ,ból policzka, głowy , ucha wszystkiego ) więc wizyta u ogólnego lekarza który przypisał mi leki przeciwbólowe i przeciwzapalne z racji takiej że mogło mnie przewiac, no i drugi dzień je biorę na początku była ulga ale ból powrócił. Co dalej robic..W poniedziałek kolejna wizyta u stomatologa bo mam tylko lekarstwo a trzeba dokończyć leczenie. Czy może boleć mnie pół całej szczęki i głowy? Czy może być inna przyczyna niż zęby?

Gość gość
ZATOKI!!!mialam to samo... kup ibuprom zatoki i ci przejdzie

Gość gość4321
Nie mam kataru, gardło też mnie nie boli, nigdy nie miałam chorych zatok, pani doktor podejrzewała zatoki ale brak objawów więc wyszło że to przewiac mnie mogło

Gość gość
Masz zapalenie nerwu trojdzielnego,poczytaj i porównaj objawy. Wizyta u neurologa i dosyć długie leczenie. Współczuję, bo to cholerny ból.

Gość gość4321
Byłam właśnie z tego bólu w przychodni całodobowej i właśnie pani doktor kazala wziąć skierowanie do neurologa ale stwierdziłam co co ma neurolog do zębów...Zaraz poczytam o tym

Gość gość4321
Czytałam o tym zapaleniu i tam jest napisane że to są napady bólu trwające do kilku minut a u mnie jest tak że potrafi boleć do 3 godzin az wzięłam przeciwbolowy ( ketanol który pomagał na max 5 godzin) a później dalej się męczyłam. Ból trochę się zmniejsza w bezruchu i w cieple tabletki nie eliminują całego bólu dalej odczuwalna jest górna część szczęki i policzek wraz z uchem

Gość gość4321
Byłam u neurologa i stwierdził neuralgia czyli zaburzenia nerwu trójdzielnego, dostałam leki i skierowanie na rezonans. Następnego dnia wyszła mi ropa na dziąśle przy zębach więc kolejna wizyta u dentysty, zostały otwarte kanały a po kolejnej wizycie dentystka stwierdziła że to jednak zgorzel w 1 tym razem i w 2, dostałam antybiotyk bo przy okazji spuchl mi policzek..Dentysta kazał masować ale tak boli że ledwo dotknąć idzie...Co robić? Na dodatek mam prac te leki od neurologa i ten antybiotyk od dentysty? Dentysta stwierdził że nie zaszkodzi ( bo tam głównie leki przeciwzapalne i przeciwbólowe) a rezonanas i tak kazała zrobic...Eh Ci lekarze..

Z zębami nie ma żartów. Mam sporo znajomych przed 40 rokiem życia, którzy albo mają zęby zepsute, co widać, albo wyraźne ubytki albo już coś sztucznego. To jest efekt drogich usług dentystycznych u nas i nie dbania o regularne wizyty. Na stronie http://www.dorodent.com.pl jest jedna z lepszych klinik, w której bywam z cała rodziną dwa razy do roku. Unikam dzięki temu mocno inwazyjnych i bolesnych kłopotów.

Gość gość
Musisz jak najszybciej udać się do dentysty, z czystym sumieniem polecam gabinet do którego ja uczęszczam http://dentalstudioks.pl

Gość gość
Czy można być zwykłym śmieciem, który nigdy nie wychodzi z domu , brak kolegów, koleżanek, dziewczyny , itp ?.

Gość gość
Mnie tak wszystko bolało jak założyłam aparat ortodontyczny w http://www.medidens.pl/. Ale później przyzwyczaiłam się do tego, ze ból wraca po każdej wizycie, jakkolwiek, ból zebów jest najgorszy! Współczuję!

Gość gość
moze byc tak ze boli cie jeden zab, ale bol jest promieniujacy na pol twarzy. Jak mam tak zawsze, kiedy boli mnie zab. Skoro zdjeli prochnice i nic innego na przeswietleniu nie widac, moze warto poczekac kilka dni az bol ustapi, bo po leczeniu czesto zab jest jeszcze nadruszany a bol tak jak napisalam promieniujacy. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Gość bartosz

Miałem okazję kupić inhalator Sanity mini Clip w Niemczech, właściwie przypadkiem, zainteresowała mnie jego nietypowa fora i jak za takie pieniądze to od początku mnie swoim działaniem zaskakiwał, oczywiście w pozytywny sposób.