Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam osoby co mieszka w Anglii i pomoże mi na start. Zapłacę za pomoc.

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 26 lat i chce wyjechać do Anglii . Jestem po studiach i szukam tam pracy na stałe. Niestety tu nie mogę niczego znalezc. Bedę wdzięczna za pomoc

Gość gość
halo , nikt nie pomoże?

Gość gość
Podbije temat, bo może czasem warto pomoc?

Gość gość
Super dziekuje :) oczywiście się zrewanżuje za pomoc odpowiednią kwotą :) chodzi mi by gdzieś się zaczepić tylko

Gość gość
Czasem ktoś mieszka sam i potrzebuje współlokatora itp :) Pomóżcie i okażcie serce ... Bo dłużej nie wytrzymam w Polsce..

Gość gość
Przeciez UK dla Polakow to syf, a Polska to teraz taki raj...

Gość gość
Ja w Polsce szukam pracy od prawie roku i nic nie znalazlam a jesli sa oferty to za 700 zł gdzie sam dojazd to 100 ;/ także tak nie da się żyć. Dzieci i meża nie mam więc chce się wyrwać i trochę zarobić ale w ciemno boje się jechać.

Gość gość
A nie lepiej do Holandii? Zarobki lepsze, bliżej do kraju, Anglia juz się skonczyla

Gość gośćpraktyk
Jak z twoim angielskim, co potrafisz robić, w czym czujesz się dobra?

Gość gość
Bądź ostrożna.Wiesz jaki ten świat jest,choć są jeszcze ludzie spoko! Mam nadzieje że Ci się uda! Życzę powodzenia.Jak ktoś ma możliwości i ochotę -- pomóżcie dziewczynie!

Gość gość
W sumie może być i Holandia nie jestem wybredna. :) Co do angielskiego jest ok dogadam się. Najlepiej praca gdzieś w fabryce przy pakowaniu , sortowaniu warzyw , w Maku przy robieniu kanapek najlepiej się czuje na zbiorach i przy pakowaniu czegoś itp. Ogólnie co będzie to będzie. Zależy mi by wyjechać bo psychicznie wysiadam już . Żadnej pracy się nie boje.

Gość Kaja221
Fabryka czekolady też np ;) To ja autorka pisze z tego nicku.

Gość kaja221
Każdy kraj wchodzi w grę Norwegia , Holandia zbiory owoców , segregacja itp wszystko mogę robić.

Gość gość
Niemiecki znasz, chociaż podstawy? Dużo pracy, niezłe zarobki, mam sporo kontaktów. Ps. na Holandię radzę uważać, bez dobrego znajomego, kogoś bliskiego możesz naprawdę "wtopić". Aha i pamiętaj nigdy nikomu nie ufaj do końca, szczególnie tym co ci oferują najwięcej, każdą firmę sprawdzaj w necie, czytaj opinie etc.

Gość kaja221
Tak niemiecki znam komunikatywnie uczyłam się 6 lat :) jakby się coś udało zorganizować byłabym dozgonnie wdzięczna .. Można jakiś kontakt do Pani maila czy coś?

Gość kaja221
Obecnie jestem na stażu do lipca i po tym terminie chciałabym wyjechać. Bo za 7 stówek nie idzie wyżyć w tym kraju

Gość gość
Z jakiego rejonu Polski jesteś?

Gość kaja221
Rzeszów

Gość kaja221
Podaje swój email do kontaktu gdyby Pan/ Pani chciała porozmawiać kaja.kaja12@interia.pl dziekuje i pozdrawiam

Gość kaja221
kaja.kaja12@interia.pl

Gość gość
Jeśli kraj ci obojętny, a znasz komunikatywnie angielski, to wyjedź do Holandii. Bliżej, lepsze połączenia, bezpieczniej. Do tego jest w polsce sporo firm, które od lat tam wysyłają pracowników, własnie do pracy przy produkcji (kwiaty, warzywa, owoce) pakowanie na halach itd. Praca jest legalna, transport od nich, kwatery też, zarobki całkiem niezłe (ale pamietaj, pośrednik z tego też weźmie, tak to jest w umowie, no i jak chcesz zarobić, to nie ma obijania). A firmy znajdziesz i w pośredniakach i na stronkach netu, tylko sprawadź na stronce rządowej czy ta konkretna działa legalnie i jakie ma opinie (bo tez są i kanciarze)

Gość kaja221
Wiem ale mi chodzi by tak w ciemno nie jechac tylko kogoś znać jak przyjadę zawsze to razniej :)

Gość gość
kaja221 dziś Wiem ale mi chodzi by tak w ciemno nie jechac tylko kogoś znać jak przyjadę zawsze to razniej usmiech.gif x Sorry ale teraz mamroczesz :D przecież jak tu wymienisz z kims parę maili to też go nie znasz, tak na prawde nie masz pojęcia jaka ta osoba jest w rzeczywistośći. Ktoś tu moze być dla ciebie umilny i pomocny, byle cię omotac, a potem okaże się kims zgoła odmiennym. To już chyba lepiej jechać z grupą zarejestrowanych przez firmę osób, poznacie sie po drodze.

Gość gość
Napiszę na maila do ciebie jutro. Praca w Niemczech lub Austrii. Legalna z umową. Dobranoc.

ja mieszkam w anglii i tutaj jest nieziemski odlot, kvrwa w polsce nigdzie takiej przestrzeni nie ma i to swieze powietrze to odlot na maksa :D

Gość kaja221
Dziekuj***ardzo ci pozdrawiam

Gość gość
Puszke dziś ja mieszkam w anglii i tutaj jest nieziemski odlot, kvrwa w polsce nigdzie takiej przestrzeni nie ma i to swieze powietrze to odlot na maksa smiech.gif xxx Co ty pierniczysz? Anglia to deszcz, mżawka, wilgoć i grzyb w chatach. Do tego coraz niebezpieczniejszy kraj, nieprzychylny polakom i coraz niższe zarobki, w porównaniu z opłatami za życie. Większość z nowych wraca do kraju, bo to już nie ta bajka co jeszcze 5 lat temu.

Gość gość
Sorry ale teraz mamroczesz smiech.gif przecież jak tu wymienisz z kims parę maili to też go nie znasz, tak na prawde nie masz pojęcia jaka ta osoba jest w rzeczywistośći. Ktoś tu moze być dla ciebie umilny i pomocny, byle cię omotac, a potem okaże się kims zgoła odmiennym. To już chyba lepiej jechać z grupą zarejestrowanych przez firmę osób, poznacie sie po drodze. Nie zgodzę się z tobą, pracę - legalną można załatwić będąc w Polsce. Osoba podejmująca zatrudnienie może nawet dostać umowę od pracodawcy do domu przed wyjazdem za granicę ze wszystkimi danymi, ma możliwość sprawdzenia w necie firmy. Także mieszkanie za granicą jest załatwiane z góry. Pracownik przyjeżdża na gotowe. To pracodawca często ryzykuje, gdyż zdarza się, że pracownik jednak się rozmyśla.

taa nieprzychylny polakom, jak sie jest glabem bez wyksztalcenia i debilem to jest nieprzychylny, ja sie nigdy tak w polsce nie czulem jak tutaj :D. Jest kosmos.

Gość gość
0:10 no ale to z czym się nie zgadzasz, jak ja to samo napisałam.