Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napieciowe bóle głowy.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym zacząć od tego ze w sierpniu dostałam jakiegoś dziwnego ataku ucisku miedzyzebrami i diagnoza byla taka: nerwobole miedzyzebrowe. Od tamtego czasu coś się zmieniło, boli mnie bardzo kręgosłup w okolicy lędźwiowej i mam uciski z tylu głowy, sztywnej mi kark,dochodzą czasem zawroty głowy i ogólnie jestem bardzo słaba . Nikt nie chce mnie skierować na jakiś rezonans a pani neurolog powiedziała ze są to napieciowe bole głowy na tle nerwicowym . Biorę tabletki juz 2 miesiąc a uciski są dalej i tak się zastanawiam czy to właśnie kręgosłup nie jest tego sprawcą. Jak sądzicie?

Gość gość
Wygląda na neuro-boreliozę , byłaś kiedykolwiek ukąszona przez kleszcza ?

Gość gość
Tak kiedyś byłam ukąszona ale kleszcza od razu wyjelam. Każdy tylko mówi ze to nerwicowe a ja już nie wiem co robic bo naj gorzej czuje się po wysiłku a uciski są nawet gdy się wycisze .

Gość gośćaa
W takim razie zrób badanie Western Blot w kierunku boreliozy , cena ok 180 zł w obu klasach . Musisz zrobić prywatnie bo lekarze pewno Ci nie dadzą ze względu na przekonanie iż to nerwicowe. Badanie dlatego trzeba zrobić bo skoro miałaś kleszcza możesz mieć boreliozę .To że go zaraz wyjęłaś nie ma nic do rzeczy ponieważ kleszcz gdy jest zarażony zaraża nas w momencie wkręcania się w ciało. Poczytaj w poniższym linku o objawach i ogólnie o boreliozie . http://www.borelioza.org/dokumenty/faq.pdf Jeśli ją masz jak najszybciej trzeba podjąć leczenie . Ja też miałam kleszcza , zachorowałam po 15 latach od ukąszenia .

Gość gość
Dziękuję za rady ☺ mogę wiedzieć jakie miałaś objawy?

Gość gośćaa
Oj u mnie to było sporo objawów zanim doszłam do tego że to borelioza: najpierw ból lędźwiowego kręgosłupa z czasem nie do wytrzymania szczególnie nad ranem , bóle głowy , ból stawów wszyskich łącznie z każdym stawem palców dłoni , żuchwy (problemy z gryzieniem ) zawroty głowy , odrealnienie , problem z zapamiętaniem wiadomości , nie umiałam chwilę wcześniej usłyszanej wiadomości powtórzyć , z czasem brak słów to zn nie potrafiłam nazwać przedmiotów np. łyżki , wypadanie włosów , puchły mi nogi ręce , dłonie w cieple i w zimnie robiły się czerwone , swędziała skóra,problemy z pęcherzem bóle brzucha , trzeszczenie w szyi przy *****ch głową i okropna postępująca niemoc i słabość . Dużo tego było dziś już wszyskich objawów nie pamiętam .

Gość gośćaa
Aha i jeszcze temperatura ciała najpierw utrzymywała się w granicach 37.1 C i poziom krwinek białych zawsze miałam poniżej 4.000 a norma była od 4.500 -9.500 Teraz po leczeniu z kolei temperaturę ma w granicach 35.2 - 36.1 C i choćbym była chora nie wyskoczy więcej niż 37.6C Podobno krętki borelii nie lubią ciepła .

Gość gość
Ja tez dodatkowo zmagam się z odcinkiem lędźwiowym. Ostatnio nie wiedzialam jak przejechalam 100 m samochodem ponieważ byłam słaba i nieobecna . Mam bole oczu, tylu głowy, karku ,często jest mi niedobrze i ogólnie jestem bardzo słaba. Mam też uciski pod piersia po lewej stronie. Szczególnie przy wdechu i wydechu.

Gość gośćaa
Jeszcze sobie przypomniałam że w nocy bardzo czesto chwytały mnie skurcze łydek i drętwiały mi po trzy palce u obu rąk. Poczytaj w linku objawy i porównaj ze swoimi , jeśłi masz dużo z wyszczególnionych mozesz być pewna że to borelioza. Jeśłi okaże się że ją masz szukaj lekarza leczącego boreliozę systemem ILADS lub spróbuj ziołami. Z jakiego województwa jesteś ?

Gość gość
Przy borelii pojawiają się przeróżne nerwobóle , też miałam różne kłucia i strzykania w różnych częściach ciała .

Gość gość
Jestem z opolskiego. Dziękuję za wszystkie informacje. ☺

Gość gośćaa
Nie ma sprawy :) wiem jaka to straszna choroba i jeśli spotykam osobę która może być chora chętnie pomagam :)

Gość Kwiecinska
Jeśli to niewykryta wcześnie borelioza, to serdecznie współczuję. To choroba, która wymaga długotrwałego leczenia neurologicznego. Moja koleżanka leczyła się u http://evimed.com.pl/neurolog Nikt nie wiedział co jej jest przez dobrych kilka lat. Dopiero neurolog z Evimed skierowała na badania dotyczące boreliozy. Pierwsze badania nic ie wykazały. Dopiero jakieś pogłębione badania potwierdziły chorobę.

W moim przypadku było cieżko... chodziłam od lekarza, do lekarza, ale odkąd byłam u Dr Nowaczewskiej było już tylko lzej. Dr postawiła trafną diagnoze i dzieki niej miewam się lepiej a bóle juz nie są tak mocne i czeste

Można chodzić od lekarza do lekarza, a ból nie mija 😞 

Możesz spróbować z lekiem... https://adamed.expert/product/gardan/

Wiele kobiet skarży się na bóle napięciowe i po takich tabletkach nic już nie czuły.. Oczywiście każda z nas jest inna i każda potrzebuje innego leku, ale może ten sam pomoże i wam 🙂