Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

który market wolicie jesli chodzi o jakosc produktów?biedronke czy lidla?

Polecane posty

Gość gość

gdzie sa wg was lepszej jakosci produkty i sprawdzone przez was juz wielokrotnie? bo ostatnio wydaje mi sie ,że w lidlu widze więcej rzeczy ktore maja mniej chemii w skladzie.sery zolte milbona czy wiesentaler oraz nawet dzem sympatica bez cukru w skladzie i chemii sie pojawil. a wy co polecacie z lidla lub biedronki?

Gość gość
Ja wole Lidl , bo jest porzadek a w Bieronkach u mnie ciagle balagan. Jednak z ta chemia to mysle ze wszedzie to samo. Kaufland jest najlepszy bo jest najwiekszy wybor

Gość gość
Lidl - jest czysto, schludnie. Jeśli chodzi produkty mam wrażenie, że po prostu są normalne, cena jest adekwatna do jakości, jakość jest normalna - są i fajniejsze rzeczy, są i gorsze. W Biedronce jest wieczny burdel (90% w których byłam), do tego jadą na opinii "najtaniej i najlepiej" a ich produkty (nawet te opatrzone nazwą znanej marki) mają gorsze sklady/mniejsze opakowania niż te same produkty, tej samej marki w normalnym sklepie. Więc tutaj stosunek ceny do jakości jest dość kiepski.

Gość gość
a niby co takiego w tym lidlu jest dobre? ja niemoge sobie zadnego produktu przypomniec . w biedronce natomiast jest pare rzeczy typu maslo i nabiał oraz platki owsiane i kasze.sa tez ryby miruna abramczyka.

Gość gość
Nie miszkam w Polsce od kilku lat; BYlma ostatnio na urlopie i uwazam ze w Bieornkach bardzo jest duzo nowych produktow. Produkty sa naprawde dobre; Balagan jest to fakt. Lidl jest podobny do zachodnich. Jedno co mnie uderza. Mowi sie ze to sa dyskonty i tanio, a wedlug mnie to nieprawda bo podobne sa ceny wszedzie. Na zachodzie np Aldi czy Lidl to typowo tanie sklepy.

Gość gość
8:59 Ja lubię przeciery w kartonie i pomidory w puszce (w biedronce raz kupiłam tylko - sam kwasek cytrynowy), płatki jaglane akurat kupuje (ale to mi szczerze nie robi różnicy gdzie kupię - tyle, że w biedrze chyba ich nie ma), nabiał też spoko mają, i moją ulubioną nitkę do zebów w normalnej cenie :D Ale no przecież tu chyba nie chodzi o jakieś bronienie danego sklepu :D Wolisz biedronkę to tam kupuj ;) "Mowi sie ze to sa dyskonty i tanio, a wedlug mnie to nieprawda bo podobne sa ceny wszedzie" Lidl w Polsce odchodzi trochę od tego, widać to w kolejnych kampaniach reklamowych. Ale też tego nie rozumiem bo ceny są po prostu przeciętne. Jedyny sklep gdzie zauważalnie jest taniej to wg mnie Auchan - ale tam po prostu jest szeroki wybór, od taniochy po coś droższego, ale jest kilka towarów, które kupuje i zamiast np. standardowe 8zł za słoiczek tam płacę 4,5.

Gość gość
W Biedronie kupuję jogurty Bakomy, kefir Tola, masło i mleko bezlaktozowe, jabłka, ręczniki papierowe, worki na śmieci, mąkę, cukier i inne ciężkie rzeczy (poza wodą mineralną), bo mam ją blisko domu. W Lidlu kupuję parówki Piratki, ser kozi, twaróg, żółty ser czasem, pleśniowe typu gorgonzola, jakieś takie 'okolicznościowe' mrożonki np. z ziemniaków w tematycznych tygodniach, mrożoną rybę też mi się zdarza - w moim Lidlu chyba też jest Abramczyk. Mięso w innych sklepach kupuję.

Gość Lidl reklamację 2 miesiace

Witam wysłałem lidlomix (robot kuchenny) do reklamacji, reklamacja trwa już drugi miesiąc, nikt kompletnie nikt nic z tego sobie nic nie robi, od infolinii, która za każdym razem wysyła powiadomienie o statucie raklamacji do producenta, po dział jakości, a skończywszy na producencie tego urządzenia, wstyd taka marka globalna a zachowanie... Lekceważy mnie na potęgę, zgłoszeń, wiadomości co ruch i nic,.. Musze korzystać z usług radcy prawnego, ale to wiąże się z kosztami i chronicznym brakiem czasu, przyznam się, że skusilem się ta 3 letnia reklamacja, ale co jest warta jak brak gwarancji, urządzenia i kontaktem z lidlem