Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysły na urodziny dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mam przed sobą organizację kinderbalu, jakieś propozycje?

Gość gość
Napisz coś więcej, w jakim wieku dziecko/dzieci, co lubią? Chodzi ci o zwykłe przyjęcie urodzinowe czy właśnie tzw. kinderbal z atrakcjami,balonami i np.występem clowna? Pytam,bo każdy inaczej to pojmuje. Napisz konkretnie jakich rad oczekujesz,czy chodzi o jedzenie,czy o atrakcje,czy o co...

Gość gość
Zawsze sprawdzają się klasyczne kalambury, głuche telefony, malowanie buziek kredkami do twarzy... Dużo emocji jest przy zjadaniu bez pomocy rąk, na wyścigi jabłka albo pączka (to łatwiejsze) zawieszonego na sznurku. No i tańce w parach na gazecie (co kolejkę składa się gazetę na pół, kto z niej zejdzie - przegrywa). To propozycje dla dzieciaków 6-9 lat. Jest w necie sporo stron dla animatorów zabaw dziecięcych, tam znajdziesz dużo podpowiedzi.

Gość gość
U mnie było zwyczajne przyjęcie, na 7 urodziny córki, 6 jej kolegów i koleżanek, był szampan bezalkoholowy,tort z Krainy Lodu,później domowa pizza i na końcu lody z bitą śmietaną. Plus oczywiście soki i woda do picia. Ale to było zwykłe przyjęcie urodzinowe, takie na 3 godzinki i koniec. Robiłam w domu,a miałam wtedy jeszcze w pokoju obok 16-miesięczne dziecko,którym też musiałam się zajmować. Na szczęście mąż pomógł mi to ogarnąć.

Gość Kaltina
Dzieciaki lubią spędzać czas aktywnie, weź pod uwagę to, że nie wysiedzą na krzesełkach, za stołem kilku godzin. Trzeba im jakoś zorganizować czas. U nas w Krakowie (ale podejrzewam, że w innych miastach jest podobnie) ostatnio dość modne jest organizowanie urodzinek dla dzieci na ściankach wspinaczkowych Forteca (ul. Ludowa i Racławicka) http://www.cwf.pl - dzieciaki szaleją na ściance dwie godziny, pod okiem instruktorów, później jest czas na tort i odpoczynek :) Z doświadczenia wiem, że dzieciakom naprawdę się podoba :)

Gość gość
Kaltina, dobrze mówi! W Warszawie jest Ale Zebra (centrum zabaw dla dzieci, wspinaczki tam nie ma) i to jest teraz modne i fajne, dzieci maja swietna zabawe i nie musza siedziec za stołem. Moja corka tam była na urodzinach (8lat) i swoje tez tam chce zrobic. Mozna przyniesc wlasny tort, są salki osobne, dzieci moga szalec na atrakcjach pod okiem dorosłych. malowanie buziek etc to fajny pomysł, ale w domu juz sie urodzin nie robi

Gość gość
Ja pracuje na Hali Sportowej i np u mnie są organizowane urodziny na arenie głównej np jakieś zabawy, gry w nogę itp A także na ściance wspinaczkowej albo w aqua parku :) do tego jest poczęstunek