Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieniądze

Polecane posty

Gość gość

Witam, Może pewnym osobą wyda się to głupie..ale co zrobilibyście na moim miejscu, nie Wiem jak sobie z tym poradzić. Mój chłopak z siostrą prowadzą firmę - okolicznościowy dom przyjęć. Poproszono mnie o pomoc,na początku nie chciałam brać pieniędzy,bo było mi głupio. Pomagałam w przygotowaniu sali, jedzenia, jako kelnerka i osoba na zmywaku..wszystko robiłam. Z czasem zaczęłam się czuć wykorzystywana, raz mój chłopak był w pracy, raz jego siostra, a ja byłam zawsze. Jestem sumienną osobą i robiłam wszystko, nawet gdy brakowało mi już sił. Niestety oni, a szczególnie siostra mojego faceta robiła by się nie narobić. Poruszyła mnie pewna sytuacja gdy za 18h w dni świąteczne dostalam 120 zł...a oni przynajmniej po 300zł. Zbulwersowałam się tym faktem..ale usłyszałam od mojego chłopaka, że g****o mnie to powinno obchodzić ile biorą. Fakt..to ich firma. Ale nawet gdy nie chciałam być to czułam presję ze strony chlopaka, że nie chcę mu pomagać. Czuję się z tym źle..bo robię dużo...a wychodzę na tym najgorzej..poświęcam swój czas, swoją karierę..wyższe wykształcenie a robie na zmywaku... Oczywiście mój chlopak wytknął mi, że i tak dostawalam wiecej jak inne kelnerki...ale ja nie byłam tylko kelnerką...jestem jego dziewczyną od ponad dwóch lat i planujemy przyszłość...a mam wrażenie że on robi ze mnie jakiego robola.

Gość gość zawadiaka
No to się zastanów, czy chcesz wiązać przyszłość z kimś, kto już ci mówi "g0wno cię to obchodzi".

Gość mia100wy
Dyzio ze swoją siostrą prowadzą firmę, czyli działalność gospodarczą i nie macie żadnych więzi rodzinnych jak rozumiem zostałaś poproszona o pomoc w kuchni, przy robieniu sałatek, odgrzewaniu rosołu i smażeniu schabowych oraz jako kelnerka dostarczałaś wykwintne potrawy na stoły , gdy była balanga a w między czasie pracowałaś na zmywaku , to chyba tak w skrócie , czyli chciałaś pomóc Dyziowi, liczyłaś że to jest 'Twój chłopak' i zostaniesz przyjęta do rodziny a tym czasem zostałaś potraktowana jako kelnerka i pomoc kuchenna i szorowanie na zmywaku i rozumiem Twój żal , liczyłaś na więzi rodzinne i że Dyzio potraktuje Ciebie jako swoją przyszłą wybrankę , natomiast życie pokazuje i weryfikuje takie sprawy, czyli zostałaś potraktowana jako tanią siłę roboczą i tak to wygląda , poszukaj normalnego faceta !

Za 18 h 120 zł???? To jest poniżej minimalnej, a już na pewno poniżej jakiejkolwiek sensownej kwoty.