Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest ktos na tym forum kto zarabia więcej niż 5 tysięcy miesiecznie?

Polecane posty

Gość gość

czy udalo sie komus z was przekroczyć drugi próg podatkowy w dochodach>? czemu uważa się ludzi ,ktorzy przekraczają drugi próg podatkowy za zamoznych?przeciez to przecietna pensja.

Gość gość
Ty rozumiesz znaczenie słowa "przeciętna"?

Gość gość
Po co pytasz bogatych? Tu na tym Forum nikt nie zarabia mało - tu sami bogacze...

Gość gość
Dziwne.ja zarabiam 5800 zł na rękę i nie przekroczyłam progu :) Podobno od moich zarobków juz powinnam:)

Gość gość
Poszukaj sobie od jakiej kwoty przekroczysz drugi próg. 5 tysięcy miesięcznie tego nie spowoduje, spokojnie.

Gość gość
ja mysle ze wiekszosc osob z kafe przekracza ten próg:)wystarczy zarobic chyba piec tysięcy:)

Gość gość
Ja zarabiam ale jestem na DG i jestem na liniowym.

Gość gość
ja zarabiam 16 tysiecy netto ale place CIT bo mam firme jednoosobowa

Gość gość
16.25 podkoloryzuj jeszcze troche i tak tu jesteś anonimowy.

Gość gość
Nie jestem z 16:25 ale zarobki 10-15 000 przy własnej firmie to nic nadzwyczajnego.

Gość gość
No ja przeważnie w sierpniu wchodzę w 2 próg.

Gość gość
mam nieruchomości cały parter wynajmuje dla Rossmana 8 tys , Apteka 2,5 tys , fryzjerka 1,6 tys, i salon Play 4 tys, a i jeszcze dwa garaze po 300 zl wystawiam 4 faktury na miesiac i to tylko tyle 16 tys to jest nic moj znajomy ma 80 tys na miesiac ale ma duza kamienice w centrum miasta 4 pietra wynajmuje

Gość gość
Pisałam o 16:33 autorko z 5 tysiakami miesiecznie nie wejdziesz w 2 próg. z 6 tez nie;-)

Gość gość
oczywiscie ,że wejdzie w drugi próg z 6 tysiacami miesiecznie.w dodatku moze zarabiac nawet 4 tysiaki miesiecznie ,ale dajmy na to ze raz czy dwa miesiace zarobi wiecej bo dostanie premie i juz moze wejsc w drugi próg.jak sie nie znacie kretyni to nie wypowiadac sie.

Gość gość
16.47 po co od razu od kretynek. Drugi próg przekroczysz kwotą pow 85 tysi.

Gość gość
oczywiscie ,że wejdzie w drugi próg z 6 tysiacami miesiecznie.w dodatku moze zarabiac nawet 4 tysiaki miesiecznie ,ale dajmy na to ze raz czy dwa miesiace zarobi wiecej bo dostanie premie i juz moze wejsc w drugi próg.jak sie nie znacie kretyni to nie wypowiadac sie. x Nie wejdzie. Po podstawa opodatkowania to nie twoja pensja brutto (ok. 9000 niecałe w przypadaku 6 na rękę). Od tych 9 odejmujesz składki - nie powiem ci jakie sprawdź sobie sama ;-) i dopiero to stanowi podstawę opodatkowania.

Gość gość
Mam 6 100 na rękę i nie wchodzę w drugi próg.

Gość gość
mam 1700 zł i cholerne pisowce nie chcą mi dać 500+ na dziecko bo twierdzą, ze jestem za bogata

Gość gość
Próg podatkowy przekraczam od lat i jeśli koleżanka wyżej twierdzi, że przy dochodach 6100 na rękę nie przekracza, to nie wiem jak to robi, chyba że to umowa-zlecenie albo z prawami autorskimi, albo się rozlicza jako samotna matka albo z mniej zarabiającym mężem. Przy umowie o pracę 6100 wchodzi się 2 próg podatkowy (roczna podstawa odpodatkowania to 88 tys), tyle, że nie zdążają potrącić wyższej zaliczki bo potrąca się ją w kolejnym miesiącu po przekroczeniu.

Gość gość
18:59wystarczy że coś odlicza np. Wpłaty ma ikze i już nie dopłaca do podatku a ma jeszcze zwrot.

Gość gość
moj stary przekracza prog dochodowy, ale ja skutecznie zanizam jego dochod i mamy wysoki zwrot:D

Gość gość
Ja 4800...

Gość gość
nie pierdzielcie kretynki bzdur bo gowno wiecie o progach. JA MAM BRATA,KTÓRY ZARABIA WIECEJ NIZ PIEC TYSIĘCY I ON PRZEKRACZA PRÓG A DODATKOWO MUSIAL OSTATNIO WROCIC URZEDOWI SKARBOWEMU AZ TYSIAC ZLOTYCH.Z POWODU WLASNIE PRZEKROCZENIA PROGU.

Gość Ale bajer1
Tu siedzi sama biedota, nie pytaj o wysokie pensje.Tutaj albo bezrobotni, albo pobierajacy 500+