Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dogaduje sie z mezem, mam dosc

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio czesto sie klocimy I to o takie p*****ly, nie mam wsparcia u niego, dla niego liczy sie tylko zabawa I alcohol, na weekend majowy zaprosil do Nas kolege na 2 dni, nosz kurde... Nie mam nic przeciwko ale dlaczego mnie nie zapytal o zdanie? Tymbardziej ze mamy 3letnie dziecko I male mieszkanie. Jak to jest u was z tym dogadywaniem sie w małżeństwie? Czy Ktos oprocz mnie tez drze koty w małżeństwie? Psychicznie wysiadam

Gość gość
Kazdy drze koty, ale w nornalnie funkcjonujacym zwiazku jest wspolpraca, wiec takie kwestie jak goscie to sa wspolnie omawiane pomimo darcia kotow. Skoro tak zrobil to znaczy ze sie z toba nie liczy, nie zapytal co ty bys chciala, nie zorganizowal nic dla was tylko dla siebie - kolege do kielicha. Skoro tak, to chyba wiesz co powinnas zrobic? Zyc swoim rytmem, swoimi planami, wziac w jeden dzien dziecko gdzies do parku, lasu, za miasto, na mega fajny plac zabaw itp, pobyc tam pol dnia, zjesc na miescie, wrocic na wieczor, ogarnac dziecko do spania, a sama legnac na kanapie z drinkiem i pilotem w reku. Na drugi dzien spac ile wlezie i znow gdzies polazic, spotkac sie z kolezanka, znow zjrsc na miescie, po prostu skoro on sobie goscia zaprosil to niech przejmie obowuazki wobec goscia, niech mu serwuje posilki, przygotuje spanie, recznik, itp. A swoja droga nie widze przyszlosci, koles ma w doopie ciebie i dziecko, nic z tego nie bedzie, chyba ze lubisz miec pod opieka dorosle dziecko i byc jego sluzka. Zaloze sie ze pan i wladca nic nie robi w domu a ty mu pierzedz itp, zamiast ogarniac tylko wokol siebie i dziecka, choc on tez jest rodzicem i jego zasranym obowiazkiem jest ogarnianie dziecka.

Gość gość
Po znacznej części zgadzam się z gościem wyżej. Ale to wiąże się z kosztami a jak się domyślam jak większość młodych "na swoim " nie spicie na pieniądzach. Na dłuższą metę nie da się tak żyć, podziwiam, że dałaś radę 3lata. Ja tak mam od pół roku plus kłopoty finansowe nie z naszej winy. Długo by pisać. Zamiast mnie wspierać i spędzać czas jeździ do kolegów a ja w domu zostaje z myślami co dalej?

Gość gość
Ej, takie problemy ma wiekszosc mlodych malzenstw, nie wysiadajcie od razu. Male mieszkania tez nie sprzyjaja wycofaniu sie i odpoczynkowi na zmiane. Siadzcie szybko przy stole kiedy dziecko spi i spokojnie z kartka omowcie rzeczy do zrobienia. Na takie codzienne zadraznienia dobrze robi wspolny wyjazd, bez dziecka albo krotka rozlaka na 2-3 dni. Autorko, nie rob mu na zlosc, lepiej porozmawiac i powiedziec o co chodzi na przyszlosc. Moj maz tez potrafil wycinac takie numery, nawet wciskac mi, ze mnie przeciez uprzedzil i co to takiego i ze on jest goscinny. Jedynym rozwiazaniem jest zapisywanie takich eventow w kalendarzu wiszacym w kuchni. Akurat mamy wiecej miejsca ale tez trzeba sie przygotowac na gosci z noclegiem, chociaz on zajmuje sie zawsze goscmi od strony kuchni, od zakupow po gotowanie.

Gość gość
Dzieki dziewczyny za dobre rady. Jak dobrze posluchac nieraz kogos madrego