Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ja zaraiam 1600 zł miesiecznie a mąz 4 tysiące .czy bedzie nas stac na dziecko?

Polecane posty

Gość gość

jak myslicie? mieszkamy w krakowie w naszym wlasnym mieszkaniu. placimy tylko czynsz i tyle. czy w naszej sytuacji finansowej mozna sobie pozwolic na dziecko? jak myslicie? wy byscie sobie pozwolily?

Gość gość
Ludzie żyją za mniej i maja 2 dzieci wiec się zastanów. Niemowlę nie kosztuje dużo.

Gość gość
Spokojnie dacie rade:-) A mieszkanka jak sie dorobiliscie?

Gość gość
Ile wynosi srednia krajowa? Czy znasz ludzi majacych 2000 na osobe i posiadajacych dzieci? Lepiej nie decyduj sie na dzieci. Pieniedzy Ci starczy, ale nie wystarczy Ci na nianke - a niestety z takim mozgiem ich nie wychowasz na madrych ludzi...

Gość gość
prosze???? moge chyba zapytac skoro znam bogatszych od siebie i oni wprost przyznaja ,że na dzieci ich nie stać. więc tym bardziej ja mam wątpliwości.

Gość gość
Jak są bogatsi to żyją na wyższym poziomie niż ty. Latają kilka razy w roku na Majorke a zakupy ubraniowe w Paryżu. Sama wiesz ile potrzebujesz na jedzenie, ciuchy, kosmetyki, samochód, wakacje. My ci nie dołożymy pieniędzy to jest decyzja wasza, może w łóżku tez mamy wam doradzić? Biedniejszych od siebie nie znacie? Takich jak wy? Koleżanki z twojej pracy mają dzieci czy same bezdzietne?

Gość gość
Dzieci to mnóstwo wyrzeczeń nie tylko pieniądze się liczą wiadomo że samą miłością nie wykarmisz a to wam w zupełności powinno wystarczyć

Gość gość
Nie.Na dziecko trzeba miec z 15tys minimum

Gość gość
Nik z mych znajych nie ma woecej niz 6 tys razem I maja po 2 tys oplat I kazdy ma 2 3 dzieci jak to robia nie wiem Mi samej ledwo cooo

Gość gość
Dacie radę bez problemu, jeśli będziecie rozsądnie wydawać, tj. odpuścicie sobie drogie lansiarskie rzeczy. Na normalne wydatki spokojnie wystarczy. My mamy w sumie 5 tys. i co miesiąc odkładamy przynajmniej tysiąc.

Gość gość
Z 65 tysiak odlozyc?? To nie macie chyba oplat Samnzlobek.u nas 1300 Krefyt 2300

Gość gość
My mamy wspólnie mało więcej niż ty autorko, mamy dwoje dzieci i spokojnie starcza na wszystko. Dodam, że opłacam dzieciom szkołę i zajecia dodatkowe, w sumie około 1200zł na miesiąc.