Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to nerwica lekowa ?

Polecane posty

Gość gość

Od trzech miesiecy od czasu kiedy poronilam mamcodzinnie bóle z tyłu glowy i za uszami,bóle pleców a nawet kłucia w klatce piersiowej,zawroty głowy,sporadycznie biegunka.Czasem mi jest bardzo słabo nie mogę złapać oddechu i wychodze na powietrze.Siedzę w domu czytam co może mi być i myśle ze masz guza mózgu albo jakiegos raka.Boję,że w każdej mogę umrzeć,albo że jestem ciężko chora.Że wykryja chorobe za pozno.. Myślicie,że te wszystkie dolegliwości są wałsnie od nerwicy czy ktoś się boryka z ta choroba ?? Robilam badnie krwi i cytologie i wyniki sa w normie.Chcialabym zrobić tomofrafie głowy bo z czegos codzinnie te bóle wynikają.Nie lubie byc sama w domu bo w razie czego kto mi pomoze jak cos sie stanie..Czy mam udać się do psychiatry ??? Czy do lakarza rodzinnego i robić kolejne badania ?

Gość prawi 114
powody mogą być rózne niekoniecznie nerwica .. Może brakuje ci witaminy D tzn słońca , a badanie krwii nie wykaże brak witamin tylko na przyklad brak czerwonych krwinek wiec anemie moze wykryć

Gość gość zawadiaka
Po objawach to wygląda na nerwice. No ale może też być coś innego. Powinnaś porobić badania, nawet kardiologiczne, tomografię itd, jak one wszystko wykluczą, no to już wiesz że to problem który wziął sie z psychiki. Albo zacznij od rodzinnego lub psychiatry, przepisze prochy na uspokojenie i zobaczysz czy będzie poprawa.

Gość prawi 114
psychaitry lepiej unikaj ,bo nic dobrego z tego nie wyjdzie , tylko pogorszy ci się .. Idz do rodzinnego powiedz zeby ci przepisał hydroksyzyne i będzie dobrze a jak sie nie poprawi to wiecej wychodz na dwór . .Brak słonca moze wywolywac zaburzenia oddychania czy szybkie bicie serca. .Oczywiscie pod warunkiem ze jestes blada jak ścierka

Gość gość
Dziękuję Wam bardzo w najbliższym czasie udam się do lekarza :) Pozdrawiam serdecznie !

Gość gość zawadiaka
Trzymaj się i zdrowia :)

Gość marti7985
Nie rozumiem, dlaczego od psychiatry należy trzymać się z daleka? Tego typu "dobre rady" są oburzające. Objawy lękowe mogą naprawdę zatruć życie a leczy się je psychoterapią (psychoterapeuta) albo psychofarmakoterapią (psychiatra). Hydroksyzyna to lek przeciwhistaminowy mający owszem zastosowanie w psychiatrii ponieważ obniża napięcie. jednak stosuje się go raczej doraźnie - on nie leczy nerwicy - łagodzi jedynie jej objawy. Jeśli badania wykluczą przyczynę somatyczną - warto skorzystać z pomocy psychiatrycznej, szczególnie że po tym co przeszłaś objawy lękowe nie są niczym dziwnym. W Warszawie polecam poradnię www.psychoterapiawola.pl dobrzy specjaliści z pewnością ci pomogą.