Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez tak macie ze nie mozecie jesc miesa w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Hejka, jestem w dziewiatym tygodniu termin mam na poczatek grudnia. Wiem ze takich tematow pewnie tu bylo duzo ale ponarzekac sobie mozna :-) miala ktoras tak ze nie mogla w ciazy jesc miesa? Ja od dwoch tygodni tak mam. Probowalam nawet sie przemoc i dzisiaj chcialam zjesc gulasz na obiad ale ledwo zjadlam a juz wszystko bylo w toalecie. Czesto robi mi sie tez slabo jak dluzej stoje albo cos robie musze usiasc bo mam nogi jak z waty. Wyniki mam dobre. No i nie mowiac juz o mdlosciach ktore mnie przesladuja od samego poczatku. Eh czemu my kobitki musimy tak sie meczyc :-( zamiast cieszyc sie ciaza i calym jej przebiegiem

Gość gość
Wiele kobiet tak ma. Ja ogolnie jadam bardzo malo miesa. W ciazy staram sie raz na 1.5 tyg. zjesc cos miesnego dla dobra dziecka. Jem ryby i indyka.

Gość gość
Do mięsa? Ja od 6 tc do 15 tc nie mogłam nawet wejść do sklepu spożywczego tak mnie odrzucalo:(, a nudności były calutki dzień, jedynym wybawienie było to, że zasypialam o 21 i pobudka o 8, na szczęście na 9:30 do pracy, ale było ciężko.

Gość gość
Niejedzenie miesa wyjdzie Ci na zdrowie.

Gość gość
Niejedzenie miesa wyjdzie Ci na zdrowie. X Otóż to!

Gość gość
ja wpieprzałam boczek,że aż miło. kroiłam sobie na plasterki i w ciągu dnia mogłam zjeść pół kilo. im tłustszy tym lepiej, a jak jeszcze miał te nie dokońca upalone włoski na skórze, to już był zupełny odlot.

Gość gość
Ja tak mialam w moich ciazach,ale raczej 1 trym.,potem juz wiecej

Gość gość
Ja urodziłam w grudniu 2010, od pierwszych dni ciąży do porodu łącznie miałam mdłości i wymioty, mięsa nie jadlam wcale a wszystko inne poza slodyczami smierdzialo mi surowym mięsem, co jeszcze skuteczniej obrzydzalo mi mięso. Ostatecznie jadłam mało i tylko słodkie, co ciekawe moja corka nienawidzi mięsa i ogolnie jest niejadkiem. O wejsciu do autobusu czy sklepu spozywczego w ciąży moglam zapomnieć, wszystko czułam i tak mi się węch wyostrzyl, ze do dzis jestem jak pies gończy :-)

Gość gość
Ja też tak miałam w ostatniej ciąży, cały pierwszy trymestr, zero mięsa i ryb, nieliczne warzywa, żywiłam się głównie owocami, kefirem i maślanką, od wszystkiego innego miałam odruch wymiotny, nawet pieczywo nie bardzo mi podchodziło... Potem rozszerzałam dietę, ryb jadłam sporo ale mięso dalej raz na kilka tygodni. Tyle że nie rozumiem czemu pchasz w siebie na siłę, piszesz że wyniki masz ok, zwłaszcza jeśli jesz nabiał. Jadłam to co mi pasowało, organizm sam "woła" o niektóre produkty żeby wyrównać niedobory, a jedzenie czegoś co nas przyprawia o mdłości- na zdrowy rozum jest szkodliwe. Za to po porodzie miałam ostrą niedokrtwistość i chyba w tydzień nadrobiłam za całą ciążę...

Gość gość
gość dziś Niejedzenie miesa wyjdzie Ci na zdrowie. X Otóż to! xx Za to od pszenicy będziecie super zdrowe. Powiedzcie to diabetykom, to do grobu ich wpędzicie. xxx Autorko ja miałam na odwrót. Prawdopodobnie ci to przejdzie wraz z mdłościami.