Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

specuuu

DZIWNE NUMERY, POMOCY

Polecane posty

Od razu mówię, że nie jestem kobietą mam nadzieję, że wybaczycie mi tą sytuacje i że nie zostanę ukarany zablokowaniem konta.Witam, postanowiłem poprosić was o radę. Mianowicie dzisiaj o 5 w nocy zadzwonił ktoś do mnie z numerem kierunkowym 290 i 9 liczbami(jest to numer kierunkowy z wyspy wuklanicznej świętej helen, około 2000 km od europy, za Afryką). Postanowiłem nie odbierać ani nie oddzwaniać gdyż mogłby być to tzw. scamy, dużo się o tym nasłuchałem. Potem wszystko było w porządku nie dostawałem sms'ow ani nic. Około 3/4h temu otrzymałem następny połaczenie ale tym razem ze Stanow Zjednoczonych z numerem kierunkowym 1 i 11 liczbami. Postanowiłem popytać kolegów czy ktorys odwazyłby się tam zadzownic, no i jeden to zrobił programem skype. Ktoś jakby z automatu odpowiedział mu "seven days" i się rozłączył. Następnie po 10minutach doszła do niego wiadomość "we know". Pewnie nie pisałbym tego tutaj gdyby nie fakt, że po 30minutach wiadomośc z jego skype'a po prostu zniknęła, nie było jej już nigdzie. Nie zdązyliśmy nawet zrobić zdjęcia. Czy to za sprawą jakichś hakerów? Nie wydaje mi się żebym zrobił coś złego w internecie. W ogóle skąd znaleźli by mój numer, na żadnych stronach go nie podawałem, czyżby był to jakiś przeciek numerów od Apple? Posiadam nowego iphone'a 7, nie był kradziony, nic z tych rzeczy. Zainteresowanych pomocą proszę o wiadomośc o ile to możliwe tutaj . Jestem w stanie podać te dwa numery. Również prosze was o rady, czy powinienem iśc na policje?

Gość gość
Numer skad mają? mogą mieć od aple, od operatora albo w ciemno. Nigdy nie odbieraj i nie oddzwaniaj, ale to wiesz :P Sprawdzaj stan konta, jeśli kasa zacznie znikac działaj. A numerki mozesz też sprawdzić na stronkach "sprawdż kto dzwonił" tam jest sporo podejrzanych wpisanych.

Gość gość
już cię mają bankowo gwałcą twoją komórkę a przyjrzyj się dobrze czy na pewno nic z niej nie cieknie ja miałam tak samo!!!

Gość gość
Ale wszystkie te z Afryki/ameryki itd to lipa żeby kasę nabić. Ni i najszęsciej w godzinach późno nocnych-bardzo porannych.

Również tak myślałem, ale nie wydaje wam się to dziwne, że wiadomość ze skype'a tak po prostu zniknęła? Nie zostało nic, tak jakbyśmy nigdy tam nie dzwonili.

Gość gość
Bo pewnie mają swoje triki "hakerskie", w necie można znaleźć do wszystkiego programiki. A ty dla pewnosci przeskanuj kompa. Ide spać. Dobrej.

Gość gość
Dziwna sprawa

Gość gość
p.s. A przy okazji ja jestem kobietą i potrafie już takie rzeczy w necie zdziałać, że mam ksywe "hakerka" :P

Nie ma czegoś takiego jak wysyłanie znikających wiadomości, jest od tego aplikacja ale to jest cos takiego jak whatsapp, obie osoby muszą ją mieć i mogą wtedy sobię wysylać wiadomości które po odczytaniu znikają