Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na zatkany nos i sapanie dla 4 latki? Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 4.5 roku i od kiedy chodzi do przedszkola wiecznie chora. Kończy się katar jest spokój na i kilka dni i znowu się zaczyna. Obecnie ma zatkany nosek od kilku dni bez kataru. Psikam woda morską i każe jej dmuchać ale nic nie leci. Stosuje również Nozitix ale tez z marnym skutkiem. Córka przez to oddycha buzia i strasznie sapie a w nocy chrapie. Co mam robić? Wybieram się do laryngologa ale zanim pójdziemy jak mogę jej pomóc?

Gość gość
U mojego synka dobrze się sprawdza maść na klatkę i pod nosek. Teraz mam jakiś armonaktiv czy coś takiego wcześniej był inny a jak nic niema akurat w domu to amol też daje radę ale wtedy to ostrożnie bo jak za duzo to może być płacz. Dodatkowo ma włączony nawilżacz powietrza i koniecznie stwierdzony pokój i troszkę niższa temperaturę bo on jak ma katar to odrazy zawsze lekko podraznuone gardło.

Gość Saiana
Myślę, że na ten zatkany nos zatoki mają wpływ. Sprawdź ten preparat https://www.pelavo.pl/pelavo_nos_zatoki.html Zatoki to niestety częsty problem również u dzieci. Też miałam podobnie z synem. Sama też mam często zapalenie zatok i każde przeziębienie to najpierw zatkany nos i zatoki.

Zachęcamy do wizyty u laryngologa. Specjalista zbada córeczkę i dopiero wtedy będzie miał pewność co do przyczyny problemu i wówczas zaproponuje leczenie. Jeśli jesteś z Wrocławia, zapraszamy do jednej z naszych klinik (www.medicusdcl.pl), jeśli nasza lokalizacja Ci nie odpowiada, poszukaj w swojej okolicy dobrego specjalisty. Leki bez recepty lub domowe metody pomagają, jednak tylko doraźnie - nie wyleczą problemu. Życzymy dużo zdrowia!

Gość Anusska88
Trzeba skontrolować, ale jeszcze jak pojawia się gorączka to nie ma co czekać i do lekarza, albo wygodniej jak jesteś z warszawy to wystarczy ściągnąć aplikację LekarzObok i umówić wizytę domową

Gość gość
a to tylko na warszawie działa ten lekarzobok czy też pobliskie miejscowości? Fajna ogólnie opcja, szczególnie przy małym dziecku, które nie trzeba rozdrażnione ubierać i jechac na pomoc.

Gość Annusska88
Z tego co wiem to na pewno w Warszawie. Dokładnie przy małym dziecku to super opcja, bez stania w kolejkach i czekania na wizytę u lekarza...

Gość saaraaaaaaaa
rzeczywiscie aplikacja wydaje sie być swietnym rozwiązaniem, natomiast ja proszę o wiecej szczegółów!