Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

infekcja w ciazy. co robic?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w dziewiatym tygodniu i od kilku dni czuje swedzenie okolic intymnych. Nie ma jakichs uplawow ani przykrego zapachu tylko swedzenie. Do lekarza mam isc dopiero za tydzien czy moge jakos sama sobie pomoc?

Gość gość
Natychmuast do ginekologa . ja mialam infecje w ciazy .dziecko urodzilo sie 2800 i musialo po urodzeniu dostac antybiotyk .to bardzo niebezpieczne

Gość gość
Tantum rosa,tylko to mi przychodzi do głowy.

Gość gość
Dokładnie do gin. Pewnie masz grzybice sromu albo jakieś zapalenie. Ja cala ciążę z tym walczyłam. Ale dziecko miało się dobrze. 3400 wiec grzyby i infekcje nic do tego nie miały

Gość gość
Zrób posiew moczu o z wynikiem do ginekologa. Na pewno trzeba będzie leczyć, infekcj***akteryjna antybiotykiem.

Gość gość
Tantum rosa jest niekoniecznie dobra na infekcje. Możesz przejść sie do apteki i powiedzieć co i jak, ze jesteś w ciąży, może są bez recepty bezpiecznie. Lekarze przypisują rożne, ale ponoć primafucort są dedykowane ciężarnym, tylko, ze są na receptę. Jeśli masz znajoma aptekę, znają cię tam to może sprzedadzą bez recepty... A może idź prywatnie od razu skoro aż tydzień do wizyty? I niw bój sie, jeśli lekar przepisze cis innego niż ten primafucort, bo wie ci robi no i niekończenie będziesz musiała oc razu cały lek wykorzystać - mój nakazał mi aplikować 3-4 dni i jeśli objawy ustąpią to przerwać. Nie boh sie i nie stresuj na zapas.

Gość gość
Do lekarza idź prędko, nie czekaj tygodnia

Gość gość
Gość 09:23 to musiałaś mięs dodatni wynik Gbs i infekcje w czasie porodu...rozumiem, ze są kobiety, które borykają sie z przewlekłymi infekcjami, ale nie stresuj autorki.

Gość gość
13 tydzien, od poczatku ciazy walcze z tym, stosowałam globulki natamycyna i lekarz kazal smarowac clotrimazolum, pomaga, wraca, pomaga, wraca, podobno taki urok ciazy. Ale do gina polecam isc bo moze to cos innego niz grzybica.

Gość gość
9.56, dziewczyna z 9.22 nie stresuje, ma rację. Infekcje są bardzo niebezpieczne! Szybka terapia, jeśli są bakterie musisz dostać antybiotyk

Gość gość
Moim Zdaniem stresuje, ja rownież miałam w ciąży infekcje, chwile pobrałam globulki, za niedługo powróciła-znowu pobrałam i przeszło. Do końca ciąży spokój, Gbs ujemny. Jeszcze sie dziewczyna zestresuje, ze jej tez sie urodzi dziecko z niska masa i będzie musiało antybiotyk dostać... Po co ma sobie wrzucać, a pewnie to jej piwrwsA ciąża.

Gość gość
No nie masz racji. Lepiej wcześniej zacząć działać i dobrze że dziewczyny dziela się historiami. Ja niestety znam przypadek obumarcia ciąży w 5 miesiącu!!! Z powodu nieleczonej infekcji. Musi sie przebadać.