Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lewatywa na wywolanie porodu

Polecane posty

Gość gość
Mi przy drugiej ciąży ginekolog na przyspieszenie porodu poradził seks . I nie wiem czy pomogło czy nie w każdym razie cos popróbowalismy i dwa dni pozniej zaczął sie poród z tym ze przyjechałam do szpitala o 4 rano , rozwarcie na 2 cm i dostałam oksytocynę na przyspieszenie . Urodziłam o 15, położna powiedziała ze gdyby nie oksytocyna rodziłabym jescze jakieś pół dnia dłużej . Słyszałam tez o baloniku ze jest skuteczny . Jeśli jest sie w terminie zakładają go .

Gość gość
U mnie to napewno zadnego rozwarcia nie ma :/bo tak jak mowilam, sex byl wrecz bolesny, nawet moj M stwierdzil ze chyba mnie rozdziewiczyl po raz drugi bo taka wazka jestem :///

Gość gość
Mi robili lewatywę w szpitalu i po kilku godzinach zaczął się poród. Ja też zamierzam sobie wywołać poród, do terminu mam jeszcze kilka dni, ale dość już mam tej ciąży i wypiję werbenę na wywołanie skurczy a jak to nie pomoże zrobię sobie lewatywę. Pozdrawiam.

Gość Paulina

Jezu czytam te brednie i nie wierzę.. Oksytocyna w spermie? Aż się za głowę złapałam. Jest tam pewna substancja, która niby wywołuje poród ale nie ma na to żadnych naukowych dowodów. Poród wydaje się przyspieszony bo przecież po terminie w każdej chwili może się pojawić. Jeśli chodzi o lewatywę to niby jak ma zaszkodzić dziecku? Ważne żeby nie była cieplejsza od temperatury ciała i żeby nie wlewać w siebie 1,5 litra płynu na raz. Najlepiej zrobić małą na początek tak z 200ml i się załatwić od razu a potem większą chwilę potrzymać. Nikt mi nie powie, że dla dziecka jest lepsze jak się mama męczy z zaparciami. Brzuch jest napięty, ruchy są bardziej bolesne a ja nawet jak jestem zatkana to jem jak ptaszek bo mi się ulewa! Jak nie macie nic mądrego do napisania to nie piszcie bredni. A jak chcecie się czegoś dowiedzieć to nie pytajcie na forach bo jak widać co jedna odpowiadająca to większe głupoty pisze nawet nie czytając pytania....